Bli bedre til å presentere

Ta scenen!

Få verdifulle og konkrete råd om hvordan du overbeviser bedre i møter og presentasjoner. Lær teknikker som gjør deg til en tryggere og mer engasjerende formidler og foredragsholder!

15. oktober 2021

Se program Kjøp billett

Vil du bli bedre til å presentere?

En presis presentasjon eller et fengende foredrag kan skape store ringvirkninger, salg og suksess. Men hvordan går du fra helt grei til wow!?

På «Ta scenen!» får du konkrete råd om på hvordan DU kan bli bedre til å planlegge, sette sammen og fremføre et budskap foran et publikum. Erfarne formidlere deler sine beste tips, og inspirerer med historier, eksempler og håndfaste teknikker som du kan bruke.

Delta fra kl 9-12 eller fra kl 9-15 og møt andre interessante folk som også vil bli bedre til å overbevise. Seminaret er i Oslo Konserthus, Lille sal – med godt smittevern.

Begrenset antall billetter – sikre deg en plass i dag!

  • …presenterer ofte i jobben og har lyst til å få en mer engasjerende stil
  • …har fått ny jobb der salg og overbevisning er en viktig del av jobben
  • …vil bli tryggere på scenen og i møterommet og lære gode teknikker
  • …holder foredrag som en del av jobben, og vil bli bedre på det
  • …vil begynne å tjene penger på å holde foredrag og kurs
  • …trenger fornyelse og inspirasjon etter en tid med mye skjerm…

Arman Vestad

Arman Vestad

Inkludering, mangfold, mestring, Årets ildsjel 2021

Frank Wedde

Frank Wedde

Hjernetrener, snakker om hurtig læring og vane-endring

Program

09:00 Velkommen! Hva gjør vi her? Ved konferansier Christine Calvert, Norges eneste tekstdoktor.

Christine Calvert er kjent som Norges eneste tekstdoktor og en engasjert og iherdig forkjemper for god og presis formidling. På "Ta scenen!" leder hun oss gjennom dagen med kommentarer, tips og gode spørsmål! Christine er brennaktuell med boka: "Skriv godt, bli forstått" som hun har skrevet sammen med Ove Dalen, en annen foredragsholder på Talerlisten.

09:05 Nils Apeland: Fem grep for å bli en bedre formidler - så konkrete at du kan bruke dem neste uke!

"Mitt navn er Kåre Kåresen og skal bare dra dere gjennom noen slides her..." Har du hørt en lignende innledning noen gang? Trolig. Du har kanskje også sett han som ikke vet hvem han snakker for eller hun som leser opp alt hun sier, mens publikum sakte sovner eller griper til mobilen. Du ønsker ikke være en sånn. I dette foredraget får du fem konkrete råd om hvordan du forberede og planlegge presentasjonen eller foredraget ditt så det blir mye bedre. Nils Apeland har holdt foredrag og undervist i snart 30 år, og gir deg her rådene som enkelt løfter din presentasjon og prestasjon fra middels til meget god!

09:30 Christian Eek-Jensen: Gi hjernen noe den liker. Hvordan få publikum til å følge med?

Hjernen er et fascinerende organ. Den er nemlig "programmert" til å reagere på spesielle stimuli, og den vet meget godt hva den liker og vil ha mer av. I dette foredraget lærer du hva hjernen reagerer på og trigges av, og hvordan du kan ta hensyn til dette selv i enkle presentasjoner på jobben. Christian Eek-Jensen har levd av å trene andre i å holde presentasjoner i mange år, og vil garantert aktivere hjernen din og gjøre at du tar fram notatblokken.

09:50 Gry Sandland: Stemmen din. Stemmer den med det du ønsker å oppnå i møtet eller på scenen?

Det er stemmen din og ikke ordene som raskt røper om du er engasjert eller uinteressert, inspirerende eller kjedelig, troverdig eller upålitelig, forankret eller utrygg, verdt å lytte til... I dette foredraget blir du bevisst hvordan samme budskap fra samme avsender får ulik gjennomslagskraft og skaper ulike følelser i deg, alt avhengig av stemmekvaliteten det pakkes inn i. Om du ønsker bevege mennesker med ditt budskap, er kunnskap om god og engasjerende talestemme og ulike stemmekvaliteter av avgjørende betydning. Den kunnskapen deler stemmepedagog Gry Sandland med deg her.

10:30 Pause: Del dine refleksjoner med andre over en god kopp kaffe!

11:00 Elaine Eksvärd: Personlig retorikk: Slik overbeviser du bedre fra scenen eller i møterommet

Du har sikkert hørt om etos, logos og patos og lært litt om retorikkens spilleregler. Men hvordan virker retorikk i praksis, på et personlig nivå? Hvordan får du folk til å ville lytte til det du har å si, enten du er lederen deres, konsulenten som skal selge dem noe eller den som vil ha den jobben 100 andre også vil ha. I dette foredraget hjelper Sveriges ledende og mest kjente retoriker Elaine Eksvärd deg å forstå hvordan din personlige retorikk virker på andre, og hvordan den kan bli mer virkningsfull. Elaine har skrevet 9 bøker og holder foredrag over hele Europa. Som regel får hun konferansens beste score når hun står på en scenen i Norge - noe hun ikke gjør så ofte lenger. Grip derfor sjansen til å høre henne live nå!

12:00 Lunsj

Det blir servert et utvalg wraps av ulike typer, og lunsjen inntas stående ved småbord.

12:30 Velkommen tilbake, ved hjernetrener Frank Wedde

I denne delen skal du lære mer om god historiefortelling: En teknikk som kan løfte dine foredrag og presentasjoner betydelig, og gjøre dem mer morsomme å høre på, samtidig som publikum husker mer av det du sier.

12:40 Torunn Meyer: Hvorfor er historier viktige i formidling, og hvordan finner du dine?

Har du lagt merke til hvordan du ofte blir «revet med» av en som forteller gode historier? Historiefortelling er en viktig hemmelighet hos de fleste gode formidlere. Skuespiller og kursholder i presentasjonsteknikk Torunn Meyer gir deg teknikker du kan bruke for å finne og forme historier som vil løfte presentasjonen din.

13:05 Svein Harald Røine: Mine beste historiefortellings-tips

Svein Harald Røine, kjent som Mr. Modig, har over 20 år bak seg som foredragsholder og formidler. Har du sett ham på en scene, husker du det som regel. Historiefortelling er hans styrke. Som regel både ler og gråter publikum. Historiene er sjelden spektakulære, og ganske ofte bygget på hverdagslige hendelser, men ved noen enkle teknikker gjør han historiene levende og engasjerende - med det resultat at publikum både liker og husker det de hører. Her får du en håndfull historier, der Svein Harald underveis viser hva som gjør dem verdt å høre på.

13:45 Kaffepause

14:05 Arman Vestad: Tøff som naken

Hva skal til for at en narkoman fengselsfugl endrer kurs og får seg et normalt liv? Arman Vestad er Molde-gutten som vokste opp i en helt normal familie på 1980-tallet. Likevel ble han kriminell, og levde et liv med dop, vold og trusler. Han ble rikskjendis da han fikk dom for å ha skaffet drapsvåpenet i Orderud-saken. Armans liv har vært dramatisk som en Jo Nesbø-roman, med bunnpunkter på rekke og rad. Likevel gikk det bra. Her får du høre hvordan og hvorfor. Flere tusen har latt seg bevege av Armans tankevekkende budskap og historie. Foredraget starter med blålys, men ender med lys i tunellen. Og du vil neppe glemme det...

15:00 Takk for i dag!

Har du spørsmål?

Ta kontakt på e-post hjelp@talerlisten.no eller ring +47 400 600 35 så hjelper vi deg.

2022 © Talerlisten AS