Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Hvorfor blir høstens kickoff viktigere enn noen gang?

Publisert i Tips av

De fleste med kontorjobb har nå blitt vant med digitale møter. Men hvorfor holder det ikke å ta seminaret eller ledersamlingen via en skjerm når høsten kommer og kulda setter inn?

– Etter flere måneder med Koronakrise, er det én ting vi trenger mer av og det er ekte menneskelig kontakt, sier psykologspesialist Jan-Martin Berge. Han praktiserer som bedriftspsykolog og holder foredrag parallelt.

Selv om Berge har holdt mange digitale foredrag de siste ukene, er han ikke i tvil om at de fysiske samlingene er verdifulle og må tilbake.

– Husk at kollegaer er som vitaminer for hverandre. Gode kollegamøter fremmer helsen og styrker immunforsvaret, minner Berge om.

Kultur bygges mellom mennesker

Berge ble kåret til «Årets mannlige taler 2019» og får svært gode vurderinger som foredragsholder. I hans foredrag, gjerne omtalt som akademisk standup, vektlegger Jan-Martin Berge nettopp hvor viktig kontakt og relasjoner mellom kolleger er for den daglige arbeidsgleden.

Jan-Martin Berge kåret til «Årets mannelige taler 2019».

Jan-Martin har selv snakket med mange arbeidstakere som føler seg alene og som savner fysiske møter med kollegene. Han mener det er en fare for at ukevis i «digital ensomhet» bremser utviklingen av en god kultur – noe alle virksomheter trenger og ønsker seg.

– Bedriftskulturen skapes ikke på nettet, den skapes i møter mellom mennesker. Menneskelige møter fremmer kreativitet, lojalitet og lagånd, sier han. 

En annen som ser behovet for menneskelig interaksjon, er Synneva Erland. Hun er skuespiller og sanger og har de siste 10 årene bygget seg en karriere som rådgiver og foredragsholder innen kommunikasjon og presentasjonsteknikk. Hun sier at behovet for fellesskap er større enn noen gang.

Synneva Erland
Synneva Erland Foto: Trond Heggelund NettCoach.no

– Folk trenger å møtes

– Selv de mest introverte menneskene jeg kjenner, har fortalt meg at de savner å møtes nå. Det sier det meste. Vi trenger å kjenne den gode følelsen av å være sammen om noe, å bli sett av hverandre, sier den engasjerte foredragsholderen fra Bryne. Hun mener tiden med digitale møter har minnet oss på gevinsten ved å møtes som vanlig.

– Møter ansikt til ansikt med god kommunikasjon bygger tillit og skaper tilhørighet. Vi leser hverandres kroppsspråk og lytter til hverandre på en helt annen måte i levende live enn via en skjerm, sier Synneva.

Synneva sine foredrag er preget av hennes sterke tilstedeværelse. Og hvis det passer, synger hun gjerne noen strofer fra Bryne-bandet Kaizers Orchestra i løpet av foredraget. Det husker publikum.

Skaper flokktilhørighet

– Å dra glad og inspirert hjem fra et skikkelig kick-off gir en helt annen følelse enn å trykke «leave meeting» på PC’en. Vi mister noe vesentlig i videomøter: Spontaniteten, nyansene og alle de subtile non-verbale signalene. Å møtes ansikt til ansikt skaper en annen dynamikk. Fysiske møter fremkaller energi, latter og den viktige følelsen av tilhørighet til en flokk, sier Erland.
 
Pellegrino Riccardi er ekspert på kultur og kommmunikasjon, og et kjent navn i norsk eventbransje. Han holder foredrag både på norsk og engelsk, og velger å svare på sitt morsmål.

– The last time I checked, we were called HUMAN beings, not ZOOM-AN beings, ler han.

Pellegrino Riccardi
Pellegrino Riccardi er ekspert på kultur og kommunikasjon.

Pellegrino er glad for at høstens første nye kickoff-foredrag er bekreftet, og ser fram til å spre sitt budskap om at vi mennesker ikke er jobbe-maskiner, men faktisk trenger å føle kjærlighet på jobben.

– A study conducted by Cornell University in the US and published by Harvard Business School concluded that employees who feel love perform better … FEEL LOVE! … I ask you, how much “love” do you feel through a screen compared to when a colleague is physically standing next to you and tells you how much they appreciate your work and efforts?, spør han.

Hvem trenger mest å møtes?

Det fysiske kick-offet eller seminaret er derfor viktigere enn noen gang denne høsten, og godt innhold fra scenen er helt sentralt.

Bookingansvarlig i Talerlisten, Sarah Emilie Mørch forteller hva som er tendensen for de kundene hun hjelper nå.

– De fleste som tar kontakt med oss nå skal ha arrangementer med under 200 deltakere. De vil ha inspirerende foredragsholdere som kan skape motivasjon og samhold, gjerne formidlet på en morsom måte. Det er jo ingen vits i å samle hele jobben fysisk for at ledelsen skal stå på scenen og si det samme som de kunne sagt via en skjerm. Det må helst skapes aha-oppleveser, latter, tårer og gåsehud – og det kan ofte en ekstern, proff foredragsholder klare bedre, smiler hun lurt.

Mørch forteller også at mange nå velger en hybrid-løsninger når høstens arrangementer skal gjennomføres. Noen er tilstede fysisk i lokalene, mens andre deltar via streaming.

– Dette kan være praktisk for bedrifter som har ansatte på mange steder, og som ønsker å redusere reising og reisekostnader. Men husk på at de som sitter langt unna hovedkontoret kanskje er dem som har mest behov for å møte kolleger på andre steder fysisk, sier hun.

Ønsker du forslag til foredrag eller foredragsholdere til deres kickoff eller seminar? Kontakt oss så hjelper vi deg. Raskt, hyggelig og helt uforpliktende!

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2021 © Talerlisten AS