Talerlisten

– Jobb smartere, ikke mer

Publisert i Nyheter av

– Mantraet «jobb smartere, ikke mer» har blitt brukt så mye at det nærmest har blitt en klisjé, sier professor Morten T. Hansen. Nå avslører Hansen hva forskningen viser virker best.

Morten T. Hansen er professor i ledelse ved Berkeley University i San Fransisco, og var tidligere professor ved Harvard Business School, med doktorgrad fra Stanford University. Nylig studerte han mer enn 5000 personer fra ulike arbeidsmiljø internasjonalt, for å finne ut hva folk som oppnådde suksess gjorde annerledes enn folk flest.

Onsdag 5. september deler han resultatene og sine beste tips på et halvdagsseminar i regi av Talerlisten og Ukeavisen Ledelse. Lær hvordan du kan anvende ny forskning for å jobbe smartere og prestere bedre i jobben din, og på den måten jobbe bedre, ikke mer.

Vil rydde opp

Hansen har satt seg som mål å rydde opp i rådene om smartere arbeidsvaner:
– Da jeg først startet å forske på hvordan man kan jobbe smartere, var det et stort og usammenhengende landskap av råd. Det var råd av typen: Deleger. Rydd i kalenderen. Unngå distraksjoner. Sett deg tydelige mål. Ha fokus på utførelsen. Inspirer. Led andre. Listen var lang. Det var godt over 100 råd om hvordan å jobbe smartere, sier Hansen.

Er ikke dette gode råd da?
– Jo, men de vil ikke nødvendigvis hjelpe deg å jobbe smartere. Et av mine funn er at folk som presterer veldig bra mestrer kun 7 arbeidsmetoder. De er for eksempel ekstremt dyktige til å prioritere noen veldig få oppgaver, arbeider intensivt på dem og sier nei til resten.

Å skape verdi

Hansen påpeker også at mange arbeidstakere fokuserer for mye på å utføre en tildelt oppgave, for eksempel sende en rapport som ingen leser, snarere enn å fokusere på det som skaper verdi for kunden, kollegaen eller sjefen. Han råder derfor arbeidstakere og ledere til å stille seg selv et enkelt spørsmål:
– Hva betyr egentlig ordet verdiskapning i min jobb? Hvilke nøkkelområder bør jeg engasjere meg i?

Syv tips til smartere arbeidsvaner

I boken «Great at Work» som ble utgitt nylig, oppsummerer Hansen sine viktigste funn i syv enkle steg. I september kommer boken på norsk, med tittel «Suveren på jobb». Alle deltakere på seminaret 5. september vil få utdelt boken.

Ettertraktet foredragsholder

Etter en årrekke som professor ved både Harvard Business School og den franske handelshøyskolen INSEAD, har Morten T. Hansen nå begynt å holde foredrag om hvordan man kan tillegge seg smartere arbeidsvaner. Hansen er en etterspurt foredragsholder i USA med blant annet foredrag for prestisjetunge selskaper som Apple, Microsoft, American Express, AT&T, IBM, og mange flere.

Denne høsten er han i Oslo kun to ganger. Benytt derfor sjansen til å få med deg det eksklusive halvdagsseminaret «Jobb smartere!» i Oslo onsdag 5. september. Se fullt program og meld deg på her.

© 2018 Talerlisten AS