Digitalt foredrag eller online konferanse? Les våre råd her

Kroppsspråk kan trenes opp

Publisert i Tips og råd av

Kroppsspråk og tilstedeværelse er en viktig del av det å holde en god presentasjon. Foredragsholder og sanger Synneva Erland hjelper ledere og andre å bli bedre til å presentere. Les, se og hør hennes tips til å fremstå med større troverdighet her.

Synneva Erland har flere foredrag om presentasjonsteknikk, hvor hun lærer bort metoder slik at du kan nå fram med budskapet ditt på en mer effektiv og troverdig måte.

-– Presentasjonsteknikk handler om å få frem budskapet ditt på en engasjerende måte. Du må være trygg og fra første øyeblikk, og fange publikums oppmerksomhet slik at de får lyst til høre mer. En god start er en for eksempel en morsom historie hvor du byr på deg selv. En annen god åpning er å stille et spørsmål til salen som krever håndsopprekking.

En god presentasjon er avgjørende

Synneva Erland ser en klar og tydelig sammenheng mellom det å presentere godt, og det å lykkes på jobb.

– Det kan være små marginer som avgjør om du for eksempel får et salg eller vinner en kontrakt. Din presentasjon kan da være avgjørende. På mine kurs har jeg hatt alt fra profesjonelle foredragsholdere, til gründere som skal pitche for investorer. Jeg ser også en ny trend i at eksempelvis entreprenørselskaper bestiller kurs i presentasjonsteknikk før en stor anbudsrunde, sier Synneva.

Utstråling kan trenes opp

Selv om du kanskje tenker at du ikke er den fødte selger, eller en som tar rommet bare du går inn døren er Synneva fast bestemt på at dette er noe som kan øves og trenes på.

– For å bli dyktig til å presentere er det viktig at du er hundre prosent tilstede i situasjonen. Du må vite nøyaktig hvilke verktøy du skal bruke for å engasjere. Vi mennesker elsker for eksempel historier. Historiefortelling er en genial måte å fange oppmerksomheten på. Gjennom min erfaring som skuespiller og sanger har jeg også lært enkle grep som gjør at du er i stand til å trene opp utstråling.

Det vi gjør forteller mer enn det vi sier

– 70 til 90 prosent av det vi kommuniserer er gjennom kroppsspråket vårt. Bevissthet om hva kroppen vår signaliserer er derfor essensielt. Hver gang du møter nye mennesker, tolker du dem umiddelbart. De første sekundene er avgjørende for å skape tillit. En selger eller rådgiver er helt avhengig av å få tillit, og må derfor være bevisst sin egen påvirkningskraft og utstråling.

Flere nivåer

Synneva tilbyr flere kurs om hvordan man kan presentere bedre. Gjennom tre ulike nivåer lærer du hvordan du kan presentere bedre for å lykkes med dine presentasjoner.

Synneva Erland holder både kurs og foredrag innen kommunikasjon, presentasjonsteknikk og formidling. Du kan lese mer om henne og sende henne en uforpliktende forespørsel her.

Ønsker du hjelp med å finne foredragsholder?

Fyll ut skjemaet under og vi tar kontakt med deg innen 24 timer.

2020 © Talerlisten AS