Talerlisten

Nyttig konferanse om trender og forandring

Publisert i Event av

Er du ute etter nye perspektiver, kunnskap og inspirasjon i jobben? Da bør du ta turen til Oslo den 16. mars og Xceptional-konferansen 2018.

Forandring er et stikkord for mye som skjer nå. For å henge med, må du forstå forandringene. For hvis du forbedrer deg eller måten du jobber på, vinner både du og jobben din på det.

Derfor er forandring temaet for Xceptional-konferansen 2018, som Talerlisten arrangerer i samarbeid med X Meeting point på Hellerudsletta mellom Oslo og Gardermoen, 16. mars. Her opplever du 10 dyktige foredragsholdere og får gode muligheter til å lære, bli inspirert og knytte nyttige kontakter.

– Programmet gir deltakerne både innsikt i de lange linjene og viktige trendene, samtidig som deltakerne kan få helt konkrete ferdigheter og inspirasjon til å gjøre forandringer i sin jobbhverdag. For eksempel i hvordan man skaper bedre møter eller jobber med bærekraft, sier Nils Apeland, toastmaster i Talerlisten.

Sammen med administrerende direktør for Moxy og X Meeting Point Norway, Ellen Arnstad og hennes stab, har han satt sammen programmet.

– Vi synes det er spesielt hyggelig å ha 80 prosent kvinner på programmet, siden konferanser av denne typen ofte blir kritisert for å ha for mange menn på scenen, sier Apeland.

Isabelle Ringnes

EVANGELIST: Teknologievangelist Isabelle Ringnes forklarer hvordan digitaliseringen vil påvirke oss og jobbene våre framover. Foto: Daniel Jacobsen / OBF

Digitalisering og forbrukertrender

Xeptional-konferansen åpner med et foredrag av Isabelle Ringnes, digital entreprenør og leder for TENK-nettverket. Under overskriften Hvordan vil teknologien forandre framtiden? gir hun deg overblikket og tegner opp hvordan digitaliseringen forandrer samfunnet vårt.

Lise Tangen Hansen fra Penetrace, ekspert på forbrukertrender, følger opp med å beskrive syv forbrukertrender som forandrer alle bransjer og hva virksomheter kan gjøre for å unngå å bli utkonkurrert eller akterutseilt.

MODERNE: De seks interaktive foredragene etter lunsj holdes i X Meeting Points nye og stilige konferanseavdeling.

Motivasjon og ledelse

Susann Goksør Bjerkreim er tidligere håndballspiller med nesten 300 landskamper for Norge bak seg. Hun vil snakke om ledelse og arbeidskultur. I foredraget Den som gir seg er en dritt! Hvordan skape sterke relasjoner i et lag? forteller hun hvordan du kan få alle i et team til å ta ansvar for relasjonene innad, og hva du kan gjøre når det ikke fungerer.

Etter lunsj kan du velge mellom seks interaktive foredrag – der du kan lære mer om å skape positive forandringer, og selv kan delta aktivt.

Temaene spenner bredt:

  • KOMMUNIKASJON: Hvordan bruke Facebook og sosiale medier til å bygge salg, dialog og omdømme for din arbeidsplass? Med kommunikasjonsekspert Synneva Erland.
  • BÆREKRAFT: Hvordan gjøre din bedrift eller forretningsidé mer bærekraftig? Med Cilia Holmes Indahl, direktør for bærekraft i Aker Biomarine.
  • LEDELSE: Hvordan lede personer som du ikke ser hver dag? Med Vigdis Austrheim, rådgiver og ledercoach.
  • LÆRING: Ligg et hode foran – 10 ferdigheter du trenger når robotene kommer. Med Frank Wedde, hjernetrener og leder av Memolife.
  • ARBEIDSGLEDE: Hvordan kan du som leder og kollega bli bedre til å motivere og bidra til en sunn heiakultur? Med Siw Bergsås, banksjef, debattant og spaltist.
  • MØTEKULTUR: Lær deg den inspirerende 3B-metoden og enkle teknikker som gir færre, bedre, og mer effektive møter» Workshop med Efwa Hagstrøm, HR-rådgiver.
Siw Bergås

MOTIVERENDE: Banksjef Siw Bergsås er opptatt av arbeidskultur og arbeidsglede. Gir du likes på jobben? spør hun i sitt foredrag, som handler om å skape en sunn kultur på arbeidsplassen.

– Programmet er lagt opp slik at deltakerne kan velge de to temaene de er mest interessert i. Det vil si at foredragene etter lunsj kjøres to ganger a 1 time hver. Mellom det blir det en pause med gode smoothies, sier Apeland.

Morsom avslutning

På slutten av dagen begynner erfaringsvis hodet å bli litt fullt. Da er det godt å få trimmet lattermusklene. Derfor avsluttes dagen med et morsomt foredrag av Johanna Grønneberg Mesa, journalist, programleder og personlig trener.

I foredraget Hallo, Hollywood – jeg er ikke feit, jeg er bare veldig glad i brød! forteller Johanna fra tiden da hun jobbet som programleder for en av USAs største TV-kanaler og som personlig trener i Hollywood.

Til å binde det hele sammen, stiller skuespiller Frank Kjosås, sist kjent fra suksess-forestillingen Book of MormonBpå Det norske teatret og TV-roller i NRK-seriene Halvbroren og Kampen om tungtvannet.

Frank Kjosås

POPULÆR: Skuespiller Frank Kjosås er dagens konferansier, og vil åpne og avslutte Xceptional-konferansen. Foto: Siren Høyland Sæter / Det Norske Teatret

– Xceptionalkonferansen er for ledere, mellomledere og andre som ønsker å forstå og mestre de forandringene som skjer rundt oss nå, og vil lære noe nytt de kan bruke raskt, sier Nils Apeland.

Han anbefaler alle som er interessert i å få med sjefen, en kollega, en venn eller venninne og melde se på innen 1. februar. Da sparer du 500,- per deltaker.

Se fullt program og meld deg på her.

© 2018 Talerlisten AS