Anders Waage Nilsen

Anders Waage Nilsen

Digital mulighetsutvikler og partner i NEW

Fra 15.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Anders Waage Nilsen

Foruten å være teknologikommentator i Dagens Næringsliv, jobber Anders Waage Nilsen som mulighetsutvikler og partner i NEW. For tiden er han blant annet involvert i å utvikle den plattformen WasteIQ, som skal digitalisere avfallsbransjen, Han er særlig opptatt av skjæringsfeltet mellom digitalisering og sirkulærøkonomi, som speiler et engasjement i klima- og miljøspørsmål. Den tidligere journalisten og byrålederen i Netlife Design har lang erfaring med utviklingen av teknologiløsninger og kommunikasjonskonsepter. Enkelte vil kjenne ham som gründer av Fri Flyt og Fjellfilmfestivalen. Anders er kjent for å formidle de lange linjene i samspill mellom teknologi og samfunn, samtidig som han liker å jobbe hands-on med konkrete prosjekter på innovasjon og nyskaping. Han har gjentatte ganger fått gode evalueringer på foredagene sine, hvor han på en pedagogisk måte bidrar til forståelsen av samspillet mellom teknologi og strategi.

Foredrag med Anders Waage Nilsen

Den sirkulære utfordringen

Overgangen til en sirkulære økonomi vil representerer en enda heftigere endring enn digitaliseringen. Både klimautfordringen og avfallsproblemet er uttrykk for en systemfeil som gjenspeiles i strategier, organisasjonskart og politiske virkemidler. I dette foredraget får du en forståelse av hvordan teknologi, regulatoriske endring endrer spillereglene. Og konkrete eksempler på bedrifter som øker verdiskapningen og senker miljøfotavtrykket - samtidig.

Digital omstilling i praksis

Mange etablerte virksomheter utfordres av digitalisering, og må tenke nytt rundt egne muligheter. I dette foredraget får du tips til hvordan tungrodde organisasjoner kan komme igang med nye kommersielle satsninger. Ærlige, gode og konkrete tips til hvordan du unngår å bli bondefanget av byrået, får nakketak på den digitale strategien, legger grunnlaget til en forbedringskultur og unngår et tungrodd prosjekt med stor fallhøyde.

Slik får du liv i en ny idé

Det å få liv i en ny og banebrytende idé er noe annet enn å justere på en eksisterende virksomhet. I en jungel av ideer må du lære deg å løpe smidig mellom elefantene. I dette ukonvensjonelle foredraget lærer du et knippe gatesmarte tankemodeller som gjør veien til suksess smartere, billigere og morsommere. Lær hvordan du kan åpne for strategisk improvasjon, hvordan du holder hodet åpent for nye impulser, verdien av trojanske hester.

Hvis med datamodellen din og jeg skal si deg hvem du er

Det er ikke olje, stål eller gull som har drevet veksten til verdens største selskaper det siste tiåret, men metadata. I dette foredraget får du en pedagogisk, lett-å-forstå gjennomgang av hvordan plattformenes forretningsmodellene fungerer, sånn under panseret. Hvorfor har aktører som Facebook, Apple og Google erobret så mye makt? Hva er i ferd med å skje i andre bransjer? Og hvordan bør strategier utformes i grafenes tid?

Anders Waage Nilsen har 1 vurdering

Kjersti Gausvik

12. april 2019

Norges klatreforbund

6

Anders er ein underfundig føredragshaldar som har eit utruleg godt lag med språket. Han tok klatrenorge på kornet med sine personlege historiar som han knytter oss alle i salen inni. Han skaper god stemning med sin lune og humoristiske karakter. I forkant var han profesjonell og møtte til avtalt tid og stad.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS