Bente Kalsnes

Bente Kalsnes

Førsteamanuensis, HiOA

Fra 15.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Bente Kalsnes

Bente Kalsnes, PhD, er førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag, Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Hun underviser i digital journalistikk. Hun har skrevet avhandlingen «The power of likes: Social media logic and political communication». Kalsnes har utviklet et konseptuelt rammeverk som lar oss analysere og forstå hvordan politisk kommunikasjon foregår i sosiale medier. Kalsnes er tidligere journalist, mangeårig blogger og en av grunnleggerne av nettverket Girl Geek Dinners Oslo og konferansen Nordic Techpolitics.

Foredrag med Bente Kalsnes

Algoritmenes makt

Algoritmer blir brukt til å ta valg for oss – hva er den mest relevante informasjonen, filmen, boka eller musikken du bør lytte til? For Facebook, Google, Netflix, og Amazon er algoritmene selve motoren. Men algoritmenes innflytelse og makt er økende. Dette foredraget handler om hva forskningen forteller oss om hva algoritmer er og hvordan påvirker de samfunnet, mediene og privatpersoner.

Filterbobler i den digitale offentligheten

Har filterboblene tatt over norsk offentlighet? Hvorfor ble filterbobler så viktige i den amerikanske valgkampen? Dette foredraget handler om hva filterbobler er, hvorfor de oppstår, hva de kan forårsake og hvordan vi kan unngå filterbobler i Norge.

Sosial media-logikken

Hva er det med sosiale medier som gjør at vi kan snakke om en sosial-media-logikk? Engasjement i sosiale medier handler ikke bare om innholdet, men også om hvordan plattformen er skrudd sammen. Dette foredraget ser på forskjeller og likheter mellom sosial media-logikk og medie-logikk basert på forskning. Hva skaper oppmerksomhet, hvorfor og hvilke konsekvenser får det?

Stortingsvalget i 2017 – dette vet vi om digital valgkamp

Basert på forskning gir dette foredraget en oversikt over hvordan digitale og sosiale medier blir brukt i politikken, både i Norge og internasjonalt. Hvorfor virker noen kampanjer i ett land men ikke i et annet? Hvorfor skal man med husbesøk når man har Snapchat? Hva skjedde egentlig i den amerikanske valgkampen i 2016?

Bente Kalsnes har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS