Bjarte Malum

Snakker om ondskap og selvutvikling

Fra 15.000,- per foredrag

Fra 45.000,- per kurs

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Bjarte Malum

Foredragsholder og kursleder Bjarte Malum er utdannet vernepleier med videreutdanning i veiledningspedagogikk. Han har over 15 års erfaring fra lukkede barnevernsinstitusjoner og fra rus- og psykiatri. Foredraget om Småskalaondskap har gått sin seiersgang fra Alta i nord til Lyngdal i sør med et tema som både berører og opprører. Bjarte brenner for å sette fokus på hvordan mennesker i hjelperrollen, privat og profesjonelt, kan være den beste hjelperen for andre, og samtidig ivareta seg selv på en god og omsorgsfull måte. Kunnskap og bevissthet om at alle mennesker kan stå i fare for å utføre ondskapsfulle og grenseoverskridende handlinger, er et viktig ledd i arbeidet for at dette ikke skal forekomme. Bjarte underviser blant annet på Høyskolene på Vestland og i Østfold, Bergen Kommune og for Mennesket i Fokus.

Foredrag med Bjarte Malum

Småskala-ondskap

Bjarte Malum foreleser om situasjonsbetingede årsaksfaktorer som påvirker mennesker til å begå krenkende, grenseoverskridende eller småskala-ondskapshandlinger mot andre. Det taes utgangspunkt i et selvopplevd eksempel på en slik type handling og årsakene bak blir analysert. Bjarte trekker linjer i et historisk perspektiv og ser på hva som ligger bak og kommer innom temaer som makt, motmakt, avstand mm. Foredraget avsluttes med å trekke frem hva som må til for å forebygge slike fenomener.

TEFT-metoden: Ta på egen maske før du hjelper andre!

TEFT-metoden er et kommunikasjonsverktøy som hjelper både ledere og hjelpere i arbeidshverdagen. Det fungerer på individnivå og gruppenivå og kan benyttes både privat og i arbeidssammenheng. Med bakgrunn i selvopplevde eksempler, forskning og en litteraturliste lang som et vondt år, taes deltakerne med på en reise i seg selv og omgivelsene før man sitter igjen med et enkelt verktøy til hverdagsbruk. Foredraget holdes i samarbeid med Randi Nordvik.

Fra punker til foredragsholder

Mobbeoffer både hjemme og ute. Noen slo, noen trakasserte og de som skulle se og beskytte gjorde det ikke. Grundige grensetestinger ble avløst av en solid runde i arrester både innenlands og utenlands. Det kunne gått gale men så ble det etterhvert solide runder hos psykologer istedenfor samt kraftige oppgjør med egne rusvaner og etterhvert handlingsmønstre. Et par konflikter og varslingssaker seinere står Bjarte igjen som et forandret menneske med et tydelig budskap: vi må tørre å se innover!

Kurs med Bjarte Malum

TEFT-metoden: Ta på egen maske før du hjelper andre!

TEFT-metoden er et kommunikasjonsverktøy som hjelper både ledere og hjelpere i arbeidshverdagen. Det fungerer på individnivå og gruppenivå og kan benyttes både privat og i arbeidssammenheng. Med bakgrunn i selvopplevde eksempler, forskning og en litteraturliste lang som et vondt år, taes deltakerne med på en reise i seg selv og omgivelsene før man sitter igjen med et enkelt verktøy til hverdagsbruk. Kurset holdes i samarbeid med Randi Nordvik og inkl. praktiske øvelser man ikke får i foredraget.

Småskala-ondskap

Bjarte Malum holder kurs i situasjonsbetingede årsaksfaktorer som påvirker mennesker til å begå krenkende, grenseoverskridende eller småskala-ondskapshandlinger mot andre. Det taes utgangspunkt i et selvopplevd eksempel på en slik type handling og årsakene bak blir analysert. Bjarte trekker linjer i et historisk perspektiv og ser på hva som ligger bak og kommer innom temaer som makt, motmakt, avstand mm. Forebygging blir også belyst. Med praktiske øvelser man ikke får i foredraget.

Bjarte Malum har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS