Digitalt foredrag eller online konferanse? Les våre råd her

Elise Lund

Elise Lund

Pressesjef

Fra 6.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Elise Lund

Elise Lund har gjennom et langt yrkesliv som blant annet informasjonssjef og pressesjef i ulike kulturinstitusjoner, opparbeidet seg verdifull kunnskap og erfaring rundt håndtering av pressen. Denne kunnskapen vil hun gjerne dele med andre kulturinstitusjoner, gallerier eller kunstnere som trenger en «push up» for å få media interessert i deres virksomhet eller arbeid. Lund er i dag pressesjef i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design med hovedansvar for promotering av museets utstillinger. Hun har av utdanning Norsk Journalisthøgskole, masterstudier i informasjon og informasjonledelse fra BI, Oslo og en Master i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Lund har også erfaring som foredragsholder om PR for teaterhøgskolestudenter og studenter fra BI med fagkretsen kultur og ledelse, og i begge tilfeller med meget gode tilbakemeldinger.

Foredrag med Elise Lund

Hvorfor er det så vanskelig å få god PR?

Mange virksomheter tror fortsatt at det deres virksomhet driver med også kan være interessant for pressen. Men at teateret setter opp forestillinger eller at museer lager utstillinger er ofte ikke alltid nok for å få pressens oppmerksomhet. "Det er jo jobben deres", sier pressen og det har de jo rett i. Men det finns verktøy som gjør at pressen fatter interesse, og gjennom et langt yrkesliv vet jeg litt om hva som virker, krydret med praktiske eksempler fra kulturlivet, kan det bli ganske morsomt.

Å skrive journalistisk er også en kunst.

Alle som har skrevet pressemeldinger har erfart at det kreves redskaper som gjør at journalisten ikke kaster pressemeldingen rett i søpla dersom han/ hun i det hele tatt gidder å printe den ut. Det å dra leseren nedover i teksten er en kunst som krever bevissthet rundt språket og ikke bare fokus på at budskapet må frem. Hva som kjennetegner en god pressemelding vet jeg litt om fordi jeg også er utdannet journalist og fordi jeg har skrevet noen 100 pressemeldinger.

Hvorfor er vi så redde for kunnskap når det gjelder tolkning av samtidskunst og kultur?

Etter et langt liv i kulturens tjeneste, vil jeg komme med den påstand at det legges altfor stor vekt på opplevelse og følelser når det gjelder tolkning av kunst og kultur på bekostning av kunnskap. Foredraget gir for eksempel konkrete tiltak på hvordan skolen som en viktig arena fordi den når alle, kan gi elevene slik kunnskap som går ut bortenfor elevenes subjektive oppfattelse av kunst.

Mediehåndtering for kunnskapsbedrifter.

Som mangeårig presseansvarlig i en kunnskapsbedrift, har jeg ofte opplevd å bli oppringt av journalister som ønsker å få et navn på hvem de kan snakke med rundt et spesifikt emne. Utfordringen ligger imidlertid at fagpersonen som kan så mye om akkurat sitt emne at det blir en "forelesning" istedenfor et svar og journalisten knapt får inn mer enn ett spørsmål. Hvordan spisse fagkunnskap uten at det går utover den ansattes faglige integritet handler dette foredraget om.

Elise Lund har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS