Erik Aasheim

Kjent fra NRK, journalist og konferansier

Fra 25.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Erik Aasheim

Tidligere Dagsnytt 18-programleder Erik Aasheim elsker å lede en god debatt eller konferanse der folk får vist seg frem på sitt beste. Folkeopplysning er et hedersord. Nå kan han også hjelpe med digitale konferanser fra eget studio. Erik har 35 års bakgrunn som journalist, Paris-korrespondent, forfatter, møteleder og grønn ministerrådgiver. Han har vært tilknyttet NRK i 15 år, bl. a som programleder for Dagsnytt 18, Ukeslutt, og TV-programmene Stereo og Nyhetsblikk. I 8 år var han korrespondent i Paris. I tillegg har han vært kommunikasjonsrådgiver for to klimaministre og kommunikasjonsdirektør for EAT Foundation og Gunhild A. Stordalen. Han har skrevet biografier om Eva Joly og Jonas Gahr Støre. Erik liker best å komme inn tidlig i prosessen og bidra til både program og dramaturgi. Og Ingen går på scenen uten at Erik har hatt en grundig prat med dem på forhånd. I dag driver Erik primusprod.no og lager også flere podkaster, bl.a for NRK og Sveriges Radio. (Foto: Knut Bry)

Foredrag med Erik Aasheim

Lage gull av gråstein - eller gråstein av gull

Noen ganger må man lage gull av gråstein. Andre ganger må man lage gråstein av gull. Erik Aaheim har jobbet med å få både ministre og næringslivsledere til å stråle i offentligheten. Og han har sett mange toppsjefer og politikere i Dagsnytt 18-studioet som ikke akkurat har fått den hjelpen de trenger. Dette foredraget handler om hvordan du spiller lederen din god.

Hjelp - journalisten ringer

Hva gjør du når journalisten ringer og du ikke hva vet han du skal svare? Erik Aasheim har vært journalist i 30 år og kan alle triksene.

Hvem er Jonas Gahr Støre?

Erik Aasheim har sammen med NRKs Nina Stensrud Martin skrevet ”Jonas” – en biografi om Jonas Gahr Støre. Basert på boka tilbyr de sammen et annerledes og illustrert foredrag om Arbeiderpartiets leder. Aasheim & Martin har over flere år hatt tilgang til Jonas Gahr Støre og hans nærmeste krets og i foredraget tegner de overraskende bilde av Ap-lederen. Foredragets lengde tilpasses arrangementet og vil bake inn aktuelle politiske saker.

Erik Aasheim har 15 vurderinger

Eirik Aarek

24. juni 2021

LO Kommune

6

LO Kommune brukte Erik Aasheim som programleder under både fjorårets kommunalkonferanse og årets kommunalkonferanse. Sammen med Selda Ekiz i 2020 og Nina Stensrud Martin i 2021 ledet han kommunalkonferansene på en fremragende måte. Gjennom planleggingen kom han med gode råd og konstruktive innspill. Han delte av sin lange erfaring og brede kunnskap som journalist, konferansier og programleder, noe som bidratt til gode og vellykkede digitale konferanser. LO Kommune er takknemlig for å ha hatt han med på laget. Samtidig er Erik smilende og hyggelig. En type som simpelthen er lett å samarbeide med.

Thea Forsberg

25. februar 2021

KS

6

Erik Aasheim ledet Arbeidslivskonferansen 2021 på en utmerket måte. Erik var veldig lett å samarbeide med i forkant av konferansen, og selve gjennomføringen ble helproff i hans hender. Hans programlederstil engasjerer – også når konferansen er heldigital!

Agathe Schjetlein

8. september 2020

Finans Norge

6

Erik har ledet flere bærekraftskonferanser for oss og bidratt med alt fra planlegging til gjennomføring av dagen på en helt fantastisk god måte. Erik er veldig god på scenen, loser publikum gjennom dagen på en behagelig måte, og viktig for oss som oppdragsgiver, er at Erik er utrolig hyggelig å jobbe sammen med. Han bringer gode ideer og forslag til torgs i planleggingsfasen, kan temaet bærekraft godt rent faglig, og er ikke redd for å kaste seg rundt og hjelpe til med en knallgod tekstformulering til invitasjoner i siste liten. Foredragsholderne får god informasjon i forkant fra Erik, og publikum får en god opplevelse gjennom Eriks konferanseledelse.

James Michael Greatorex

16. desember 2019

Oslo kommune

6

Erik ledet møtet i EUROCITIES Environment Forum i Oslo rådhus, med plastforurensning som tema. Han hadde satt seg godt inn i temaet og hadde en varm, personlig og morsom stil som skapte god engasjement i samlingen og debattinnleggene. Han var flink til å ta tak i uforutsette ting/forespørsel på strak arm og i tillegg var han en viktig ressurs i planleggingsfasen med gode innspill og forslag. Møtet ble gjennomført på engelsk og selv om Erik har litt aksent, var han lett å forstå og kommunikasjonen med publikum gikk meget bra. Vi takker Erik får innsatsen og gir ham våre beste anbefaling.

Lise Klette

10. desember 2019

Arbeids- og velferdsdirektoratet

6

Erik Aasheim var konferansier på NAV-konferansen 2019. Han loset oss gjennom på en meget profesjonell måte, og rammet dagen fint inn. Erik er lett å samarbeide med, tenke høyt sammen med og er veldig tilgjengelig og tilstede. Vi anbefaler Erik på det varmeste.

Erik Tegnander

5. november 2019

Bufdir

6

Erik var konferansier for Nasjonal barnevernskonferanse 2019 med over 750 deltakere. Han er lett å samarbeide med, gode innspill og forslag til program og gjennomføring. Usnobbete, tillitsskapende, engasjert og profesjonell. Fikk en god tone med både prosjektgruppe og innledere. Veldig bra tilstedeværelse på scenen, godt forberedt og svært dyktig ordstyrer i paneldebatten.

Yngve Bastesen

14. mai 2019

Asker næringsråd

6

Erik Aasheim var konferansier på Næringslivets nettverksdag i Asker 2019 og sammen med 300 deltakere fikk han opp stemningen og løftet dagskonferansen opp på et høyt nivå. Temaene var «økt konkurransekraft med satsing på bærekraft og integrering» der Erik på forhånd var med på å dele erfaringer og gi innspill til gjennomføring. På selve dagen viste han også stor innsikt og kunnskap om temaet gjennom intervju med landets ledende foredragsholdere på området. Hans kunnskap var med på å gjøre dagen til en stor suksess for Asker næringsråd og alle som deltok på dagen.

Cathrine Barth

12. desember 2018

CircularNorway

6

Erik Aasheim har ledet flere debattmøter hvor Circular Norway har enten vært med på arrangør eller deltakersiden, og det er usedvanlig godt og trygt å få oppleve samarbeid med Aasheim. Han tar det beste ut av journalistiske kvaliteter, er godt opplest, kunnskapsrik, forberedt, tenker dramaturgi – lytter og utfordrer – og gjør det engasjerende og spennede både å være i sal og i panel. Aasheim er har en tydelig og overbevisende verdiforankring, høy innlevelse, skaper god stemning og bidrar med entusiasme for det grønne skiftet i praksis.

Christine Lundberg Larsen Larsen

12. desember 2018

Regnskap Norge

6

Høsten 2018 samlet vi 500 fremoverlente regnskapsførere til to dager med inspirasjon og utvikling. Sammen med Nina Stensrud Martin ledet Erik Aasheim programmet med stødig hånd. Man får umiddelbart tillit til en person som Erik, han er imøtekommende og varm, og særdeles profesjonell. Det er imponerende gjennom to hele dager, med fullpakket program, mange mennesker og mye forskjellig som skjer, at man som Erik beholder energien og glimtet i øyet hele veien, og i tilleg kan improvisere underveis. Med sin profesjonelle holdning og lange erfaring, kombinert med sin sympatiske væremåte kan vi trygt anbefale Erik som programleder.

Birgitte Solbu

11. desember 2018

Kulturrådet

6

Erik Aasheim ledet en panelsamtale på Kulturrådets årskonferanse 2018, som handlet om kunst og kultur i miljøkrisenes tid. Hans grundige forberedelser, energi og foroverlenthet på scenen, og faglig relevante spørsmål, gjorde et stort panel helt på slutten av dagen til en skikkelig inspirerende opptur! Han er kjempegod til å involvere alle medvirkende i samtalen, til å skape en lett stemning, og til å lytte til og følge opp det som sies.

Anne Solgaard

31. mars 2018

Medvind Eventbyrå AS

6

Erik er ikke bare en dyktig konferansier, men han er også grundig og faglig sterk. Jeg har hatt gleden av å jobbe med Erik Aasheim på flere arrangementer de siste par årene, og ble for alvor klar over hans styrke da han på kort varsel gikk inn som hovedkonferansier for en større byggkonferanse høsten 2017. Erik manøvrerer det uforutsette på en elegant og kyndig måte. Med Erik ved roret ble konferansene sømløst ledet, panelsamtalene dynamiske, og hovedpoengene landes elegant. Topp skår både på form og innhold.

Vedis Vik

15. februar 2018

Klima- og miljødepartementet

6

Erik Aasheim ledet Klima- og miljødepartementet og Finansforbundets konferanse 13.12.16 om hvordan få fram investeringer i mer miljøvennlig infrastruktur – New Climate Initiative – Financing for Better Growth and Development. Han holdt en særdeles stødig hånd på innledninger og debatter og bidro til at deltakere fra inn og utland, ministre og andre, ble konkrete og konstruktive i sine innlegg. Erik deltok også i planleggingen av arrangementet og bragte mye ekspertise og humor inn fra første stund.

Bård Vegar Solhjell

29. januar 2018

6

Erik Aasheim arbeidet som kommunikasjonsrådgiver i Miljøverndepartementet da jeg var statsråd. Han har stor innsikt i hvordan man skal arbeide opp mot en leder, og få samspillet til å virke. Som debattleder er Erik profesjonell til fingerspissene. Forberedt og planmessig, med evne til å drive debatten framover. Men viktigst; Han er til stede, fanger opp øyeblikkene og tør og stoppe opp ved det uventede og interessante som skjer underveis.

Thea Mehl

24. januar 2018

Design og arkitektur Norge

6

Med faglig tyngde, humor og energi ledet Erik DOGA-merket for design og arkitektur; et maraton-arrangementet med 42 innledere og 49 prisutdelinger. Det er gøy å jobbe med Erik. Han er aktiv med i planlegging av innhold og med sitt engasjement får han deltakerne til å skinne.

Ragnhild Aasen Jacobsen

24. januar 2018

NITO

5

Erik Aasheim ledet et av møtene NITO arrangerte under Arendalsuka 2017. Erik er svært konstruktiv og profesjonell å samarbeide med, imøtekommende og fleksibel. Han deler gladelig sine erfaringer, kommer med gode innspill til både vinkling på arrangementet og aktuelle innledere. Og ikke minst veldig viktig; Erik er en skikkelig hyggelig fyr!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS