
Om Erik Kursetgjerde
Erik Kursetgjerde har flere års erfaring som foredragsholder. Han studerer i dag ved Universitetet i Oslo, driver eget selskap, og er aktiv i kommune- og fylkespolitikken. Kursetgjerde bidrar også med beredskapsplaner både til privat og offentlig sektor. Et tema han særlig arbeider med er posttraumatisk vekst og samfunnet/enkeltindividets sykeliggjøring av mental helse. Kursetgjerde er tidsvitne fra terrorangrepet på Utøya 22. juli. Viktige stikkord for foredragene er selvutfordring og benyttelse av egne livserfaringer. Han har selv benyttet seg av vonde og gode livserfaringer for å hjelpe mennesker i ulike situasjoner. Erik Kursetgjerde har blant annet holdt foredrag på NKVTS sin konferanse «Fem år siden 22.juli – hva har vi lært?» og på UiOs «Aldri mer 22. juli» konferanse. Han har og hatt et aktivt engasjement mot politisk vold og blitt invitert til flere store konferanser i Europa for å snakke om sine erfaringer.
Møre og Romsdal
Ja
75% rabatt
Foredrag med Erik Kursetgjerde
Posttraumatisk vekst - hvordan bli et sterkere menneske etter en tragedie
Tar opp noen av utfordringene en kan ha i møtet med helsevesenet knytt til psykisk helse. Sykeliggjøringen av mental helse og åpenhet rundt dette er berre et av flere moment som dette foredraget tar opp. Tilpasses etter ønske.
Student, politiker og gründer - hvordan finne meningen med livet etter terror
Enkelte dager kan en stille seg spørsmålet om hvorfor en orker. Eller hvordan en skal greie å bygge et liv etter å ha sett så mange mistet sitt, og der en nesten mistet sitt eget. Når en blir utsatt for noe ekstraordinært, uavhengig av hvor en kommer fra, henter en frem noe en ikke visste en hadde. Erik Kursetgjerde har igjennom sitt engasjement funnet mye hjelp i å hjelpe andre med sine erfaringer.
Beredskapsbildet etter Gjørv-kommisjonen - hva lærte vi og hva nå?
Selv 7 år etter 22. juli er mye av det Gjørv-kommisjonen trakk frem som svakheter i norsk beredskap fremdeles ikke implementert. Samfunnsdebatten har stoppet opp - og Norge går videre. Men hva gjør vi om det skjer et nytt terrorangrep? Foredraget setter fokus på ansvarliggjøring, følelsen av maktesløshet som enkeltperson i kampen mot et rigid system, mangel på samhandling og lærdom etter terroren.
Legg igjen en vurdering