Talerlisten
Erling Rimehaug

Erling Rimehaug

Redaktør, historiker, forfatter

Pris / 45 min

NOK 4.300,- (eks. mva)

Beskrivelse

Erling Rimehaug er historiker av fag, men har i nesten 40 år arbeidet som journalist og redaktør i Vårt Land. Han har besøkt de fleste land i Midtøsten, men særlig Israel/Palestina. Han har gitt ut 10 bøker, blant dem «To folk – ett land. Hvordan jøder ble israelere og arabere ble palestinere» (Vårt Land 2014) og «Veien til Betlehem» (Luther 2012).

Foredrag

To folk - ett land

To folk har knyttet sin identitet til samme landområde: israeler og palestinere. Begge identiter er formet gjennom konflikten om landet de siste hundre årene. Hvordan ble jøder til israelere og arabere til palestinere? Finnes det noen løsning på konflikten? Basert på min bok med samme tittel, som har fått god omtale fra såvel Palestinakomiteen som Med Israel For Fred.

Veien til Betlehem

Maria og Josef gikk fra Nasaret til Betlehem da Jesus skulle fødes. Jeg har gått flere ganger til fots den samme veien, og beskriver både landskap, mennesker vi møter. Med bilder.

Når Gud blir borte

Basert på min egen opplevelse med eksistensiell tvil, snakker jeg om hvordan man selv og omgivelsene kan forholde seg.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for arrangører og få spesialtilbud, nyheter og nyttig informasjon!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

© 2018 Talerlisten AS