Fredrik Brattberg

Fredrik Brattberg

En av Norges mest spilte dramatikere

Fra 6.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Fredrik Brattberg

Fredrik Brattberg er for øyeblikket den fjerde mest spilte norske dramatikeren i utlandet, etter Henrik Ibsen, Jon Fosse og Lygre. Hans skuespill er oversatt til femten språk og spilt på en rekke teatre verden rundt, fra Reykjavik til Shanghai. Han har vært nominert til den franske dramatikerprisen Le Prix Godot og den internasjonale Ferdinand Vanek Award, han har fått Porsgrunn kommunes kulturpris og vunnet Ibsenprisen. Det unike med Fredrik Brattberg er at han også er komponist. Han har studert komposisjon under læremester Wolfgang Plagge og skrevet over 40 opus, blant annet operaen ”The Heart on the Door” som ble oppført i Canada. Brattberg holder inspirerende foredrag om hvordan en idé blir til, og er en erfaren foredragsholder.

Foredrag med Fredrik Brattberg

Newtons eple!

Brattberg analyserer et av verdens mest kjente motiver: Isaac Newton som får eple i hodet. Hva skjedde før, under og etter eplet falt? Med kunnskaper om de store kunstnernes, filosofenes og vitenskapsmennenes arbeidsmetoder gir Brattberg en svært informativ innføring i hvordan en idé blir til. Foredraget inneholder blant annet hvordan Franz Liszt utviklet melodier ved hjelp av dårlig hukommelse, hvordan Kant og Roussau brukte rytme til å fremkalle ideer, hvordan Einstein klarte å oppholde seg i fasen mellom drøm og våken tilstand og hvorfor Hemmingway alltid avsluttet arbeidsdagen når han egentlig ville arbeide mer. Dette foredraget kan gi næringslivet nyttige grep til å hente inspirasjon fra andre tenkemetoder og tilføre en ny og praktisk innfallsvinkel til deres idéarbeid.

Fredrik Brattberg har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS