Talerlisten

Hege Haugvik

Forfatter og foredragsholder

Pris / 45 min

NOK 25.000,- (eks. mva)

Beskrivelse

Hege Haugvik har vokst opp i Trondheim, men har i mange år vært bosatt i ektemannens hjemland, Belgia. Før hun ankom sitt nye land, hadde hun nokså bestemte oppfatninger om hva integrering dreide seg om: Lære språket, bli kjent med kulturen og få seg en jobb. Hun bor i den fransktalende delen av Belgia, hvor få snakker engelsk, og hun måtte lære fremmedspråk samtidig som hun ble mamma for første gang. Da den første entusiasmen over nytt land hadde lagt seg, gikk det opp for henne hvordan det føles å komme til kort verbalt i de fleste situasjoner, og hvor mye krefter det tar å hver dag skulle analysere de usynlige kodene som ingen i den nye kulturen vet å sette ord på – for «sånn er det bare.» Hege har dessuten utgitt romanen «En hel verden forsvinner», som handler om integrering og kultursjokk.

Foredrag

Integrering - kun for tøffinger!

Erfaringsbasert og personlig foredrag som handler om utfordringene man møter når man kommer til et nytt land og med en ny kultur. Hege snakker om språkbarrieren, kultursjokket og isolasjonsfasen som så ofte oppstår i kjølevannet av en migrasjonsprosess, og fokuserer på hvordan menneskemøter og vennskap kan være en nøkkel i integrasjonsprosessen. Foredragsprisen inkluderer reise og opphold.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for arrangører og få spesialtilbud, nyheter og nyttig informasjon!

Hege Haugvik har 3 vurderinger

Anne Guri Hegre Nørholm

16. mars 2017

Privat

6

Foredraget omhandler ett emne som etter mitt syn er meget aktuelt i tiden. Hege Haugvik klarer å formidle Integreringsprossessen og Kultursjokket på en meget informativ og morsom måte. Ved å bruke egne opplevelser gjør hun foredraget mer nært. For min del viker det slik at en kan bedre forstå at det ikke er like enkelt for feks våre nye landsmenn å komme på «innsiden» i samfunnet vårt. Det krever overskudd og masse innsatsvilje. Gleder meg til å lese boken Hege har skrevet om emne. Håper mange kjenner sin besøkelsestid å booker denne fantastisk flotte forddragsholderen

Åse Erdal

2. desember 2016

KS

5

Innvandrer? Utvandrer? Er det en stor sak å flytte fra Norge til et vest-europeisk land som Belgia, da? Ja, det kan det være. Mekanismene er like, frustrasjonene og dilemmaene også, oppturene og nedturene identiske, gledene og sorgene er de samme, som når man flytter fra et land i en annen verdensdel til Norge. Det er i alle fall min sterke overbevisning, med botid fra flere land, blant annet Belgia. Lost in translation i åresvis. Forvirring om kultur, tradisjoner, oppdragelse, skolesystemer og andre systemer. Hege Haugvik formidler fasene og følelsene i integreringsprosessen på meget god måte og på basis av førstehånds erfaring. Den som er på jakt etter foredragsholder om temaer rundt integrering og innvandring, kan trygt benytte Hege.

Alexander Burmo

25. november 2016

Mid-Norway European Office / Trøndelags Europakontor

6

Trøndelags Europakontor har brukt Hege ved flere anledninger som foredragsholder. Hege kan kunsten med å engasjere publikum med en innlevelse og talemåte som er usedvanlig god. Hun evner å få tilhørerne til å leve seg inn i problemstillingen og er på alle måter veldig interessant å høre på. Anbefales på det sterkeste

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

© 2017 Talerlisten AS