Digitalt foredrag eller online konferanse? Les våre råd her

Kristian Bye

Entreprenør, forfatter og investor

Fra 10.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Kristian Bye

Kristian Bye holder foredrag om det å satse som gründer, å bygge selskaper og å lansere produkter internasjonalt. I 2011 sa han opp en godt betalt lederjobb i digitalbyrået Apt for å etablere selskapet BRIGHT Products. Hans mission var å bringe den norske solcellelampen SunBell ut i verden. Den var utviklet av K8 Industridesign for markedet på 1,3 milliarder mennesker som lever uten tilgang til elektrisitet. Under en reise til verdens største flyktningleir i 2014 sikret Kristian en avtale med UNHCR som til nå har resultert i over 2 millioner norske solcelle-lamper levert til flyktninger over hele verden. Kristian gikk ut av sin operative rolle i BRIGHT i 2015, og jobber nå som rådgiver og investor i nye gründerbedrifter. Han er bl.a. arbeidende styreleder i BEDD AS og forretningsutvikler for FERD-programmet Social Startup, som hjelper nye sosiale entreprenører å lykkes.

Foredrag med Kristian Bye

Frykt og Forventning - En gründerhistorie

Et foredrag om å våge å satse på gründerdrømmen, med alt det innebærer av frykt, forventninger, utfordringer og muligheter. Sammen med gode bilder og videoklipp formidles historien om BRIGHT Products og den norske solcellelampen SunBell, fra den var en enkel prototype til den hadde nådd ut til millioner flyktninger over hele verden, gjennom avtaler med FN. Foredraget har vakt spesiell begeistring ved konferanser og arrangementer som fokuserer på innovasjon, gründerskap og bærekraft.

Å definere en livsstrategi

I dette foredraget presenterer Kristian hvilke erfaringer, erkjennelser og refleksjoner som har ledet frem til en konkret og personlig livsstrategi. Erfaringene er i stor grad hentet fra livet som entreprenør, med de store opp- og nedturene det innebærer. Foredraget tar for seg hvordan alle kan definere visjoner og verdier som gir livet tydeligere retning mot mål som virkelig betyr noe.

Hvordan lykkes som sosial entreprenør?

I dette foredraget deler Kristian erfaringer som gründer med selskapet BRIGHT Products og som rådgiver for en rekke sosiale entreprenører de siste årene. Gjennom inspirerende cases og konkrete erfaringer, oppsummeres de viktigste forutsetningene for å lykkes med bærekraftig sosialt entreprenørskap.

Talerlisten mener

Kristian formidler sitt budskap med stort engasjement og glimt i øyet. Hans foredrag om innovasjon, gründer-liv og entreprenørskap er fulle av eksempler, historier og gode råd.

Kristian Bye har 9 vurderinger

Axel Skreslet

15. november 2018

Leith Society Norway AS

6

Kristian leverte en flott forelesning, med stor innlevelse og følelsesmessig forankring i hans gründer reise. Det er soleklart at Kristian har en autentisk lidenskap for entreprenørskap og verdi skapning – også utover det monetære.
En gründers tilværelse er i mange tilfeller dominert av motgang og prøvelser, og det er derfor forfriskende å høre en helt ærlig fortelling, som ikke kun fokuserer på den fantastiske gründer reisen man så ofte blir fortalt.
For tilhørerne ble dette derfor en lærerik, underholdende og engasjerende opplevelse, som igjen stimulerte til refleksjon over hva man selv ville gjort – var det ikke for frykten for å feile.

Ane Røst Klausen

5. april 2017

Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo

6

Kristian Bye holdt foredraget Frykt og Forventning på arrangementet Samfunnsinnovasjon for studentene på Universitetet i Oslo. Kristian er svært god til å formidle og fikk frem sine erfaringer gjennom gode og levende historier! Kristian viser mye engasjement og har mye nyttig å lære videre! Vi har fått flere gode tilbakemeldinger fra studentene om foredraget, og jeg vil absolutt anbefale Kristian som foredragsholder!

Ola Gaute Aas Askheim

20. februar 2017

Opinion AS

5

Kristian fascinerte 250 lydhøre publikummere på Opnions årlige trendseminar ‘Consumer Stories’ (februar 2017). Case-presentasjoner av internasjonalt format er ikke hverdagskost, og når det i tillegg er en norsk gründer som står på scenen blir vikrningen kraftig. Hans ledige og uformelle fortellerstil bidrar dessuten til ekstra god kontakt med publikum. Jeg kan anbefale Kristian på det varmeste.

Oskar Aas

23. desember 2016

CRE8 KONFERANSEN

6

Kristian Bye holdt et veldig inspirerende og engasjerende foredrag under CRE8-KONFERANSEN. Kristian tok seg god tid til å forstå hva vår konferanse hadde som formål og leverte nøyaktig det vi ønsket. Foredraget er meget godt, både den visuelle presentasjonen og fremføringen. Det er veldig fint å ha et foredrag hvor publikum kan se et faktisk produkt, det gir enda mer substans til den unike historien. I salen satt studenter fra forskjellige studieretninger og Kristians bidrag var storfavoritt spesielt blant ingeniørene. Kristian er samarbeidsvillig og enkel å ha med å gjøre. Hvis du ønsker en fullstendig ekte og engasjerende gründer/skaper-historie anbefales Kristian på det sterkeste.

Lars Gjølme

4. november 2016

Climate-KIC / NTNU

5

Kristian holdt et veldig inspirerende foredrag for våre grønne gründere da han var en del av programmet på vår business bootcamp. Hans historie var svært relevant. Kristian tok seg god tid, både til spørsmål og deltok på sosialt arrangement i etterkant slik at de unge entreprenørene fikk svar på sine uttømmelige mengder spørsmål

Antonella La Rocca

16. oktober 2016

Lecturer of the course of Innovation and Entrepreneurship, BI Norwegian Business School (Oslo)

6

I have invited Kristian Bye to the Innovation Camp that we offer every semester within the course Innovation and Entrepreneurship at BI Norwegian Business School in collaboration with Ungt Entreprenørskap. The Innovation Camp is a unique experience for students to get in touch with real challenges that companies/entrepreneurs face(d) in innovating/transforming their ideas into products and/or new ventures. Kristian has first presented his journey with BRIGHT sharing the achievements but also the failures and how the Bright team has learned from these. He has then interacted with students while they were working on their own ideas for new product/services with a potentially high social impact. Kristian is an effective and impactful speaker; I have been impressed by his ability to communicate his insights and to engage with students in a natural and passionate way. It has been an inspiring day for me and the students and we look forward to host Kristian soon again!

Petter Skotland

30. september 2016

Ungt Entreprenørskap Akershus

6

Kristian Bye er en inspirerende og engasjerende foredragsholder, som holder publikum i sin hule hånd fra første stund. Han fungerer meget godt mot så vel en voksen som ung målgruppe. Kristian er en meget god historieforteller og drar tilhørerne gjennom historien Bright Products på en utmerket måte. Vi får høre om opp- og nedturer på en meget troverdig måte. Kristian scorer høyt på evalueringen fra deltakerne.

Aiyana Hudgins, leder for formidling- og utstillingsavdeling

30. september 2016

Vitenparken Campus Ås

6

Kristian Bye takket ja til å fortelle om sitt gründereventyr i forbindelse Vitenparkens Kick-off arrangement for Ungt Entreprenørskaps innovasjonrscamp, ENOVA gründercamp. I salen satt det hundrevis av spente videregående elever som fikk presentert flere korte innlegg rundt tema, hvorav Kristian avsluttet med å ta oss med på sin fortelling via foredraget Frykt og Forventning. Eventyret til Kristian gir innsikt i både oppturer og utfordringer knyttet til det å være gründer og å starte noe nytt. Kristian er en fantastisk formidler med evne til å inspirere og holde på sitt publikum. Da innlegget vær ferdig ble Kristian igjen og tok seg god tid til å prate med elevene og svare på spørsmål. Både elever og lærere var svært fornøyde, og Vitenparken ønsker Kristian mer enn gjerne tilbake ved en annen anledning. Tipp topp vitamininnsprøyting, spenstig, morsomt og engasjerende!

Hege Grande Fjellbirkeland

12. september 2016

Ungt Entreprenørskap

6

Foredraget Frykt & Forventning med Kristian Bye var både inspirerende og engasjerende. Historien gjør seg svært godt fra scenen og Kristian er utrolig god til å formidle og kommunisere med publikum. Kombinasjonen av historiefortelling, bilder, film og grafiske modeller gjorde at det aldri ble kjedelig. For seminardeltakerne, i hovedsak lærere fra Ungt Entreprenørskap, fungerte balansen mellom selskapshistorien, den personlige historien og utdypingen av strategiske veivalg veldig bra. Jeg tror mange av oss satt igjen med et ønske om å slutte i jobben og prøve seg på en slik reise selv. Til tross for nedturene man også må forvente å møte på veien.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS