Kristian Bye

Entreprenør, forfatter og investor

NOK 10.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel

Om Kristian Bye

Kristian Bye har 18 års fartstid i reklamebransjen, blant annet som styreleder i bransjeforeningen Kreativt Forum og leder av Norges mestvinnende digitale reklamebyrå, Apt. I 2011 sa han opp denne lederjobben for å etablere selskapet BRIGHT Products og bringe den norske solcellelampen SunBell ut i verden – og spesielt til markedet på 1,3 milliarder mennesker som lever uten tilgang til elektrisitet. Produktet, som var utviklet av K8 Industridesign, ble introdusert til Kristian i form av en tidlig prototype på vårparten 2011. Som han selv uttrykker det var det «kjærlighet ved første blikk». Gjennom de fire årene som fulgte fikk Kristian til fulle brukt sine erfaringer som strateg og markedsfører, men han møtte også store utfordringer innen fagområder og markeder han aldri hadde vært i kontakt med før. Kristian gikk ut av sin lederrolle i BRIGHT i 2015 og jobber ved siden av bok- og foredragsvirksomhet som rådgiver og investor i nye gründerbedrifter.

Foredrag

Frykt og Forventning - En gründerhistorie

Et foredrag om å våge å satse på gründerdrømmen, med alt det innebærer av frykt, forventninger, utfordringer og muligheter. Sammen med gode bilder og videoklipp formidles historien om BRIGHT Products og den norske solcellelampen SunBell, fra den var en enkel prototype til den hadde nådd ut til over 7 millioner flyktninger over hele verden, gjennom avtaler med FN. Foredraget har vakt spesiell begeistring ved konferanser og arrangementer som fokuserer på innovasjon, gründerskap og bærekraftighet.

Finansiering av gründerbedriften - Case presentasjon

For mange gründerbedrifter er det en større utfordring med mangel på penger enn mangel på ideer. I dette foredraget forteller Kristian Bye om hvordan selskapet BRIGHT Products sikret sine første investorer og etablerertilskudd fra Innovasjon Norge. Hvordan de lykkes med folkefinansiering/crowdfunding og hvordan de gikk frem for å få inn arbeidskapitalen til produksjon gjennom en vellykket emisjon og lån fra Innovasjon Norge.

Å redde verden må være gøy - hvis ikke vil ingen gjøre det

I dette foredraget deler Kristian erfaringer med kreative prosesser, løsninger og partnerskap som bidro til gjennombruddet og suksessen til solcellelampen SunBell. Hør om «Maniacal Business Attack» i USA, tegneseriehelter, rollespill og samarbeid med arkitekter og kunstnere for å skape og dele historier. Foredraget belyser hvordan man kan se nye muligheter og velge utradisjonelle metoder for å bli lagt merke til i mengden.

Talerlisten mener

Kristian formidler sitt budskap med stort engasjement og glimt i øyet. Hans foredrag om innovasjon, gründer-liv og entreprenørskap er fulle av eksempler, historier og gode råd.

Kristian Bye har 8 vurderinger

Ane Røst Klausen

5. april 2017

Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo

6

Kristian Bye holdt foredraget Frykt og Forventning på arrangementet Samfunnsinnovasjon for studentene på Universitetet i Oslo. Kristian er svært god til å formidle og fikk frem sine erfaringer gjennom gode og levende historier! Kristian viser mye engasjement og har mye nyttig å lære videre! Vi har fått flere gode tilbakemeldinger fra studentene om foredraget, og jeg vil absolutt anbefale Kristian som foredragsholder!

Ola Gaute Aas Askheim

20. februar 2017

Opinion AS

5

Kristian fascinerte 250 lydhøre publikummere på Opnions årlige trendseminar ‘Consumer Stories’ (februar 2017). Case-presentasjoner av internasjonalt format er ikke hverdagskost, og når det i tillegg er en norsk gründer som står på scenen blir vikrningen kraftig. Hans ledige og uformelle fortellerstil bidrar dessuten til ekstra god kontakt med publikum. Jeg kan anbefale Kristian på det varmeste.

Oskar Aas

23. desember 2016

CRE8 KONFERANSEN

6

Kristian Bye holdt et veldig inspirerende og engasjerende foredrag under CRE8-KONFERANSEN. Kristian tok seg god tid til å forstå hva vår konferanse hadde som formål og leverte nøyaktig det vi ønsket. Foredraget er meget godt, både den visuelle presentasjonen og fremføringen. Det er veldig fint å ha et foredrag hvor publikum kan se et faktisk produkt, det gir enda mer substans til den unike historien. I salen satt studenter fra forskjellige studieretninger og Kristians bidrag var storfavoritt spesielt blant ingeniørene. Kristian er samarbeidsvillig og enkel å ha med å gjøre. Hvis du ønsker en fullstendig ekte og engasjerende gründer/skaper-historie anbefales Kristian på det sterkeste.

Lars Gjølme

4. november 2016

Climate-KIC / NTNU

5

Kristian holdt et veldig inspirerende foredrag for våre grønne gründere da han var en del av programmet på vår business bootcamp. Hans historie var svært relevant. Kristian tok seg god tid, både til spørsmål og deltok på sosialt arrangement i etterkant slik at de unge entreprenørene fikk svar på sine uttømmelige mengder spørsmål

Antonella La Rocca

16. oktober 2016

Lecturer of the course of Innovation and Entrepreneurship, BI Norwegian Business School (Oslo)

6

I have invited Kristian Bye to the Innovation Camp that we offer every semester within the course Innovation and Entrepreneurship at BI Norwegian Business School in collaboration with Ungt Entreprenørskap. The Innovation Camp is a unique experience for students to get in touch with real challenges that companies/entrepreneurs face(d) in innovating/transforming their ideas into products and/or new ventures. Kristian has first presented his journey with BRIGHT sharing the achievements but also the failures and how the Bright team has learned from these. He has then interacted with students while they were working on their own ideas for new product/services with a potentially high social impact. Kristian is an effective and impactful speaker; I have been impressed by his ability to communicate his insights and to engage with students in a natural and passionate way. It has been an inspiring day for me and the students and we look forward to host Kristian soon again!

Petter Skotland

30. september 2016

Ungt Entreprenørskap Akershus

6

Kristian Bye er en inspirerende og engasjerende foredragsholder, som holder publikum i sin hule hånd fra første stund. Han fungerer meget godt mot så vel en voksen som ung målgruppe. Kristian er en meget god historieforteller og drar tilhørerne gjennom historien Bright Products på en utmerket måte. Vi får høre om opp- og nedturer på en meget troverdig måte. Kristian scorer høyt på evalueringen fra deltakerne.

Aiyana Hudgins, leder for formidling- og utstillingsavdeling

30. september 2016

Vitenparken Campus Ås

6

Kristian Bye takket ja til å fortelle om sitt gründereventyr i forbindelse Vitenparkens Kick-off arrangement for Ungt Entreprenørskaps innovasjonrscamp, ENOVA gründercamp. I salen satt det hundrevis av spente videregående elever som fikk presentert flere korte innlegg rundt tema, hvorav Kristian avsluttet med å ta oss med på sin fortelling via foredraget Frykt og Forventning. Eventyret til Kristian gir innsikt i både oppturer og utfordringer knyttet til det å være gründer og å starte noe nytt. Kristian er en fantastisk formidler med evne til å inspirere og holde på sitt publikum. Da innlegget vær ferdig ble Kristian igjen og tok seg god tid til å prate med elevene og svare på spørsmål. Både elever og lærere var svært fornøyde, og Vitenparken ønsker Kristian mer enn gjerne tilbake ved en annen anledning. Tipp topp vitamininnsprøyting, spenstig, morsomt og engasjerende!

Hege Grande Fjellbirkeland

12. september 2016

Ungt Entreprenørskap

6

Foredraget Frykt & Forventning med Kristian Bye var både inspirerende og engasjerende. Historien gjør seg svært godt fra scenen og Kristian er utrolig god til å formidle og kommunisere med publikum. Kombinasjonen av historiefortelling, bilder, film og grafiske modeller gjorde at det aldri ble kjedelig. For seminardeltakerne, i hovedsak lærere fra Ungt Entreprenørskap, fungerte balansen mellom selskapshistorien, den personlige historien og utdypingen av strategiske veivalg veldig bra. Jeg tror mange av oss satt igjen med et ønske om å slutte i jobben og prøve seg på en slik reise selv. Til tross for nedturene man også må forvente å møte på veien.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2018 © Talerlisten AS

Vi benytter cookies på talerlisten.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. OK, jeg forstår.