Maria Amelie

Forfatter, journalist og gründer

Fra 22.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel

Om Maria Amelie

Hvordan satse og endre sitt eget liv, norsk lov eller hele verden med en ny teknologi? Maria Amelie har historier for enhver anledning. I løpet av 16 år i Norge har hun rukket å være flyktning og årets Nordmann. Hun har blitt arrestert, deportert, bidratt til en ny lov, skrevet fire bøker om migrasjon og entreprenørskap og gjort karriere som prisvinnende journalist i Teknisk Ukeblad. I dag gjør hun to ting: 1. Medgründer i en europeisk tenketank «Startup Migrants». Februar 2019 gir hun ut bok med Nicolai Strøm Olsen om integrering, migrasjon og entreprenørskap i Europa 2. Forretningsutvikler i Blockchangers, startet av norske «gudfaren» innen blockchain Jon Ramvi (kåret av Kapital). Hun brenner for å dele gode historier om modige gründere og fletter inn personlige dramatiske erfaringer fra livet på flukt. Hun blir ikke lei av å påpeke at mangfoldig kompetanse betyr nye og bedre teknologier, høyere omsetning og bedre samfunn, og har mye unik data som kan understøtte det.

Foredrag

5 årsaker til at gründere mislykkes / Gründer ABC

I to har Maria Amelie intervjuet 30 noen av de mest spennende norske gründere, intraprenører og investorer som har skapt teknologibedrifter verdt fra 250 millioner kroner til flere milliarder. Det har resultert i boken Alt eller Ingenting og mange foredrag om gode gründerhistorier. Du får vite deres praktiske råd på kapital, team, salg og ide, og ikke minst hva er de typiske feilene gründere gjør.

Ordstyrer og konferansier

I forbindelse med sine to siste bøker Maria har intervjuet over 250 personer om deres liv og engasjement som gründere, investorer, ledere og bare mennesker. Før det jobbet hun i Teknisk Ukeblad, og intervjuet i fire år nye mennesker hverdag om teknologi, omstilling og deres engasjement. Maria trives svært godt som ordstyrer og intervjuer på scenen, og tar gjerne oppdrag innenfor det.

Digitalisering og nye teknologier uten mangfold

De siste seks årene har Maria Amelie vært teknologijournalist, og skrevet om nye teknologier, entreprenørskap og innovasjon for Teknisk Ukeblad, Shifter.no og Aftenposten. Maria mener at teknologer alene er ikke i stand til å løse samfunnsutfordringer. Mangfold i team som skaper nye teknologier er helt essensielt for å unngå uheldige effekter av teknologi.

Integrering gjennom nyskaping, eller historier om mest vellykkede innvandrergründere

Maria Amelie kom til Norge som flyktning i februar 2002 og har i mange år jobbet med entreprenørskap. I dag fullfører hun en bok Startup Migrants om innvandrere og flyktninger som skaper nye bedrifter i Europa. Hun deler sine og deres erfaringer om hvilke utfordringer man møter på som ny i Norge, at mangfoldsbakgrunn er en styrke når man bygger en bedrift og hva som skal til for at flere starter bedrifter.

Blockchain er mer enn bare bitcoin

Hva er det? Hvordan endrer det samfunnet vårt? Hvorfor er det viktig med mer mangfold på blockchain? Hva betyr blockchain for migrasjon, ytringsfrihet og demokrati? Maria Amelie har sommeren 2018 startet i en 50 prosent stilling i Blockchangers, en spennende norsk startup innen blockchain, og snakker gjerne om teknologiens betydning for samfunnet.

Maria Amelie har 1 vurdering

Erik Stene

22. november 2017

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag

6

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag arrangerte en stor regional konferanse hvor toleranse, verdighet og livsmot var hovedtema. Maria Amelie delte sin historie om det å vokse opp på flukt, møte med det norske asylsystemet og hva som skal til for å integrere seg i Norge særlig med fokus på entreprenørskap. Hennes fortelling gjorde et sterkt inntrykk på de over 300 deltakerne. Hennes foredrag fikk svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne på konferansen.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2018 © Talerlisten AS