Maria Amelie

Gründer/Forfatter

Fra 19.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Maria Amelie

I mars 2019 er gründeren Maria Amelie aktuell med en ny bok «Innvandrere som bygger Europa». Den består av over 250 intervjuer med gründere med innvandrer og flyktningbakgrunn som skaper nye bedrifter og arbeidsplasser, råd fra ledere i privat og offentlig sektor og næringsforeninger som jobber med inkludering gjennom entreprenørskap. Den er skrevet med Nicolai Strøm-Olsen og støttet av blant annet Fritt Ord. Ellers har Maria Amelie, i løpet av 16 år i Norge rukket å bli Årets Nordmann, arrestert, bidratt til en ny lov, skrevet fem bøker om teknologi, migrasjon og innovasjon og gjort karriere som prisvinnende journalist i Teknisk Ukeblad. Hun brenner for å dele gode historier om modige gründere, om behov for mangfold når vi skal innovere, om blockchain og dens betydning for vår identitet og fletter inn personlige erfaringer fra livet på flukt.

Foredrag med Maria Amelie

Hvorfor er ikke Norge som Silicon Valley?

Hvorfor henger vi etter når det gjelder innovasjon, antall gründere og store investeringer? Som teknologijournalist og forfatter har Amelie intervjuet mange europeiske og norske gründere, intraprenører og investorer som har skapt teknologibedrifter verdt fra 250 millioner kroner til flere milliarder. Gjennom foredrag og kronikker i Aftenposten utfordrer hun oppstartsmiljøer, innovatører og offentlig sektor til å tenke nyskaping annerledes.

Ordstyrer og konferansier

I forbindelse med sine to siste bøker Maria har intervjuet over 250 personer om deres liv og engasjement som gründere, investorer, ledere og bare mennesker. Før det jobbet hun i Teknisk Ukeblad, og intervjuet i fire år nye mennesker hverdag om teknologi, omstilling og deres engasjement. Maria trives svært godt som ordstyrer og intervjuer på scenen, og tar gjerne oppdrag innenfor det.

Pressehåndtering og innholdsproduksjon

Amelie har holdt en rekke workshops med studenter, gründere og innovasjonsmiljøer i hvordan skrive pressemeldinger, formulere bedriftens historie og ta kontakt med media.

Integrering gjennom nyskaping

Maria Amelie kom til Norge som flyktning i februar 2002 og jobbet seg oppover som forfatter og gründer. I mars 2019 er hun aktuell med boken Startup Migrants om innvandrere og flyktninger som skaper nye bedrifter i Europa. Hun deler sine og deres erfaringer om hvilke utfordringer man møter på som ny i Norge.

Blockchain er mer enn bare bitcoin

Hva er det? Hvordan endrer det samfunnet vårt? Hvorfor er det viktig med mer mangfold på blockchain? Hva betyr blockchain for migrasjon, ytringsfrihet og demokrati? Maria Amelie er med i Blockchangers, en spennende norsk startup innen blockchain, og snakker gjerne om teknologiens betydning for samfunnet.

Maria Amelie har 2 vurderinger

Rikke Lønning

25. mars 2019

Validé Haugesundregionen AS

5

Med en ny innfallsvinkel holdt Maria Amelie et lærerikt og inspirerende foredrag om blockchain og forretningsutvikling hos Validé Haugesundregionen. Deltakerne som kom fra gründermiljø, næringsliv og investormiljø hadde alle fine tilbakemeldinger og fremhevet Marias evne til å dra frem eksempler fra samfunnet rundt oss.

Erik Stene

22. november 2017

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag

6

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag arrangerte en stor regional konferanse hvor toleranse, verdighet og livsmot var hovedtema. Maria Amelie delte sin historie om det å vokse opp på flukt, møte med det norske asylsystemet og hva som skal til for å integrere seg i Norge særlig med fokus på entreprenørskap. Hennes fortelling gjorde et sterkt inntrykk på de over 300 deltakerne. Hennes foredrag fikk svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne på konferansen.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS