Talerlisten

Maria Amelie

Forfatter, journalist og gründer | Oslo

Pris / 45 min

NOK 22.000,- (eks. mva)

Pris / hel dag

NOK 35.000,- (eks. mva)

Veldedighet

60% rabatt

Engelsk

Ja

Beskrivelse

Maria Amelie er en prisvinnende journalist og forfatter. Hennes bestselgerroman Ulovlig Norsk om hennes oppvekst førte til mye engasjement for flyktninger og en endring av norsk lov i 2011. I 2015 fikk hun prisen som beste Startup Journalist for hennes arbeid som teknologi-journalist i Teknisk Ukeblad. Det året ble hun gründer selv og startet eget forlag. Siden har hun intervjuet over 50 gründere, investorer, ledere og intraprenører innen helsetech, media, industri, klima og IT-teknologi, B2B og B2C. Hun samlet deres konkrete råd videre til de som vil starte en egen bedrift. Det resulterte i hennes fjerde bok – Alt eller Ingenting. Nå er hun i gang med et nytt prosjekt som handler om migrantgründere i Europa og hvordan vi kan integrere flere gjennom entreprenørskap. Maria Amelie er en erfaren foredragsholder, og har holdt over 200 foredrag om ulike tema både i Norge og i utlandet. Når dere booker henne til deres arrangement er dere sikret en erfaren og inspirerende bidragsyter.

Foredrag

5 årsaker til at gründere mislykkes

I to har Maria Amelie intervjuet 30 noen av de mest spennende norske gründere, intraprenører og investorer som har skapt teknologibedrifter verdt fra 250 millioner kroner til flere milliarder. Det har resultert i en bok og et foredrag om hva som skal til for å lykkes med innovasjon. Du får vite deres praktiske råd på kapital, team, salg og ide, og ikke minst hva er de typiske feilene gründere gjør.

Gründer ABC

Basert på boken Alt eller Ingenting, har Maria Amelie samlet over 99 råd fra 30 norske gründere på tema som - Hvordan pitche investorer og hente inn kapital? Hva er en god ide? Hvordan rekruttere et team? Hva som skal til for å bygge opp en global bedrift? Amelie deler med deg historier om ulike gründere, motgang de har møtt på og hvorfor de lyktes.

Banebrytende norske teknologier og hvordan de endrer verden

De siste seks årene har Maria Amelie vært teknologijournalist, og skrevet om nye teknologier, entreprenørskap og innovasjon for Teknisk Ukeblad, Shifter.no og Aftenposten. Hun mener at norske teknologier finnes overalt i verden, og bidrar til store og viktige endringer, men vi vet alt for lite om hvem og hva. Ikke minst mangler vi gode visjoner i Norge på hva som skal til for å bli enda bedre på innovasjon og nyskaping.

Integrering og mangfold

Maria Amelie kom til Norge som flyktning i februar 2002, og har siden bodd i Norge. Hun deler sine personlige erfaringer om hvordan er det å være asylsøker og flyktning? Hvilke utfordringer man møter på som ny i Norge, og hva som skal til for å lykkes med integrering? I tillegg har hun holdt flere internasjonale foredrag for Unicef, Google og EU på tema mangfold og hvordan man kan integrere flere gjennom nyskaping.

Hvordan få til en vellykket crowdfundingkampanje

I forbindelse med boken Alt eller Ingenting, Maria Amelie gjennomførte en crowdfundingkampanje på Funde.no. På en måned samlet hun og teamet hennes 147.000 kroner til bokprosjektet, og forhåndssolgte over 600 bøker. Hun deler erfaringene sine fra kampanjen, hva som gikk bra og dårlig og hvordan du kan få til en vellykket kampanje.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for arrangører og få spesialtilbud, nyheter og nyttig informasjon!

Maria Amelie har 1 vurdering

Erik Stene

22. november 2017

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag

6

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag arrangerte en stor regional konferanse hvor toleranse, verdighet og livsmot var hovedtema. Maria Amelie delte sin historie om det å vokse opp på flukt, møte med det norske asylsystemet og hva som skal til for å integrere seg i Norge særlig med fokus på entreprenørskap. Hennes fortelling gjorde et sterkt inntrykk på de over 300 deltakerne. Hennes foredrag fikk svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne på konferansen.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Talerlisten AS