Maria Amelie

Forfatter, journalist og gründer

NOK 22.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel

Om Maria Amelie

Hvordan satse og endre sitt eget liv, norsk lov eller hele verden med en ny teknologi? Maria Amelie har historier for enhver anledning. I løpet av 16 år i Norge har hun rukket å være flyktning og årets Nordmann. Hun har blitt arrestert, deportert, bidratt til en ny lov, skrevet fire bøker om migrasjon og entreprenørskap og gjort karriere som prisvinnende journalist i Teknisk Ukeblad. I dag gjør hun to ting: 1. Medgründer i en europeisk tenketank «Startup Migrants». Februar 2019 gir hun ut bok med Nicolai Strøm Olsen om hvordan migrantgründere endrer Europa til det bedre. 2. Forretningsutvikler i Blockchangers, startet av norske «gudfaren» innen blockchain Jon Ramvi (kåret av Kapital). Hun brenner for å dele gode historier om modige gründere og fletter inn personlige dramatiske erfaringer fra livet på flukt. Hun blir ikke lei av å påpeke at mangfoldig kompetanse betyr nye og bedre teknologier, høyere omsetning og bedre samfunn, og har mye unik data som kan understøtte det.

Foredrag

5 årsaker til at gründere mislykkes / Gründer ABC

I to har Maria Amelie intervjuet 30 noen av de mest spennende norske gründere, intraprenører og investorer som har skapt teknologibedrifter verdt fra 250 millioner kroner til flere milliarder. Det har resultert i boken Alt eller Ingenting og mange foredrag om gode gründerhistorier. Du får vite deres praktiske råd på kapital, team, salg og ide, og ikke minst hva er de typiske feilene gründere gjør.

Blockchain

Hva er det? Hvordan endrer det samfunnet vårt? Hvorfor er det viktig med mer mangfold på blockchain? Hva betyr blockchain for migrasjon, ytringsfrihet og demokrati? Maria Amelie har sommeren 2017 startet i en 50 prosent stilling i Blockchangers, en spennende norsk startup innen blockchain, og snakker gjerne om teknologiens betydning for samfunnet.

Omstilling og nye teknologier

De siste seks årene har Maria Amelie vært teknologijournalist, og skrevet om nye teknologier, entreprenørskap og innovasjon for Teknisk Ukeblad, Shifter.no og Aftenposten. Hun mener at norske teknologier finnes overalt i verden, og bidrar til store og viktige endringer, men vi vet alt for lite om hvem og hva. Hvordan kan vi lykkes med omstilling hvis vi ikke vet hva vi er gode på og hva som skal forbedres?

Integrering og mangfold

Maria Amelie kom til Norge som flyktning i februar 2002, og har siden bodd i Norge. Hun deler sine personlige erfaringer om hvordan er det å være asylsøker og flyktning? Hvilke utfordringer man møter på som ny i Norge, og hva som skal til for å lykkes med integrering? I tillegg har hun holdt flere internasjonale foredrag for Unicef, Google og EU på tema mangfold og hvordan man kan integrere flere gjennom nyskaping.

Hvordan få til en vellykket crowdfundingkampanje

I forbindelse med boken Alt eller Ingenting, Maria Amelie gjennomførte en crowdfundingkampanje på Funde.no. På en måned samlet hun og teamet hennes 147.000 kroner til bokprosjektet, og forhåndssolgte over 600 bøker. Hun deler erfaringene sine fra kampanjen, hva som gikk bra og dårlig og hvordan du kan få til en vellykket kampanje.

Maria Amelie har 1 vurdering

Erik Stene

22. november 2017

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag

6

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag arrangerte en stor regional konferanse hvor toleranse, verdighet og livsmot var hovedtema. Maria Amelie delte sin historie om det å vokse opp på flukt, møte med det norske asylsystemet og hva som skal til for å integrere seg i Norge særlig med fokus på entreprenørskap. Hennes fortelling gjorde et sterkt inntrykk på de over 300 deltakerne. Hennes foredrag fikk svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne på konferansen.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2018 © Talerlisten AS

Vi benytter cookies på talerlisten.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. OK, jeg forstår.