Marius Løken

Motivator: hvordan finne livsglede og inspirasjon

Fra kr. 25.000,-

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Marius Løken

Marius Løken er en engasjerende og livlig foredragsholder, som tar publikum med på en reise innen psykisk helse, med mye inspirasjon. Bakgrunnshistorien hans startet da han overlevde det media omtalte som Halloween-drapet høsten 2011. Han kom seg på bena igjen etter 20 knivstikk, 3 operasjoner og 11 dager i koma. Siden den gang har han blitt en rutinert og travel foredragsholder med en bred målgruppe. Marius deler en sterk historie som serveres med energi og balanseres med humor. Rådene hans er konkrete og passer for både arbeidsliv og hverdag, hvor målet er å løfte den psykiske helsen til de han møter. Vi møter alle på motgang i livet og Marius er opptatt av hvordan vi velger å takle den og hva som skal til for å snu den. Foredragene tilpasses etter ønske og målgruppe.

Foredrag med Marius Løken

Snu motgang til medgang

Et foredrag som baserer seg på all motgangen Marius møtte under drapsforsøket i 2011 og all motgang han opplevde i tiden etterpå. Alle møter motgang i løpet av livet og det handler om hvordan man takler den. Marius har enkle, men gode grep for hvordan man kan snu hverdagen i sitt favør. Hvordan man tar kontroll og "bretter" opp ermene. Fysisk aktivitet, rutiner, sosial ramme og humor er viktige punkter for Marius. Dette gjør foredraget like aktuelt for både jobb, studieliv og hverdag.

Mestringsmila

Hvorfor har vi en tendens til å tenke at veien til forandring er lang og vanskelig, og omtaler det ofte som "dørstokkmila"? Forandring handler om å endre eller få på plass rutiner i hverdagen. Kan denne mila deles opp i små steg og omformuleres? Marius forteller om veien tilbake igjen til hverdagen, og om hvordan de små stegene i riktig retning skapte mestringsfølelse. I dette foredraget formidler han hvordan de små stegene til slutt blir til en mil - Mestringsmila!

Hvordan blir du (u)bevisst påvirket.

Hvilke tanker har du om deg selv og ditt potensiale? Setter du eller andre deg i bås? Tanker kan fort bli en sannhet, bare vi tenker de ukritisk og lenge nok. Marius forteller om hvordan de små tankene og indre stemmene kan snus. Dette er historien om hvordan man går fra å være et offer, til å ta kontroll over hverdagen.

Ung og sårbar i en digital tidsalder #Verdensdagen

Ungdom på 2020-tallet har hele verden i lomma på mobiltelefonen. Hva gjør det med den psykiske helsen? I en digital tidsalder kan teknologien virke skremmende og kald, men den gir oss også muligheter. Hvordan behandler vi hverandre i hverdagen, og hva har det å si når man selv møter motgang? Hva oppnår vi ved å spørre mer? Hva vil det si å gi tid til andre? Hvorfor er de tøffe samtalene så viktige?

Kurs med Marius Løken

Temadag med Marius (skoler)

Nå kan du arrangere temadag med Marius på din skole. Formålet er å engasjere, få elevene i tale og at de som klasse og grupper skal løse ulike oppgaver som går på skolemiljø og psykisk helse hos hver enkelt. Det hele starter med foredraget "Ung og sårbar i en digital tidsalder" og avsluttes med oppgaver, workshop, presentasjon og utforming av topp 10.lister på blant annet: - Hva elevene kan gjøre for et godt skolemiljø. - Hva kan man gjøre for å ha det best mulig i hverdagen".

Talerlisten mener

Marius Løken har en sterk og helt spesiell historie. Denne formidler han med en energi og et engasjement få kan måle seg med. Marius får salens oppmerksomhet fra første øyeblikk og tar publikum med på en emosjonell berg-og dalbane, hvor både tårer og latteren sitter løst. Humor er et viktig moment i hans reise fra å snu motgang til medgang. I hans foredrag får du vite hvilke verktøy han har tatt i brukt for å komme tilbake sterkere enn noen gang. Anbefales!

Marius Løken har 63 vurderinger

Ole-Arvid Liodden

24. oktober 2017

Top1 SalesAcademy

6

Vi på Top1 SalesAcademy så heldig å få besøk av Marius Løken for kort tid tilbake. Han holdt et meget inspirerende foredrag for oss, med noen veldig konkrete og nyttige påminnelser om hvordan sørge for å gjøre det meste ut av situasjonen. Både etter tøffe opplevelser og i hverdagen. Selv var Marius sekunder fra å miste livet i det som senere ble kjent som Halloween-drapet. Nå er Marius høyst levende og energisk 🙂 I både diskusjoner og oppsummeringer i etterkant blir både Marius og det han lærte oss trukket fram som sterkt og meget virkningsfullt. Tusen takk for inspirasjon Marius Løken.

Hanne Stedje

24. oktober 2017

Sogn avis / Sogn og Fjordane journalistlag

6

Marius Løken har ei sterk historie – og ei endå sterkare, mildt sagt oppsiktsvekkjande god formidlingsevne. Han brukar heile seg – og gjev av heile seg – og formidlar eit viktig bodskap som passar for ei lang rekkje ulike målgrupper. Han er engasjert og til stades, brukar enkle verkemidlar, godt og levande språk og humor for å få fram sine poeng, og det at historia og erfaringane hans er så unike, gjer opplevinga for publikum særs spesiell. Det tok ikkje mange minuttane fyrste gong eg høyrde han før eg hadde bestemt meg for å henta inn Marius til å halda eit eige foredrag for Sogn og Fjordane journalistlag. Han får herved dei varmaste anbefalingar.

Martin Huseby Jensen

23. oktober 2017

Journalisten

6

Marius Løken målbandt en hurv journalister under en konferanse i Førde. Med en sterk tilstedeværelse og humor klarte han å trekke med seg tilhøreren gjennom en vanskelig og forferdelig historie. Veldig bra.

Christina Beck Jørgensen

19. juni 2017

Fagforbundet Ung

I helga hadde Fagforbundet Ung en sommerkonferanse for unge mellom 18-30 år på staven. I Fagforbundet, som er en arbeidstakerorganisasjon, organiserer vi de som jobber i kommunene i Norge, noen private litt innenfor staten. Mange av våre medlemmer jobber på blant annet sykehus. Vi ble inspirert til å invitere Marius på grunn av hans historie, og hans vei tilbake til et liv. Det var sterkt og høre historiene, men også veldig godt med humoren som ble brukt gjennom hele foredraget. Våre 200 gjester har hatt en evaluering hvor 91% ga en 10 er på foredraget. Vi hadde skalaen fra 1-10. Marius sin innledning var den som fikk høyest score, og tilbakemeldingene var veldig gode. Dette foredraget passer for alle fordi vi alle kan havne i ulike situasjoner som gjør at vi kan bruke verktøyene som Marius snakker om. Vi anbefaler Marius på det sterkeste.

Rannveig Odnes

9. juni 2017

Strinda videregående skole

6

Vi var så heldig å få Marius til å snakke til 200 lydhøre vg2 elever på Strinda vgs. Han er en fantastisk formidler! Utrolig dyktig til å holde på oppmerksomheten til elevene, og oss andre. Han er å trygg i rollen, og tok oss gjennom sine erfaringer på en levende og engasjerende måte. Til tross for at historien er mørk og tung klarte han å få oss til å le og til å komme styrket ut etterpå. Jeg tror mange av elevene ble glad for å se hvordan han kom seg videre og at de kan bruke de verktøyene som ble presentert for å hjelpe seg selv dersom man har det tøft. Anbefales!

Svein J. Hansen

8. juni 2017

Strinda videregående skole

6

Flink og hyggelig fyr, hvor man sitter igjen med ettertanke. Enkle råd kombinert med humor på en fin måte. Anbefales!

Fadderullan

3. mai 2017

Fadderullan

6

Marius Løken holdt foredrag under motivasjonskurset til Fadderrullan på BI Handelshøyskolen i Oslo. Temaet for denne dagen var i hovedsak å motivere studenter som skal ta seg av ansvaret for de fremtidige studentene hos oss på starten av det neste skoleåret. Marius sine erfaringer er både inspirerende og motiverende. Måten han formidler budskapet sitt på er enkel. Rådene han gir har man godt av å tenke gjennom og ta i bruk i hverdagen.
Marius Løken kan sterkt anbefales som en entusiastisk foredragsholder.

Hammerfest ungdomstjeneste

3. mai 2017

#ikkeiminby

6

Utrolig grei kar og ha med å gjøre! Tilpasset sitt foredrag etter vårt behov. Her er tilbakemelding fra en av rådgiverne på Hammerfest videregående skole: Marius Løken var rette mann til å toppe dagen. Sjelden ser vi at så mange elever holder ut over en time i full konsentrasjon. Tror mange kommer til å huske dette, ikke bare for den tragiske historien han har å fortelle , men også varmen, styrken og humøret som denne gutten utstråler.

Annie Sannvoll

11. april 2017

Studentrådet Campus Elverum

6

Marius var hos oss på Campus og holdt ett utrolig sterkt og inspirerende foredrag, som var utrolig bra. Det er masse følelser, og selvom historien bak er tragisk og utrolig trist, så bruker Marius humor på alle områder, og får publikum i salen til å le. Utrolig inspirerende at en person som har opplevd ett så stort traume, klarer å forandre det til en motivasjon for å komme seg videre i livet, og ikke minst at han er så sterk at han klarer å snakke om det og bruke det som motivasjon og inspirasjon hos andre. Kan ikke annet enn å anbefale Marius på det varmeste!

Trine Gartha Seland

7. april 2017

Hartvig Nissen vgs

6

Vi på Hartvig Nissen vgs var så heldige å få besøk av Marius, og psykologielevene våre var overveldet og enda mer engasjerte over saken og hele psykologifaget etter dette engasjerende foredraget! Med ører på stilk fikk de høre om Marius sin bakgrunn, møtet med Oslo, den skjebnesvangre natten og veien tilbake til livet. De var veldig positivt overrasket over hvor mye humor Marius klarte å krydre foredraget med, og tipsene om hvordan man kan «snu motgang til medgang» satt som støpt. Vi hadde meget interessante diskusjoner i psykologitimene som fulgte, og snakket mye om sammenhengen mellom det fysiske og psyken i oss mennesker. Marius ga oss mange interessante tanker om hvordan man både kan få tilbake nattessøvn, riktig kosthold, rutiner og identitet ved trening, og hvordan arr på kroppen og i sinnet både kan hemme og fremme psykisk helse. Sosiale relasjoner og mestringstro er dessuten de faktorene som forskning viser at fremmer psykisk helse i størst grad, og dette belyste Marius på en inspirerende måte.
En STERK anbefaling til alle som får tilbudet!

Lena Hagen

27. mars 2017

Studio åttien

6

Denne fyren fikk satt heftig med inntrykk på både godt og vondt i løpet av 1 times tid. Han måtte stoppe opp et par ganger for å be oss som hørte på om å puste. Og det var ikke vanskelig å høre at de fleste av oss hadde behov for nettopp det. Han klarte helt uten problem å gi en følelse av å gå tilbake med han til hendelsen og veien dit han er i dag. Noe som satte skikkelig inntrykk og en flom av beundring. Marius Løken er uten tvil en motivasjon for de fleste, uansett hva man har av bagasje. Selv om hans historie er langt i fra humoristisk, fikk han frem latteren i flere av settingene. Noe som var veldig godt når klumpen i halsen var altfor stor. Jeg gikk ut av lokalet med en sorg, beundring, lykke følelse og enormt mye motivasjon. Fantastisk foredrag og mann!

Michel Mateos

20. mars 2017

Stiftelsen Retretten

5

Marius vet hva han snakker om, har bra trøkk i sine forelesninger med sin smittende, positive energi.
Lærerikt, sårt og inspirerende på engang!

Marthe Amundsen

16. mars 2017

Privat

6

Veldig flink. Masse humør, følelser, humor og innlevelse. Utrolig motiverende å høre på! En gripende historie som fortelles på en sånn måte at man blir motivert til å leve livet til det fulle, ta vare på vennskap og sette pris på at man har en «normal» hverdag. Anbefales veldig til alle. Alle har noe å lære av Marius.

Inger Johanne Eidem

27. februar 2017

Rosenvilde videregående skole

6

Marius fanget elevene og lærerne fra første setning. Hans historie er sterk, og ble formidlet på en usedvanlig energisk og raus måte. Marius bruker mye humor og understatements, og med enkle verktøy gav han tilhørerne mange knagger å henge egne erfaringer og opplevelser på. Masse læring, og så flott at han tok seg tid til å svare på spørsmål også etter at foredraget var slutt.

Martine Jacobsen

21. februar 2017

UKA2017 - Studentuka i Gjøvik

6

Et fantastisk spennende og motiverende foredrag om en gripende historie. Marius forteller på en engasjerende og ikke minst morsom måte hvordan han har taklet motgangen han har opplevd i livet i sitt og hvordan han kom seg gjennom dette. For studenter var det veldig lærerikt å høre hvordan Marius sine opplevelser og erfaringer kan overføres til utfordringer studenter møter i sin hverdag, uansett hvor tunge eller lette de måtte være. Han ga enkle tips og triks studentene kan benytte seg av for å komme seg gjennom sine egne utfordringer, og med sin dyktige fortellerevne, er dette noe studentene vil huske. Gjennom et foredrag på litt over en time, tok han oss med på en berg og dalbane av følelser. Det mest inspirerende med foredraget var hvordan han fikk publikum så fort til å smile og le, tross det tunge temaet som ligger bak budskapet. Aller mest overrasket er jeg over å komme ut av foredraget i så godt humør! Et foredrag det absolutt er verdt å få med seg.

Tom Wille

14. februar 2017

Alliance Forsikring AS

6

Jeg har vært på to foredrag med Marius for meg og mine ansatte. Marius har en utrolig sterk og gripende historie og fortelle, og han gjør det med en innlevelse og et engasjement som gav meg frysninger på ryggen. Måten han han har reist seg på etter det mye omtalte «Halloween drapet», er beundringsverdig. Som foredragsholder så vil jeg anbefale Marius sine foredrag sterkt. Han har en ekstrem innlevelse, han bruker publikum aktivt, og har en god humor som løsner stemningen rundt et såpass alvorlig tema. Det er lett å tenke at hans foredrag skal begrense seg til visse bransjer, men Marius deler verktøy som passer for alle bransjer etter mitt skjønn. Jeg gir Marius mine varmeste anbefalinger.

Frode Wold

9. februar 2017

Oslo tingrett

6

Marius Løken holdt et innlegg for noen av våre medarbeidere i desember 2016.
Innlegget hans holdt god kvalitet og han la for dagen et smittende engasjement. Til tross for et høyst alvorlig bakteppe for historien hans evnet han å skape smil og latter. Det var en svært god mix av alvor, humor, lærdom og tips til hvordan hans historie også kan brukes i arbeidshverdagen. Kan trygt anbefales!

Hector Abrego

6. februar 2017

Cee solutions AS

6

Otroligt gripande historia som gav mig ett nytt perspektiv på livet! Det ska mycket till för att en person ska kunna leva normalt efter att ha genomgått en så traumatisk upplevelse, och inte minst att vara stark nog till att sen stå offentligt och tala ut om det. På toppen av det klarar Marius av att använda sin historia till ett inspirationsverk för allmänheten! Efter att ha hört historien med Marius egna ord, så har han förvandlat varje knivstick -till en extra motivation för att leva. Tack för ett fantastisk föredrag, du gav mig 20 extra motiveringar i livet!

Linda Iren Lystfell

5. februar 2017

Nesbru vgs.

6

Maris Løken er en usedvanlig dyktig og engasjert foredragsholder. Han har en utrolig tragisk og sterk historie å formidle, samtidig som han også er veldig morsom å høre på. I tillegg kan publikum også lære noe av foredraget som man kan få nytte av i sitt eget liv. Dette er et foredrag som virkelig er til ettertanke og som anbefales på det sterkeste.

Zlate Pidic

2. februar 2017

Åssiden Videregående Skole

6

Den var veldig bra. Masse følelser, humor og lærdom. Fin og tydelig stemmebruk. Selv om det var et trist tema fikk han oss til å le. Vi så meningen med foredraget.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS