Mímir Kristjánsson

Mímir Kristjánsson

Forfatter

Fra 8.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Mímir Kristjánsson

Mímir Kristjánsson er tidligere nyhetssjef i Klassekampen, der han hadde særlig ansvar for avisas dekning av politikk og økonomi». Han har skrevet en rekke bøker, blant annet «Frihet, likhet, Island» og «Hva ville Gerhardsen gjort?». Mímir har lang erfaring som foredragsholder, debattleder, konferansier og komiker, og har holdt foredrag for flere departementer, firma, næringslivsorganisasjoner, skoler og bibliotek.

Foredrag med Mímir Kristjánsson

Den nye olja

Laks, blåbær, øl, IT, reklame, empati, asylmottak og kreativitet. Dette er bare noe av det som er blitt utropt til «den nye olja» de siste årene. Norge skal leve av olje og og gass i mange tiår framover. Men før eller siden må vi også bygge nye næringer ved siden av olje- og gassindustrien. Mímir Kristjánsson tar et skarpt oppgjør med mediebabbelet om den nye olja og ansporer til interessante diskusjoner om hva vi kan gjøre for å forbli rike også i framtida.

En ateist forsvarer den kristne kulturarven

Mímir Kristjánsson var ateist på sin hals da han vokste opp. Han tror fortsatt ikke på Gud, men i voksen alder har han forstått hva kristendommen har betydd for Norge. Bak korset i flagget skjuler det seg viktige verdier om sosial likhet, nåde og tilgivelse. Også en som ikke selv er troende kan finne mye nyttig i vår felles kristne kulturarv, ikke minst i forsvaret mot kommersialisering og profittjag.

Delingsøkonomi

Delingsøkonomi er i vinden som aldri før. AirBNB er blitt større enn verdens største hotellkjeder. Uber har forbigått flere av verdens ledende bilprodusenter. Men hvor går egentlig grensen mellom delingsøkonomi og vanlig kjøp og salg? Hva slags arbeidsliv får vi dersom vi ikke lenger har faste jobber, men tjener pengene våre stykkevis og delt gjennom apper på mobilen?

Frihet, likhet, Island

Hvorfor reiste islendingene fra Norge, og hvorfor kommer de tilbake igjen? Et underholdende foredrag om to folkeslag skilt av et stort hav, om alle de mange likhetene og de merkelige forskjellene mellom islendingene og oss. Foredragsholderen er direkte nedstammet fra Egill Skallagrímsson, men lover å ikke hogge hodet av noen i løpet av foredraget.

Mímir Kristjánsson har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS