Olav Mellingsæter

Olav Mellingsæter

Rådgiver innen bedriftskommunikasjon

Fra 35.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Olav Mellingsæter

Olav Mellingsæter er rådgiver innen bedriftskommunikasjon for større norske og utenlandske virksomheter. Kjernen er sosial og digital kommunikasjon, basert på praktiske og strategiske måter å utnytte sosiale media og ny teknologi. Olav fokuserer på å utnytte sosiale media skikkelig før man ukritisk blåser penger på store data og kunstig intelligens. Gang på gang ser man at man både sparer penger og får bedre resultater. Olav jobbet tidligere som internasjonal konsulent innenfor informasjon og kommunikasjon hos KPMG og PwC, og strukturerte virksomheter for dette. Siden 2001 har han vært pioner på å utvikle digital kommunikasjon med nye produksjonsteknikker og fortellerformater, for å effektivt utnytte teknologi og nye mediekanaler for kommunikasjonsformål. Han jobber som konsulent for større bedrifter som Grilstad og Orkla, og har vært med og utviklet alt fra Skilandslaget til DNB på sosiale media. Se Linkedin. Olav gjør også foredrag og kurs sammen med Ingvild Moen, i Resonate.no.

Foredrag med Olav Mellingsæter

Hvordan få publikum til å kommunisere for deg

Mange bedrifter sliter med å nå og engasjere målgruppene sine gjennom sosiale og digitale kanaler. Hvor er de du ønsker å nå, hvordan kan du engasjere dem? Og, hvordan kan du overlate til publikum å kommunisere for deg? Da vil du alltid være relevant. Foredraget viser praktiske strategier og deler erfaringer fra inn- og utland.

Hva betyr teknologiskiftet for din kommunikasjonsavdeling?

Dette er et heldagskurs for enkeltbedrifter. Dere lærer hvordan det teknologiske skiftet setter nye premisser for kommunikasjon, og hva det konkret betyr for ekstern og intern kommunikasjon i deres bedrift. Vi kommer også inn på måter kommunikasjon kan organiseres på. Kurset gir en grunnleggende innføring i teknologiforståelse for erfarne kommunikasjonsledere og -rådgivere. Kurset bygger på en kurs-serie vi gjorde med Kommunikasjonsforeningen, og gjøres sammen med Ingvild Moen, Resonate.no

Menneske mot maskin: Hva digitaliseringen av samfunnet betyr for oss

Olav er sammen med Talerlistens Ingvild Moen digitalrådgivere for en rekke av Norges største virksomheter. De har satt sammen et underholdende foredrag med høyt faglig innhold, forståelig for alle, om hva digitaliseringen innebærer for oss. Samtidig tar de opp viktige problemstillinger for både forbruker, bedrift og samfunn. Foredraget passer til konferanser, fagdager, innledning til debatter og til å skape engasjement til endringene bedrifter står overfor. Foredraget varer i 45 min.

Slik selger du gjennom sosiale media

Slik lykkes du i sosiale media! Kommuniser smart og effektivt gjennom sosiale media og utnytt annonsesystemene til Facebook, Linkedin, Snapchat og Twitter kostnadseffektivt. Jeg deler erfaringer og helt konkrete råd, og veileder på smart kommunikasjon, produksjon og annonsering, alltid relevant for deg og din bedrift. Kurset tilpasses alt fra nybegynnere til kompleks bruk av datadreven utnyttelse og innsikt.

Olav Mellingsæter har 4 vurderinger

Torleik Svelle

15. oktober 2018

Senterungdommen

6

Olav Mellingsæter leverte til de grader varene vi ønsket oss. Et sterkt foredrag forankret i eksempler og historier i fra virkeligheten. Ispedd en god dose humor. Publikum ble engasjert og involvert i historiefortelling på en måte som økte læringsutbytte. Dersom du eller dine kollegaer jobber med kommunikasjon eller sosiale-medier vill dette foredraget gi dere gode verktøyer i arbeidet videre. Han var til min store glede også oppdatert på Snapchat og alle mulighetene de byr på som annonse og kampanje platform.

Trond Gunnar Skillingstad

19. april 2018

Statskog SF

6

Olav har innsikt, entusiasme, erfaring og en fin framtoning. Han evner å binde sammen strategiske vurderinger med helt konkrete kommunikasjonstiltak langt inne i verktøykassene på sosiale medier.

Anette Øfsti Worum

27. mars 2018

AMFI Madla

6

Olav leverte en fantastisk SoMe kursdag for både 50 butikkledere og oss på senterkontoret. Han har en egen evne til å se enkle og kreative løsninger i arbeidet med ofte krevende SoMe kanaler og ga mange og praktiske tips til forbedringer 🙂 Han og Ingvild fikk toppscore av alle kursdeltagerne denne dagen og eneste tilbakemeldingen til oss var at de ønsket at kurset skulle ha vart lengre.

Morgan Lillegård

29. januar 2018

Nofima

6

Olav Mellingsæter fremstår som oppdatert på det siste, og baserer sine foredrag på konkrete eksempler kombinert med det siste innenfor teknologisk utvikling innenfor kommunikasjonsfaget. Har hørt han to ganger og hadde stort utbytte begge gangene.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS