Ole Petter Hjelle

Lege, hjerneforsker, foredragsholder

Fra 35.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Ole Petter Hjelle

Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker, bestselgende forfatter og profesjonell foredragsholder. Han har en allsidig bakgrunn, blant annet som toppidrettsutøver med NM-gull i maraton og har over 7500 fallskjermhopp under beltet. Ole Petter har vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladets «fantastiske formidlere» i 2016. Her er noe av det juryen sa om Ole Petter: «Her dreier det seg om en mann som kan kommunisere! Ole Petter Hjelle er åpenbart en helt eksepsjonell foreleser med magiske formidlingsevner.» Ole Petter er kjent som «treningslegen» etter at han startet en egen mosjonsgruppe hvor han trener med pasientene sine. Opplegget ble beskrevet på NRK og videoen av innslaget har blitt sett over 1,5 millioner ganger på Facebook. Ole Petter er en av Norges mest erfarne formidlere. Han engasjerer og inspirerer publikum og gir dem konkret kunnskap de kan bruke i sine egne liv.

Foredrag med Ole Petter Hjelle

Hvordan hjernen din lurer deg til å ta dårlige valg

Vi liker å tro at hjernen vår gir oss et objektivt bilde av verden rundt oss og at den handler rasjonelt. Virkeligheten er en helt annen. Hjernen blir stadig vekk lurt. Den får bare med seg fragmenter av det som skjer rundt oss, og bruker denne mangelfulle informasjonen til å danne seg et subjektivt bilde av verden. Ole Petter gir deg innblikk i hvordan hjernen vår ofte tar avgjørelser på sviktende informasjonsgrunnlag, og hvordan du kan bruke denne kunnskapen til å ta gode valg i ditt eget liv.

Historiefortellingens kraft

Moderne hjerneforskning har vist oss det mange av oss har vært klar over lenge-det finnes knapt noen bedre måte å formidle et budskap på, enn gjennom historiefortellinger. Bare tenk fra ditt eget liv. Historier engasjerer og får deg til å huske det du blir fortalt. Allikevel er det få som benytter seg av dette verktøyet. Uansett om du er selger, næringslivsleder, eller profesjonell formidler, vil du kunne bruke historiefortelling til å få gjennomslag for nettopp ditt budskap.

Bli en bedre formidler!

Hjernen vår blir bombardert med impulser-og i løpet av noen sekunder må den bestemme seg for hva den ønsker å bruke tid på. Dette betyr at du som formidler bare har noen sekunder til å overbevise lytteren om at du er verdt deres oppmerksomhet. Ole Petter bruker funn fra nyere hjerneforskning til å vise og forklare deg hvordan du kan fange lytterens oppmerksomhet- og holde på den.

Lyst til å gjøre endringer i livet ditt?

Mange mennesker lever et liv med (u)vaner de er grunnleggende misfornøyd med. Allikevel klarer de ikke å gjøre noe med dem. Det har i mange år vært snakk om hvor vanskelig det er å endre inngrodde atferdsmønsstre hos mennesker. Nyere forskning viser at hjernen vår har en fantastisk kapasitet for endring-bare vi bruker riktig framgangsmåte. Ole Petter har har hjulpet mennesker til å endre livsstil i over 15 år og gir deg konkrete tips til hvordan du skal klare å gjøre endringer i livet ditt.

Sterk hjerne med aktiv kropp - hvordan hjernen vår påvirkes når vi er i aktivitet

Tenk deg at det eksisterte en enkel, bivirkningsfri behandling som gjorde at du ville leve et lengre og bedre liv. En behandling som reduserte risikoen for hjerteinfarkt, diabetes, kreft, depresjon og demens. Den ville i tillegg gi deg bedre hukommelse, bedre stressmestring, øke kreativiteten din og sannsynligvis gjøre deg mer intelligent. Dette høres for godt ut til å være sant. Men, denne behandlingen finnes, og vi har kjent til den i tusenvis av år. Jeg snakker om fysisk aktivitet.

Talerlisten mener

En meget klok og engasjert formidler, som gjør i praksis det han lærer bort: Å sette fyr på fagstoff. Ole Petter er allsidig, erfaren og kompetent - og evner å gjøre vanskelige saker spennende og levende foran en forsamling.

Ole Petter Hjelle har 30 vurderinger

Isabell Olsen

30. september 2019

Skaar Omsorg

6

Vi hadde gleden av å ha Ole Petter på åpningsfesten for vårt nye sykehjem. Publikum var både pårørende, beboere og ansatte som alle fullroste Ole Petter.

Jeg kan anbefale ham på det sterkeste.

Vera Helene Ridderseth

22. august 2019

Harstad Kulturhus

5

Engasjerende, kunnskapsrik og relevant foredragsholder. Ingenting føltes overflødig, og tårer måtte tørkes opptil flere ganger på grunn av styrken i historiene. Klarte å opprettholde gamma-bølger i en kronisk søvndeprivert «småbarnsmorpåjobbseminar»-hjerne.

Charlotte Svensen

24. mai 2019

Teknologikonferansen Tønsberg

6

Ole Petter Hjelle var en av våre mange dyktige foredragsholdere på Teknologikonferansen 2019 i Tønsberg. Det var et fint samarbeid i planleggingen og en helt suveren levering. Tilbakemeldingene fra deltakerne var veldig gode, og mange har snakket om det som ble presentert også i etterkant. Det gjorde inntrykk på mange! I evalueringen er han en av de som får best score – 90% av de som svarte ga han de to høyeste karakterene.

AnMagritt Vangen

23. april 2019

Espern AS

6

Her var det energi, humor, kunnskap, samt god formidlingsevne med et budskap som traff alle. Ekstra hyggelig var det at Ole Petter fikk utelukkende gode tilbakemeldinger fra publikum som var tilstede.

Toril Rød

11. april 2019

Sandnes kommune

6

Ole Petter er en svært engasjert, kunnskapsrik og folkelig foredragsholder. Han formidler budskapet sitt på en svært god måte. Han klarer å engasjere alle. Han er en foredragsholder som anbefales og hans budskap er aktuelt for alle.

Karin Glæstad Vilming

5. april 2019

IOGT

6

På IOGTs seminar om Helse i alderdommen hadde vi engasjert Ole Petter Hjelle til å holde foredrag om betydningen av fysisk aktivitet. Han holdt et interessant og inspirerende foredrag krydret med humor. Da han var ferdig, fikk jeg umiddelbar respons fra de som satt rundt meg om at dette var bra.

Linn Gimmestad

4. april 2019

Tren19/CrediCare/MelinGroup

6

Ole Petter holdt et spennende, engasjerende og tankevekkende foredrag for deltagerne på Tren19 – Norges største bransjetreff for treningsbransjen. Med lun humor og treffende kommentarer formidler han kunnskap om hvor viktig bevegelse og trening er for folkehelsen. Ikke bare mentalt og fysisk, men også for å øke produktivitet og effektivitet i arbeidshverdagen. Han er profesjonell og rutinert, men samtidig tilstedeværende med sitt publikum. Han fikk svært gode tilbakemeldinger fra våre deltagere(ca 300). Budskapet passer for alle, små og store, bedrifter og private. Vi anbefaler Ole Petter på det sterkeste!

Christian Thorrud

11. februar 2019

AstraZeneca AS

6

Ole Petter Hjelle holder foredrag for oss i vårt arbeid med leger og helsepersonell. Samtlige deltakere jeg snakker med etter våre møter er strålende fornøyd med Ole Petter Hjelle. Kunnskap, energi og en helt rå formidlingsevne er tilbakemeldinger fra våre deltakere. Vi fortsetter å bruke han og gleder oss stort til videre samarbeid. Anbefales 100%

Eline Sekkelsten Østby

8. februar 2019

Juristforbundet

6

Ole Petter er en dyktig, engasjert og svært god foredragsholder. Vi har allerede booket han til et nytt arrangement!

Lars Erik Mørk

6. februar 2019

Gjensidigestiftelsen

6

Vi har hatt gleden av å jobbe med Ole Petter gjennom flere folkemøter i regi av Aktivitetsalliansen. Da vi skulle ha en hovedinnleder om fysisk aktivitet på Årskonferansen var han et opplagt valg. Tilbakemeldingene fra publikum (ca. 450) var svært gode, og selv om jeg har hørt Ole Petter mange ganger om samme tema, overraskes jeg stadig over hvor engasjerende han er å høre på. Han er profesjonell til fingerspissene, men har likevel en nærhet og tilstedeværelse som gjør dette til noe ekstra.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS