Ole Petter Hjelle

Lege, hjerneforsker, foredragsholder

Fra 35.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Ole Petter Hjelle

Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker, bestselgende forfatter og profesjonell foredragsholder. Han har en allsidig bakgrunn, blant annet som toppidrettsutøver med NM-gull i maraton og har over 7500 fallskjermhopp under beltet. Ole Petter har vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladets «fantastiske formidlere» i 2016. Her er noe av det juryen sa om Ole Petter: «Her dreier det seg om en mann som kan kommunisere! Ole Petter Hjelle er åpenbart en helt eksepsjonell foreleser med magiske formidlingsevner.» Ole Petter er kjent som «treningslegen» etter at han startet en egen mosjonsgruppe hvor han trener med pasientene sine. Opplegget ble beskrevet på NRK og videoen av innslaget har blitt sett over 1,5 millioner ganger på Facebook. Ole Petter er en av Norges mest erfarne formidlere. Han engasjerer og inspirerer publikum og gir dem konkret kunnskap de kan bruke i sine egne liv.

Foredrag med Ole Petter Hjelle

Hvordan hjernen din lurer deg til å ta dårlige valg

Vi liker å tro at hjernen vår gir oss et objektivt bilde av verden rundt oss og at den handler rasjonelt. Virkeligheten er en helt annen. Hjernen blir stadig vekk lurt. Den får bare med seg fragmenter av det som skjer rundt oss, og bruker denne mangelfulle informasjonen til å danne seg et subjektivt bilde av verden. Ole Petter gir deg innblikk i hvordan hjernen vår ofte tar avgjørelser på sviktende informasjonsgrunnlag, og hvordan du kan bruke denne kunnskapen til å ta gode valg i ditt eget liv.

Historiefortellingens kraft

Moderne hjerneforskning har vist oss det mange av oss har vært klar over lenge-det finnes knapt noen bedre måte å formidle et budskap på, enn gjennom historiefortellinger. Bare tenk fra ditt eget liv. Historier engasjerer og får deg til å huske det du blir fortalt. Allikevel er det få som benytter seg av dette verktøyet. Uansett om du er selger, næringslivsleder, eller profesjonell formidler, vil du kunne bruke historiefortelling til å få gjennomslag for nettopp ditt budskap.

Bli en bedre formidler!

Hjernen vår blir bombardert med impulser-og i løpet av noen sekunder må den bestemme seg for hva den ønsker å bruke tid på. Dette betyr at du som formidler bare har noen sekunder til å overbevise lytteren om at du er verdt deres oppmerksomhet. Ole Petter bruker funn fra nyere hjerneforskning til å vise og forklare deg hvordan du kan fange lytterens oppmerksomhet- og holde på den.

Lyst til å gjøre endringer i livet ditt?

Mange mennesker lever et liv med (u)vaner de er grunnleggende misfornøyd med. Allikevel klarer de ikke å gjøre noe med dem. Det har i mange år vært snakk om hvor vanskelig det er å endre inngrodde atferdsmønsstre hos mennesker. Nyere forskning viser at hjernen vår har en fantastisk kapasitet for endring-bare vi bruker riktig framgangsmåte. Ole Petter har har hjulpet mennesker til å endre livsstil i over 15 år og gir deg konkrete tips til hvordan du skal klare å gjøre endringer i livet ditt.

Sterk hjerne med aktiv kropp - hvordan hjernen vår påvirkes når vi er i aktivitet

Tenk deg at det eksisterte en enkel, bivirkningsfri behandling som gjorde at du ville leve et lengre og bedre liv. En behandling som reduserte risikoen for hjerteinfarkt, diabetes, kreft, depresjon og demens. Den ville i tillegg gi deg bedre hukommelse, bedre stressmestring, øke kreativiteten din og sannsynligvis gjøre deg mer intelligent. Dette høres for godt ut til å være sant. Men, denne behandlingen finnes, og vi har kjent til den i tusenvis av år. Jeg snakker om fysisk aktivitet.

Talerlisten mener

En meget klok og engasjert formidler, som gjør i praksis det han lærer bort: Å sette fyr på fagstoff. Ole Petter er allsidig, erfaren og kompetent - og evner å gjøre vanskelige saker spennende og levende foran en forsamling.

Ole Petter Hjelle har 30 vurderinger

Rikke Damkjær Moen

5. februar 2019

Made for Movement

5

Vi arrangerte foredrag med Ole Petter Hjelle for 60 ergo- og fysioterapeuter. Han er en fantastisk formidler og skaper engasjement hos deltakerne. Han har en enorm kunnskap innen feltet fysisk aktivitet og inspirere terapeuter til å fortsette jobben med å stimulere til mer aktivitet på alle arena. Hans pedagogiske formidlingsevne inspirere også oss som tilhører til å tenke over hvordan vi formidler/overfører kunnskap til pasienter/bruker/pårørende/lærer og andre som vi er i kontakt med i vårt arbeide.

Roche Norge

5. februar 2019

Roche Norge

5

Vi syntes han var engasjerende lett forståelig og var med i diskusjoner. Veldig bra foredrag.

Maria

22. november 2018

Mynewsdesk

6

Over 300 markeds- og kommunikasjonsfolk fikk høre Ole Petter snakke om historiefortelling på Mynewsday. Vi fikk fantastiske tilbakemeldinger på foredraget hans, og han fikk en vurdering på 4.82 av 5! Vi er kjempefornøyde!

Per Andreassen

20. november 2018

Recheckit AS

6

Engasjerende, dyktig og relevant. Historiefortellingens kraft; mye jeg ikke visste innen hjerneforskning, fortalt på en veldig fin og enkel måte.

Tone Duus

18. september 2018

Friskis&Svettis, Arendal

6

Engasjerende, morsomt og motiverende foredrag om et viktig tema. Hjelle fremstiller forskningsresultater på en underholdende måte.

Jan Rune Austad

17. september 2018

Klinikk for Alle

6

Ole Petter Hjelle sitt engasjement tok hele Klinikk for Alle med storm. Det var 190 mennesker som ble skikkelig engasjert der jeg fikk SMSer neste dag fra ansatte som aldri har trent, som skulle ut på tur. Utrolig lærerik samt inspirerende foredrag spesielt siden vi driver i samme bransje. Det gikk opp ett viktig lys for mange av oss. Han vil bli brukt mer av oss.
Takk for du satte prikken over i en for Klinikk for Alle sin årsfest / samling.

Merete Nordli

13. april 2018

MesterAlliansen AS

6

Ole Petter er en engasjerende, kunnskapsrik og karismatisk foredragsholder og formidler som jeg anbefaler og benytte for alle grupper av ulike mennesker.

Anders Hall Grøterud

25. oktober 2017

Aktivitetsalliansen

5

Vi engasjerte Ole Petter som foredragsholder og paneldeltaker under arrangementet «Aktiv kropp, sterk hjerne» på Litteraturhuset i Oslo 16. oktober 2017. Ole Petter vet å fange oppmerksomheten fra første stund, og holde på den gjennom hele foredraget ved å bruke påstander, pauser, historier og forklaringer som er skrudd sammen på en engasjerende og pedagogisk måte. Han kombinerer egen forskning og erfaring som lege, forsker, trener og utøver på en måte som gjør deg klokere, gladere og mer motivert til være gjøre endringer i livet ditt! Som paneldeltaker er han morsom, interessant og god til å spille inn de gode poengene, samtidig som han lar andre slippe til. Underholdende og svært nyttig for publikum. En super performance på en flott kveld.

Nina Liodden

5. oktober 2017

MSD Norge A/S

6

Ole Petter Hjelle er en engasjerende og svært god foredragsholder. Han holdt et glimrende foredrag for oss og 100 almenpraktiserende leger om hvordan han hjelper pasienter med motivasjon og trening som en del av behandling av kroniske livsstilssykdommer.
Tilbakemeldingene var svært positive, og flere av tilhørerne ville overføre denne kunnskapen i sin kliniske hverdag.Det kan også trekkes frem at han også var meget godt forberedt og opptatt av at foredraget skulle være relevant for sitt publikum.

Marianne Bie

25. september 2017

Barne-, ungdoms og familiedirektoratet

6

Ole Petter Hjelle hadde en hel dag 19. september med foredrag og gruppeoppgaver for femti kursledere i «Hva med oss?»-programmet i Bufetat. Ole Petter Hjelles foredrag var glitrende og inspirerende. Deltakerne var glade for å bli utfordret. Det ble en fantastisk dag som resulterte i mange gode og berørende presentasjoner ut fra «Hva med oss?»-kursets åtte temaer. Jeg har hørt veldig mange lovord i etterkant. En innertier slik han presenterte, lyttet og la opp foredraget. Kan trygt anbefales for lignende oppdrag.

Jørgen Pettersen

8. september 2017

Universitetet i Oslo

6

Jeg har hørt Ole Petter to ganger. Først på kåringen for «Fantastiske formidlere» i fjor, og senere på Regjeringens Kontaktkonferanse samme år. Begge gangene trollbandt han salen med sin presentasjon om historiefortelling. Ole Petter er en av de få som klarer å gjøre «tungt» vitenskapelig stoff både underholdende, morsomt og lærerikt. Han har en faglig tynge som mange andre foredragsholdere mangler, og en eventyrlig formidlingsevne. Anbefales til alle!

Jan Grund

8. september 2017

Høgskolen i Oslo og Akershus

6

Ole Petter holdt et glimrende foredrag om å bli en bedre formidler i Majorstua Rotary .Vi var nærmere 40 deltakere med bakgrunn fra media, næringsliv, akademia og statsforvaltningen. Ole Petter fikk svært gode tilbakemeldinger og fikk forespørsel både om flere fastlegekunder og foredrag.Jeg var svært glad for at jeg ba Ole Petter om å holde dette foredraget.

Christian Christiansen

8. september 2017

Advokat Christian Christiansen

6

Strålende foredrag. Nyttig for alle!

Heidi Thorin Olsen

8. september 2017

Tønsberg Rotaryklubb

5

220 deltagere med ulik yrkesbakgrunn applauderte taktfast etter Ole Petters innlegg når Tønsberg Rotaryklubb arrangerte årets Distriktskonferanse. «Fantastisk», «Morsomt», «Treffende» og «Engasjerende» var noen av lovordene fra tilhørerne, han treffer alle med sitt budskap. Ole Petter er entusiastisk og utstråler troverdighet både i form og innhold, «Historiefortellingens kraft» anbefales alle som ønsker å begeistres!
– Heidi Thorin Olsen, President, Tønsberg Rotaryklubb

Kirsten Eika Amsrud

23. august 2017

Høgskolen i Sørøst-Norge, Campus Vestfold

6

Ole Petter Hjelle var hovedforedragsholder på Sykepleierstudentenes arbeidslivsdag 2017. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom praksisfelt og høgskole. Han er en engasjert og inspirerende foredragsholder med en særlig evne til å gjøre det kompliserte enkelt og til å motivere.

Kjersti Vevstad

9. august 2017

Kongsvinger kommune

5

Ole Petter Hjelle møtte oppvekstlederne i Kongsvinger kommune og holdt forelesning og workshop om «Historiefortellingens kraft». Umiddelbare tilbakemeldinger fra lederne var at dette var inspirerende og utfordrende. Hjelle satte oss i gang med å fortelle og formidle historier som viser kommunens verdier. Dette aktiverte verdiene på nytt og fikk oss til å ønske og fortsette med å fortelle historier fra praksisfeltet til hverandre når vi møtes. Vi opplevde at det ikke bare aktiverte verdiene, men at det også bygger fellesskap. Vi anbefaler Hjelle til andre bedrifter som ønsker å enten aktivere kjerneverdiene eller å formidle klarere budskap – eller begge deler.

Martin Skaanes

17. januar 2017

MSD Norge AS

6

Vi har ved flere anledninger brukt Ole Petter som foredragsholder i forbindelse med salgstrening og opplæring av våre legemiddelkonsulenter. Han setter seg på forhånd grundig inn i vårt arbeid, våre prioriteringer og behov, for så å tilpasse foredrag og trening på en måte som gjør innholdet mest mulig relevant og nyttig for oss som kunde/publikum. I tillegg til å være en fabelaktig formidler er Ole Petter også en svært dyktig salgscoach som bruker sin erfaring som fastlege til å skape en mest mulig relevant og realistisk treningssituasjon. Tilbakemeldinger fra samtlige deltagere har utelukkende vært positive, vi kommer garantert til å samarbeide mer med Ole Petter i tiden framover. Anbefales!

Oda Molstad Johansen

10. januar 2017

Medisinernes Seksualopplysning

5

Ole Petter holdt et utrolig godt foredrag om hvordan bli en bedre formidler på årsseminaret til medisinernes seksualopplysning i høst. Han tok seg tid til å sette seg inn i vårt arbeid og tilpasset og gjorde foredraget sitt relevant for oss som publikum. Flere av deltakerne gav tydelig uttrykk for at de fikk mye ut av foredraget, og flere av Ole Petters konkrete tips benyttes derfor nå av flere av våre undervisere. Ole Petter engasjerte lett våre deltakere, og vi anbefaler han og hans foredrag på det sterkeste.

Olav Slettahjell

23. desember 2016

Noroff

5

Ole Petter er en veldig bra og inspirerende formidler. Han fanger oppmerksomhet og oser av kunnskap om hva som fungerer og ikke i en læringssituasjon. Våre lærere satte stor pris på hans bidrag. Vi anbefaler Ole Petter til alle.

Sidsel Bråten

13. desember 2016

PostNord Strålfors

6

Vi fikk Ole Petter Hjelle til å holde en inspirerende samling for selgere og ledere med temaet «Bli en bedre formidler». Deltakerne var veldig godt fornøyde og her er hva de sa i evalueringen:
«Foredragsholder er veldig konkret og engasjerende, skapte raskt bevissthet rundt temaet, fint med praktiske trening for deltagerne.»
«Svært bra og engasjerende, spesielt siden han bevisstgjør hva den enkelte får med seg av en presentasjon. «
«Han var veldig tydelig og gjorde ting «enkelt» og ga oss kort og presise tips.»
Så vi kan gå gode for at Ole Petter er en meget god formidler!

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS