Paal Bjørnestad

Paal Bjørnestad

Samfunnsøkonom, diplomat og politiker. Forteller om regjeringen, norsk økonomi og Saudi-Arabia

NOK 3.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel

Om Paal Bjørnestad

Paal Bjørnestad er samfunnsøkonom, diplomat og politiker med erfaring fra arbeidet i regjeringen. Han var statssekretær i Finansdepartementet i over tre år, hvor han så regjeringens arbeid med budsjetter og andre viktige saker fra innsiden. Paal har også bred erfaring fra byråkrati og diplomati, og arbeidet ved Statsministerens kontor i internasjonal avdeling – spesielt med internasjonale taler. Han har vært stasjonert ved utenriksstasjoner i til sammen elleve år, deriblant i Saudi-Arabia i nesten fem år. Her så han dette lukkede, men innflytelsesrike kongeømmet fra innsiden.

Foredrag

Hvordan jobber regjeringen?

Jeg forteller fra innsiden hvordan regjeringsapparatet virker, hvem aktørene er og hvordan det påvirkes. Hvordan involveres Stortinget? Hvordan fattes beslutninger? Hva legger regjeringen vekt på?

Norge: mindre olje - men flere eldre

Hvilke utfordringer står norsk økonomi overfor? Hvordan skal vi møte dem? Hvilken karakter kan vi gi politikerne? Hva forteller de deg og hva vil de ikke si? Jeg gir karakter.

Saudi-Arabia: olje og islam i et lukket enevelde

Jeg forteller og forklarer dette fascinerende landet hvor jeg har bodd og arbeidet i nesten fem år. Det er verdens viktigste oljeland. Det er sete for islams to helligste steder. Det har brukt noe av sin rikdom på å spre sin konservative form for islam i alle verdens hjørner. Hvorfor - og hva er konsekvensene? Vil landet fortsatt være verdens viktigste oljeland?

Paal Bjørnestad har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2018 © Talerlisten AS

Vi benytter cookies på talerlisten.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. OK, jeg forstår.