Simen Ekern

Simen Ekern

Journalist og forfatter, en av Norges fremste Italia-kjennere

Fra kr 25.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Simen Ekern

Send forespørsel om foredrag med forfatter Simen Ekern her. Ekern (f.1975) er forfatter og journalist. De siste årene har han vært bosatt i Brussel og Roma, hvor han har dekket europeisk politikk og kultur for flere medier, deriblant Dagbladet, TV2 og Morgenbladet. Simen er utdannet idéhistoriker, og har i en årrekke vært regnet som en av Norges fremste Italia-kjennere. I 2015 fikk han prisen «Årets europeer» som hvert år deles ut av Europeisk Ungdom. Han debuterte i 2006 med boken «Berlusconis Italia», som fikk strålende mottagelse. I 2011 utga han «Roma» som vant Brageprisen for beste sakprosautgivelse samme år. I 2015 ga han ut boken «Europeere». Hans foreløpig siste utgivelse er «Folket, det er meg» (2017), en skildring av høyrepopulismens vekst og framtid. Simen Ekern tar også oppdrag i form av kurs for grupper i Roma. Send en forespørsel for for å vite mer om priser og muligheter.

Foredrag med Simen Ekern

Kampen om Europas framtid

Den økonomiske krisen har åpnet veien for politiske entreprenører med vidt forskjellige politiske prosjekter. Nye protestpartier, reformerte høyreekstremister, tidligere komikere og illiberale nasjonalister dominerer valgkamper over hele kontinentet. Kampen om Europas framtid er både intens, skremmende og underholdende, og Ekern samler noen av trådene i dette foredraget.

Italienske spesialiteter

Italia har vært et laboratorium for politiske ideer i mange generasjoner. I dette foredraget forteller Simen Ekern Italias moderne historie gjennom noen av hovedpersonene - diktatoren Benito Mussolini, "den guddommelige" Giulio Andreotti, levemannen og maktmisbrukeren Silvio Berlusconi og Europas mest særegne populist og komiker Beppe Grillo er noen av dem vi møter i foredraget.

Folket, det er meg

Et foredrag om Marine Le Pen, kvinnen som overtok et av Europas mest særegne ytre høyre-partier etter sin far, og som satser alt på å bli Frankrikes neste president.

Roma

Foredraget tar tilhørerne med på en halsbrekkende tur gjennom Romas gater, fra etterkrigstiden og fram til i dag. Vi går ned bakgaten hvor politikeren Aldo Moro ble funnet drept i bagasjerommet på en Renault 4. Vi drikker kaffe med mannen som angrer bittert på at han ble med i Røde Brigader, og treffer kvinnen med Mussolini-øredobbene. Vi møter paver, mafiamedlemmer og oppviglere, og kanskje rekker vi en tur innom det romerske kjøkkenet også.

Kurs med Simen Ekern

Å komme på trykk

Hva skal til for å komme på trykk? I dette kurset, som kan gå over én eller flere dager, viser Simen Ekern hvordan komplekst, faglig tungt materiale kan bearbeides og omformes slik at det fungerer som innspill i den brede offentlige debatten. Ekern er tidligere debattredaktør i Dagbladet, og har holdt skrivekurs i en årrekke, både for offentlige institusjoner og private bedrifter.

2022 © Talerlisten AS