Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Simen Ekern

Simen Ekern

Journalist og forfatter, en av Norges fremste Italia-kjennere

Fra 25.000,- per foredrag

Send forespørsel Hjelp meg

Om Simen Ekern

Send forespørsel om foredrag med forfatter Simen Ekern her. Ekern (f.1975) er forfatter og journalist. De siste årene har han vært bosatt i Brussel og Roma, hvor han har dekket europeisk politikk og kultur for flere medier, deriblant Dagbladet, TV2 og Morgenbladet. Simen er utdannet idéhistoriker, og har i en årrekke vært regnet som en av Norges fremste Italia-kjennere. I 2015 fikk han prisen «Årets europeer» som hvert år deles ut av Europeisk Ungdom. Han debuterte i 2006 med boken «Berlusconis Italia», som fikk strålende mottagelse. I 2011 utga han «Roma» som vant Brageprisen for beste sakprosautgivelse samme år. I 2015 ga han ut boken «Europeere». Hans foreløpig siste utgivelse er «Folket, det er meg» (2017), en skildring av høyrepopulismens vekst og framtid. Simen Ekern tar også oppdrag i form av kurs for grupper i Roma. Send en forespørsel for for å vite mer om priser og muligheter.

Foredrag med Simen Ekern

Kampen om Europas framtid

Den økonomiske krisen har åpnet veien for politiske entreprenører med vidt forskjellige politiske prosjekter. Nye protestpartier, reformerte høyreekstremister, tidligere komikere og illiberale nasjonalister dominerer valgkamper over hele kontinentet. Kampen om Europas framtid er både intens, skremmende og underholdende, og Ekern samler noen av trådene i dette foredraget.

Italienske spesialiteter

Italia har vært et laboratorium for politiske ideer i mange generasjoner. I dette foredraget forteller Simen Ekern Italias moderne historie gjennom noen av hovedpersonene - diktatoren Benito Mussolini, "den guddommelige" Giulio Andreotti, levemannen og maktmisbrukeren Silvio Berlusconi og Europas mest særegne populist og komiker Beppe Grillo er noen av dem vi møter i foredraget.

Folket, det er meg

Et foredrag om Marine Le Pen, kvinnen som overtok et av Europas mest særegne ytre høyre-partier etter sin far, og som satser alt på å bli Frankrikes neste president.

Roma

Foredraget tar tilhørerne med på en halsbrekkende tur gjennom Romas gater, fra etterkrigstiden og fram til i dag. Vi går ned bakgaten hvor politikeren Aldo Moro ble funnet drept i bagasjerommet på en Renault 4. Vi drikker kaffe med mannen som angrer bittert på at han ble med i Røde Brigader, og treffer kvinnen med Mussolini-øredobbene. Vi møter paver, mafiamedlemmer og oppviglere, og kanskje rekker vi en tur innom det romerske kjøkkenet også.

Kurs med Simen Ekern

Å komme på trykk

Hva skal til for å komme på trykk? I dette kurset, som kan gå over én eller flere dager, viser Simen Ekern hvordan komplekst, faglig tungt materiale kan bearbeides og omformes slik at det fungerer som innspill i den brede offentlige debatten. Ekern er tidligere debattredaktør i Dagbladet, og har holdt skrivekurs i en årrekke, både for offentlige institusjoner og private bedrifter.

Simen Ekern har 8 vurderinger

Harald Magnus Andreassen

12. juni 2019

Sparebank 1 Markets

6

Simen var med på planlegging av vårt kundeseminar i Roma i juni 2019, holdt et 2 timers guidet «historietur» gjennom Romas gater og samt et foredrag på vårt seminar. Alt var utrolig bra! Simen har en dyp innsikt i moderne italiensk historie og politikk – og han er fabelaktig god til å presentere dette på en interessant og inspirerende måte, både på byvandringen og i møtesalen. Hans evne til å trekke paralleller fra dagens situasjon og tidligere turbulente perioder i Italia og til tidligere – og samtidige – utfordrende tider i Europa og USA er relevant samfunnskunnskap på høyeste nivå. Tilbakemeldingene fra kunder og kollegaer viste at dette var full klaff. Og Simen hadde fått plass til oss alle på sin favorittfiskerestaurant i Roma. Til å med været klarte han å ordne og vi fikk en uforglemmelig kveld med svært god mat, under åpen varm sommerhimmel på en stille plass, midt i Roma!

Per Dehlin

20. februar 2019

Norsk Kulturråd

6

Simen Ekern var en av hovedtalerne under konferansen Kultur over grenser 2019 i Bærum Kulturhus. Hans innsikt, avslappede talestil og gode betraktninger om situasjonen i Europa ga et løft til konferansen, og hans tale ble både snakket om og sitert senere i konferansen. Ekern har en god evne til å analysere til dels store og komplekse sammenhenger og snakke om dem på en slik måte at det blir forståelig og interessant for tilhørerne. Det at han også våger å berøre de vanskelige og til dels kontroversielle spørsmål gjør ham til en svært interessant foredragsholder og vi gir ham våre beste anbefalinger. Kultur over grenser 2019 ble arrangert i et samarbeid mellom Kulturrådet, Forskningsrådet, DIKU, NOKU, Akershus fylkeskommune og Nordisk informasjonskontor Norge.

Siri Evju Janssen

4. april 2017

Universitetet i Oslo, Nasjonal forskerskole i allmennmedisin

6

Simen Ekern holdt et kurs i kronikkskriving for oss over to dager i mars. Kurset var lagt opp som en forelesning etterfulgt av praktisk arbeid med deltakernes egne tekster. For mange av deltakerne var det å formidle sin forskning til publikum helt nytt og ukjent, men i løpet av kurset fikk de praktiske tips og råd som både forandret tekstutkastet de hadde med seg og deres egen innstilling til det å formidle sin egen forskning til et bredere publikum. Vi er veldig fornøyde med Simen Ekerns opplegg. Han er virkelig en dyktig foreleser, og håndterer en bredt sammensatt deltakergruppe veldig godt. Så dette var to vellykkede dager!

Vidar Segtnan

23. november 2016

Trøndelags Europakontor

6

Simen Ekern holdt et meget interessant innlegg under tittelen «Kampen om Europas framtid» da vi ved Trøndelags Europakontor markerte vårt 15-årsjubileum 19. november 2016. Ekern brukte mye av foredraget på å snakke om fremveksten av populisme i Europa de siste årene. Han illustrerte den politiske utviklingen gjennom tankevekkende og humoristiske eksempel og var flink til å kombinere egne erfaringer og aktuelle kilder. Ekern snakket også om europeisk identitet og brukte blant annet sine egne erfaringer som Erasmus-student for å belyse dette. Veldig spennende å høre om framveksten av nasjonalisme på den ene siden og en europaorientert «Erasmus-generasjon» på den andre.Tilbakemeldingene vi fikk fra våre deltakere var utelukkende positive og alle ga uttrykk for at Ekern sitt innlegg både hadde vært lærerikt og underholdende.

Ragnar Evensen

22. november 2016

Kristiansand kommune, kommunaldirektør

6

Jeg har hatt gleden av å høre Simen Ekern fortelle om Roma, og byens rolle i framveksten av det moderne Italia ved to anledninger. Først som kunnskapsrik foredragsholder under studier ved det norske instituttet i Roma, og sist ved en tilrettelagt byvandring for vår ledergruppe våren 2016.
Simen klarer på en avslappet, men engasjerende måte å formidle den brokete historien til makteliten og maktstrukturene i det moderne Italia. Hans stil og formidlingsevne passer både i en akademisk setting og som en populærvitenskapelig framstilling for grupper som først og fremst har et samfunnsengasjement og ønsker litt påfyll i kunnskapsbanken.
Det hele pakkes inn i en flott byvandring der man oppsøker viktige offisielle steder, men også blir kjent med steder og hendelser man neppe får kjennskap til som vanlig turist i Roma. Det hele krydres med morsomme historier, anekdoter og gode restauranttips.
Anbefales!

Lillian Solheim

18. november 2016

Erasmus+: Aktiv Ungdom (Barne- ungdoms og familiedirektoratet)

6

Simen Ekern holdt et fengende innlegg i Oslo i juni 2016 da Erasmus+: Aktiv Ungdom markerte at det var 20 år siden Europeiske Volontørtjeneste ble opprettet. I løpet av foredraget dro Simen Ekern de store linjene i dagens europeisk politikk, og delte også av personlig erfaring fra da han selv var Erasmus-student i Brussel. Det var veldig inspirerende å høre hans refleksjoner om europeisk samarbeid og identitet. Ekern pekte blant annet på viktigheten av langsiktige programmer som Erasmus+ for å styrke og ivareta båndene mellom landene i dagens Europa, der mange vender seg mot politikere med raske løsninger på økonomisk krise, arbeidsledighet og migrasjon.
Deltakerne var strålende fornøyde med innlegget til Simen Ekern, som fikk toppscore i evalueringen i etterkant. Noen av tilbakemeldingene vi fikk fra deltakerne var:
«Simen Ekern er en interessant og viktig stemme – kunne gjerne hørt mer.»
«Bra innlegg, gode foredragsholdere, spesielt Simen Ekern.»
«Simen Ekern var veldig bra og satte Europa programmene inn i et riktig perspektiv.»

Christopher Husebye

15. november 2016

Bull & Co Advokatfirma AS

6

Jeg har hatt gleden av å få en Roma-vandring med Simen Ekern (foredraget «Roma»), da han guidet hele mitt firma gjennom Romas gater i 2014. Til tross for at jeg har bodd i Roma og kjenner byen svært godt fra før, så ga Simens innsiktsfulle guiding meg en helt ny opplevelse av Roma. Simen kombinerer seriøse refleksjoner over Italias politiske historie med små, morsomme anekdoter, og kommer samtidig med interessante kommentarer om viktige romerske bygninger. Hans stil er ledig og vennlig, og han fenger tilhørere i alle aldre. Når foredraget kan avsluttes med lunsj på en av Simens favorittrestauranter så blir dette en virkelig stor opplevelse!

Tone Indrebø Næs

15. november 2016

Storebrand Asset Management

5

Simen holdt et foredrag for oss i Milano. Han er engasjert, interessant og svært kunnskapsrik. Hans innlegg var en fin introduksjon til vårt besøk i Italia og ga et spennende perspektiv på italiensk samfunnsliv, kultur, politikk og historie.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS