Digitalt foredrag eller online konferanse? Les våre råd her

Solfrid Flateby

Årets kvinnelige foredragsholder 2019

Fra 39.000,- per foredrag

Fra 55.000,- per kurs

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Solfrid Flateby

Solfrid Flateby ble kåret til Årets kvinnelige taler av Talerlisten i 2019 og var beste kvinnelige foredragsholder i 2018. Hun har bred erfaring fra lederroller og arbeid med arbeidsmiljø og -kultur, har mye energi, og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Budskapene hennes treffer, og publikum føler seg sett og hørt.  Solfrid (47) har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche). Hun har bred erfaring fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor, og er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer, og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år. Solfrid har mottatt flere priser for arbeidet sitt med med ledelse, kommunikasjon og utvikling.

Foredrag med Solfrid Flateby

«6,5 tips til den beste utgaven av meg» (INSPIRASJON og ARBEIDSMILJØ)

Det stilles stadig større krav til arbeidstakere og -givere i en rask verden, og hvor individualisme, høyt arbeidspress og stress preger livene våre, og omstillinger er blitt en del av hverdagen. Veiene til å ha det bra og gjøre det bra kan være flere, men Solfrid Flateby har troen på ansvarliggjøring, mot, verdibasert arbeid - og at vi «er den beste utgaven av oss selv». Foredraget handler hvordan ta ansvar for eget arbeidmiljø - for å ha det bra og gjøre det bra!

«6,5 tips til den beste lederutgaven av meg» (INSPIRASJON og LEDELSE)

Å bygge et godt arbeidsmiljø er det viktigste en leder kan gjøre, ifølge ManPowerGroups siste Work Life-undersøkelse. Men hvordan gjør vi egentlig dette? Mange foredrag inneholder de vitenskapelige fakta om hva ledelse er, og hva som kjennetegner «den gode leder», men Flateby legger i tillegg til dette vekt på hvordan vi gjør dette. Hun gir konkrete råd som kan gjelde for ledere for alle aldersgrupper, men kan også vise hva forskjellen er på hva som kjennetegner en god leder hos den yngste generasjonen.

”Hvorfor skal vi det? Det går da ganske bra?” (ENDRINGER)

Før var endringsledelse enklere; prosjektet gikk over lang tid, fra A til Å. I en moderne, rask verden kommer endringene kjappere. Vi må snu oss mye hurtigere, og når man har kommet et stykke på veien i endringsprosessen, er plutselig forutsetningene endret. Det kreves andre mål, og midt oppi dette står ofte trygg- hetssøkende ledere og medarbeidere som synes endringer «gjør litt vondt». Flateby gir kunnskap om hva / hvorfor - og konkrete råd og tips til hvordan forholde seg bedre til endringer

"Når selv sjefen sliter..." (DIGITALISERING)

Digitalisering. Endring. Hyppige jobbskifter. Ledelse har ikke blitt enklere de siste årene, hvor teknologien utvikler seg i et hurtig tempo, og det er stadig større og bredere fokus for ledere. Nye ting alle må forholde seg til. Hva betyr dette for måten vi leder på, og hvordan skal man lede godt i «den nye hverdagen»? Flateby gir konkrete lederråd til hva / hvordan /hvorfor.

Med kunden som øverste sjef! (SALG OG SERVICE)

Den digitale hverdagen påvirker også kravene til oss mht salg og service: Kunder i dag har høye krav og forventninger, og de er mindre lojale enn tidligere. Vi må tilpasse oss kundenes behov i større grad enn tidligere, og vi får færre sjanser til å «imponere kundene». Foredraget «med kunden som øverste sjef» handler om kundenes forventninger, vår salgs- og servicekultur, samt konkrete tips til å øke servicegraden i egen organisasjon.

Kurs med Solfrid Flateby

VERDIBASERT / TILLITSBASERT LEDELSE | Hva er det og hvordan gjør vi det?

Der ledelsen bare planlegger på bakgrunn av effektivitet og profitt, fungerer sjeldent optimalt. I moderne ledelse involverer man i steder ansatte, og utnytter deres kreativitet og kompetanse i alle ledd i virksomheten - gjennom tillit. Moderne ledelse har oftest større fokus på verdier; selskap og ledere som baserer sitt arbeid, sin motivasjon, tro og adferd på gode prinsipper og verdier. Verdibasert ledelse har ikke kun noe med myke verdier å gjøre, men med hva som får mennesker til å agere.

VERDIDUK | Når du vil aktivisere og engasjere de ansatte i kultur og arbeidsmiljø

Solfrid Flateby har utviklet et verktøy hun kaller «verdiduk», og har utviklet skreddersydde duker for flere enn 20 selskap. Verktøyet er nærmest laget som et «spill», hvor alle deltar, og det skaper god refleksjon, gode diskusjoner, vurderinger av dilemmaer i eget arbeidsmiljø - og gode innspill fra medarbeiderne. Ingen blir «sekretærer» eller utenfor i gruppeoppgaven, og duken passer godt for arbeid med kultur, arbeidsmiljø, salg, ledelse eller holdningsarbeid (skreddersys, min. 2 t).

Presentasjonsteknikk | Kurs og trening i å presentere mer profesjonelt, effektivt og engasjerende!

INNHOLD: Mål / planlegging / struktur, virkemidler og strategi, førsteinntrykk, lede publikum, engasjement og inspirasjon, verbal og ikke-verbal kommunikasjon (stemme / kroppsspråk), budskap og bruk av manus, trening / øvelse / tilbakemeldinger. Målet er å bli bedre til å engasjere og fremme eget budskap ut fra eget nivå og personlig stil. Flateby har hatt flere hundre deltakere på kurs i presentasjonsteknikk med strålende tilbakemeldinger.

Talerlisten mener

Solfrid Flateby er en av Norges beste og mest engasjerende foredragsholdere. En av hennes styrker er en sterk tilstedeværelse. Hun har mye energi og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Det gjør at budskapene hennes treffer bedre, og at publikum føler seg sett og hørt.

Solfrid Flateby har 122 vurderinger

Kristin Paulgaard Holstad

1. november 2019

Bane NOR SF

6

Forventningen var stor før inspirasjonsforedraget fra Solfrid Flateby. Vi hadde hørt at hun var en fantastisk foredragsholder, med stor entusiasme, et bredt smil og en formidlingsevne som fikk alle med på laget.

Og hun skuffet ikke. Engasjementet var stort, hun byr på seg selv og mellom latter og alvor fikk hun formidlet til alle som var samlet budskapet. I ettertid har det blitt snakket mye «i gangene» om hvor bra Solfrid Flateby var og den gode formidlingsevnen hun hadde. Hvor godt hun nådde inn til alle med budskapet og skapte engasjement ut i salen. Flere i vår bedrift har anbefalt henne videre, og vi i Bane NOR anbefaler henne på det varmeste.

Maiken Salmelid

31. oktober 2019

DeLoitte AS

6

Vi var mer enn fornøyd med foredraget! Alle ble to hakk lettere og gikk med verdens bredeste smil etterpå. Det så ut som at alle virkelig tok til seg informasjonen og tipsene Solfrid Flateby ga, og spredde masse positivitet resten av kvelden – også dagen etterpå! Det er veldig lett å høre etter hva Solfrid vil formidle, med måten hun er på, og hvordan hun presenterer. Det var gøy og interessant fra første til siste sekund! Takk 😊

Ann-Mari Høiland

30. oktober 2019

Helse Bergen

6

Flateby var veldig inspirerende og fikk frem poengene lettfattelig på en humørfylt og morsom måte. Fint at hun trakk frem at det er ganske individuelt hva som er motiverende for den enkelte, det er lett å glemme.

Steinar B. Christensen

25. oktober 2019

Bergen Kundeserviceforum

6

Et strålende innlegg på KUNDESERVICEDAGENE i Bergen – veldig mange var rett og slett svært fornøyd. I snitt fikk Solfrid Flateby 4,8 (skala 1-5, der 5=best).

Kjetil Kristoffersen

23. oktober 2019

Eier og daglig leder, PUBLICOM

6

Solfrid holdt foredrag på vår internasjonale konferanse VERDENSKLASSE. Hun gjorde rett og slett et fantastisk inntrykk på publikum. Dama er motiverende, morsom og smart. Hun har en befriende ujålete og sympatisk stil på scenen , men viktigst av alt så treffer hun med konkrete punkter som kan gjøre oss bedre på jobben og i livet!

Espen Høilund-Brurok

21. oktober 2019

Shell/7-Eleven og Reitan Convenience

6

Solfrid Flateby leverer foredrag med inspirerende innhold du tar med deg resten av livet. Budskap til ettertanke presentert på en energisk og troverdig måte som treffer deg, og krydret med en passe dose humor. Formidler til terningkast 6!

Roar Skogvoll

20. oktober 2019

Juicelife Holding AS

6

Solfrid Flateby holdt et veldig bra foredrag; både på struktur, poeng, historiefortelling, engasjement og å holde på publikum. Morsom var hun også.

Espen Andersen

19. oktober 2019

Entomed

6

Et fyrverkeri av et foredrag, og folk var veldig fornøyde!

Morten Hovland Sande

18. oktober 2019

Norsk Gjenvinning

6

Solfrid er uten tvil en av de beste foredragsholderne jeg har sett og hørt. Hun eier rommet fra første sekund og med sitt herlige humør og sterke engasjement får hun frem budskpet sitt. Engasjement, faglig dyktighet og enestående formidlingsevne gjør Solfrid til et Kinderegg av en foredragsholder.

Klubbchef Kristin Holte

15. oktober 2019

SK Bore Torsby

6

SK Bore Torsby er en idrettsklubb i Värmland som består av 4 ulike avdelinger: Friidrett, sykkel, skiskyting og langrenn. Vi er representert på landslag og utviklingslag både på skiskyting og langrenn. Vi har det siste året jobbet hardt for å bygge klubbens avdelinger til å bli enhetlig og skape ny visjon og nye verdier som kan bidra til å få en enhetlig klubb der alle drar i samme retning. For å klare å få dette arbeidet ut i hele klubben/ foreningen valgte vi å bruke profesjonell hjelp, og valget landet da på Solfrid Flateby; en workshop der alle de ulike styrene deltok og en forelesning for våre medlemmer og samarbeidspartnere. Workshopen var en fantastisk reise i fire timer der alle involverte engasjerte seg, ble involvert, fikk dybdeforståelse, mange aha-opplevelser, ble tvunget til å tenke, og forståelse for hva og hvordan verdibasert ledelse er både i teori og praksis. Solfrid Flateby møtte godt forberedt, hun hadde skaffet seg god kunnskap om klubben og ledet kvelden med sitt engasjerende vesen, smil, latter og med en utrolig stor lidenskap og pasjon. Alla deltagere tenkte når workshopen var slutt, når kommer en del til? Det tror jeg er det beste skussmålet man kan få! Foredraget for våre aktive og samarbeidspartnere ble en eksplosiv, engasjerende og utrolig interessant forelesning der Solfrid Flateby delte kunnskap, personlig erfaring, og vi følte at vi ble kjent med den humørfylte, blide og ikke minst utrolig dyktige foredragsholderen fra Norge. Hun klarte på en fremragende måte å snakke «svorsk», der det mest sjarmerende med det norske språket ble brukt, tilpasset med svenske ord, noe som gjorde att alle forsto og fikk med seg både budskap, humor og sjarmen fra scenen. Jeg vil på det varmeste anbefale Solfrid Flateby.

Rina Spieler Halvorsen

13. oktober 2019

TINE

6

Et supert foredrag!
Det var innertier – både på innhold og form 👍🏻

Trine Lise Aasgaard Wadoux

10. oktober 2019

Winningtemp

6

Det er noe helt spesielt med Solfrid som får hele salen til å lytte, kjenne seg igjen og ta til seg lærdom – og det sitter. Det er så ekte og menneskelig, må være noe med historien helt på kænten som først får samtlige til å hikste, etterfulgt av en rekke gode poeng som går rett inn i sjela. Vi har brukt Solfrid som konferansier, kurs- og foredragsholder, der publikums tilbakemeldinger alltid har vært på topp. Få klarer å holde en gruppe på kurs så fokusert og engasjert gjennom flere timer, der alle byr på seg selv. Hun får frem styrker og «svakheter» som bør jobbes med, personlige tips og konkrete tiltaksplaner, og gjør at alle går tilbake i hverdagen og gjør noe med det. Kursene er veldig nyttige, og gir effekt hos hver enkelt.

Øivind Snorre Vassbotn

8. oktober 2019

Mix

6

Jeg har hørt Solfrid Flateby ved flere anledninger, og hun har en slik utstråling i sine foredrag at man nesten kjenner seg forelska. Fantastisk bra!😘😘

Tina Sørgård

3. oktober 2019

Personalhuset

6

Jeg og mine medarbeidere har vært så heldige å få delta på både kick-off og samlinger med Solfrid Flateby; inspirerende foredrag, workshops, kundearrangementer, verdi- og visjonduker. Jeg synes Solfrid har en fantastisk tilstedeværelse og formidlingsevne, som skaper engasjement hos publikum. Masse positivt påfyll som vi har tatt med oss videre i jobbhverdagen.

Trude Gulbrandsen

2. oktober 2019

TINE PARTNER

6

Vi hadde gleden av å ha Solfrid Flateby som foredragsholder på årskonferansen til TINE Partner, som handlet om hvordan kan vi alle være den beste utgaven av oss selv på vår endringsreise. Med stort engasjement og humor tok Solfrid oss med på en reise som handlet mye om bevisstgjøring og ikke minst om å ta eierskap til egen kommunikasjon, med mange gode poeng som mange kunne nikke gjenkjennende til. Vi har fått utelukkende gode tilbakemeldinger etter foredraget, og det var mange som følte at dette traff midt i blinken! Anbefaler Solfrid på det sterkeste, og håper vi kan finne flere anledninger til å invitere henne tilbake.

Sylvia Aastad

28. september 2019

Gystadmyr Bo- og Aktivitetssenter

6

Beste seminaret noensinne – og det sier alt, da vi har hatt gode seminarer de siste åtte årene. Flateby traff noe hos 130 personer: Tilbakemeldingene på fulldagsseminaret er udelt positive.

Det opplevdes trygt da ingen ble presset til å si noe, men allikevel ble det gode diskusjoner i gruppene. Hun brukte eksempler fra seg selv – noe som gjorde at hun ble troverdig. Blanding av alvor og humor var kjempebra og godt balansert! Solfrid har nok en medfødt gave/evne når det gjelder å inspirere.
 
Tusen takk fra oss ved Gystadmyr bo-og aktivitetssenter

Cathrine Løvmon Holden

27. september 2019

Headquarter

6

Bidraget til Flateby var virkelig i toppklasse! Folk ønsket seg ytterligere 45 minutter. En skikkelig bevisstgjøring på hvem man ønsker å være. Hun har en unik formidlingsevne!

Erik Sørensen

23. september 2019

Bemanningsxperten

6

Solfrid Flateby formidler både gode verdier og et godt faglig budskap – fortalt på en humoristisk og inspirerende måte. Hun snakker om akkurat de tema alle bedriftsledere i dag må ta tak i. Veldig moro at flere deltakere på konferansen kom bort til Flateby og meg mens vi spiste lunsj for å fortelle hvor dyktig hun er. Det er vel fortjent.

Marte Reitan Hegglid

22. september 2019

Nordic Semiconductor ASA

6

En grå og litt kjølig høstdag i Trondheim. Jeg så frem til en litt annerledes start på dagen, godt å komme seg opp fra kontorstolen og ikke stirre på pc-en absolutt hele dagen. Kaffe, wraps og fine påminnelser om hvordan man skal finne drømmekandidaten, dette lover godt. Så kommer Solfrid Flateby inn i salen. Hun gløder. Hun er en historieforteller som tar oss med på sin reise og i tillegg retter lyset innover. Innover i oss selv. Jeg stiller meg virkelig mange spørsmål mens jeg hører henne snakke. Takk, Solfrid, for et inspirerende og lærerikt foredrag spekket med personlige opplevelser og nydelig humor!

Morten Nilsen

19. september 2019

Fjordkraft

6

Jeg har deltatt på lederutvikling, workshops og flere moduler salgstrening med Solfrid Flateby siste tre årene, og hun har vært den dyktigste foredragsholderen som jeg har hatt i mine 30 årige karriere!

Hele salgsapparatet til Fjordkraft har hatt enormt utbytte av samlingene som Solfrid har holdt, og tatt dette videre i sitt daglige virke med både ord, uttrykk og handling.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS