Solfrid Flateby

Årets kvinnelige foredragsholder 2019

Fra kr. 39.000,-

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Solfrid Flateby

Solfrid Flateby ble kåret til Årets kvinnelige taler av Talerlisten i 2019 og var beste kvinnelige foredragsholder i 2018. Som tidligere toppleder og ledermentor, har hun bred erfaring fra å jobbe med arbeidsglede og bedriftskultur. Solfrid har mye energi, og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap, en meget engasjerende og ettertraktet taler. Hun er spesielt god til å involvere salen. Budskapene hennes treffer, og publikum føler seg sett og hørt. Solfrid har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche). Hun har unik innsikt fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor. Solfrid er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer, og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år. Solfrid har mottatt flere priser for arbeidet sitt med med ledelse, kommunikasjon og utvikling.

 

Foredrag med Solfrid Flateby

«6,5 tips til den beste utgaven av meg» (INSPIRASJON og ARBEIDSMILJØ)

Det stilles stadig større krav til arbeidstakere og -givere i en rask verden, og hvor individualisme, høyt arbeidspress og stress preger livene våre, og omstillinger er blitt en del av hverdagen. Veiene til å ha det bra og gjøre det bra kan være flere, men Solfrid Flateby har troen på ansvarliggjøring, mot, verdibasert arbeid - og at vi «er den beste utgaven av oss selv». Foredraget handler hvordan ta ansvar for eget arbeidmiljø - for å ha det bra og gjøre det bra!

«6,5 tips til den beste lederutgaven av meg» (INSPIRASJON og LEDELSE)

Å bygge et godt arbeidsmiljø er det viktigste en leder kan gjøre, ifølge ManPowerGroups siste Work Life-undersøkelse. Men hvordan gjør vi egentlig dette? Mange foredrag inneholder de vitenskapelige fakta om hva ledelse er, og hva som kjennetegner «den gode leder», men Flateby legger i tillegg til dette vekt på hvordan vi gjør dette. Hun gir konkrete råd som kan gjelde for ledere for alle aldersgrupper, men kan også vise hva forskjellen er på hva som kjennetegner en god leder hos den yngste generasjonen.

”Hvorfor skal vi det? Det går da ganske bra?” (ENDRINGER)

Før var endringsledelse enklere; prosjektet gikk over lang tid, fra A til Å. I en moderne, rask verden kommer endringene kjappere. Vi må snu oss mye hurtigere, og når man har kommet et stykke på veien i endringsprosessen, er plutselig forutsetningene endret. Det kreves andre mål, og midt oppi dette står ofte trygg- hetssøkende ledere og medarbeidere som synes endringer «gjør litt vondt». Flateby gir kunnskap om hva / hvorfor - og konkrete råd og tips til hvordan forholde seg bedre til endringer

"Når selv sjefen sliter..." (DIGITALISERING)

Digitalisering. Endring. Hyppige jobbskifter. Ledelse har ikke blitt enklere de siste årene, hvor teknologien utvikler seg i et hurtig tempo, og det er stadig større og bredere fokus for ledere. Nye ting alle må forholde seg til. Hva betyr dette for måten vi leder på, og hvordan skal man lede godt i «den nye hverdagen»? Flateby gir konkrete lederråd til hva / hvordan /hvorfor.

Med kunden som øverste sjef! (SALG OG SERVICE)

Den digitale hverdagen påvirker også kravene til oss mht salg og service: Kunder i dag har høye krav og forventninger, og de er mindre lojale enn tidligere. Vi må tilpasse oss kundenes behov i større grad enn tidligere, og vi får færre sjanser til å «imponere kundene». Foredraget «med kunden som øverste sjef» handler om kundenes forventninger, vår salgs- og servicekultur, samt konkrete tips til å øke servicegraden i egen organisasjon.

Kurs med Solfrid Flateby

VERDIBASERT / TILLITSBASERT LEDELSE | Hva er det og hvordan gjør vi det?

Der ledelsen bare planlegger på bakgrunn av effektivitet og profitt, fungerer sjeldent optimalt. I moderne ledelse involverer man i steder ansatte, og utnytter deres kreativitet og kompetanse i alle ledd i virksomheten - gjennom tillit. Moderne ledelse har oftest større fokus på verdier; selskap og ledere som baserer sitt arbeid, sin motivasjon, tro og adferd på gode prinsipper og verdier. Verdibasert ledelse har ikke kun noe med myke verdier å gjøre, men med hva som får mennesker til å agere.

VERDIDUK | Når du vil aktivisere og engasjere de ansatte i kultur og arbeidsmiljø

Solfrid Flateby har utviklet et verktøy hun kaller «verdiduk», og har utviklet skreddersydde duker for flere enn 20 selskap. Verktøyet er nærmest laget som et «spill», hvor alle deltar, og det skaper god refleksjon, gode diskusjoner, vurderinger av dilemmaer i eget arbeidsmiljø - og gode innspill fra medarbeiderne. Ingen blir «sekretærer» eller utenfor i gruppeoppgaven, og duken passer godt for arbeid med kultur, arbeidsmiljø, salg, ledelse eller holdningsarbeid (skreddersys, min. 2 t).

Presentasjonsteknikk | Kurs og trening i å presentere mer profesjonelt, effektivt og engasjerende!

INNHOLD: Mål / planlegging / struktur, virkemidler og strategi, førsteinntrykk, lede publikum, engasjement og inspirasjon, verbal og ikke-verbal kommunikasjon (stemme / kroppsspråk), budskap og bruk av manus, trening / øvelse / tilbakemeldinger. Målet er å bli bedre til å engasjere og fremme eget budskap ut fra eget nivå og personlig stil. Flateby har hatt flere hundre deltakere på kurs i presentasjonsteknikk med strålende tilbakemeldinger.

Talerlisten mener

Solfrid Flateby er en av Norges beste og mest engasjerende foredragsholdere. En av hennes styrker er en sterk tilstedeværelse. Hun har mye energi og bruker alltid humor når hun formidler faglige budskap. Hun er også god til å involvere salen. Det gjør at budskapene hennes treffer bedre, og at publikum føler seg sett og hørt.

Solfrid Flateby har 188 vurderinger

Madeleine Corneliussen

1. oktober 2021

PlanB

6

Solfrid som veileder og kurs / veiledninger er et friskt pust i en ellers hektisk hverdag. Hun kommer alltid med godt humør, mye latter og en stor porsjon kompetanse og kunnskap som hun deler med oss. Hun utfordrer oss slik at vi kommer oss ut av komfortsonen, og på den måten blir bedre ledere for våre ansatte. Jeg synes hun ser hver enkelt av oss, også som privatpersoner, noe som får oss til å føle oss verdifulle, og som gjør at vi tåler å stå i ting med mer tyngde.

Linde Marie Kjøglum

30. september 2021

Kremmerhuset

6

Et fantastisk foredrag. Det ble midt i blinken, superrelevant og veldig motiverende! Butikklederne ble definitivt inspirert – noen av de mange tilbakemeldingen var:
– Fantastisk dama 😀
– For en inspirerende energibombe
– Fantastisk. Herlig motiverende og positivt
– Så gode tips. Så enkelt!
– Deilig energi.
– Latterlig at man ikke har tenkt over disse tingene før. SÅ enkelt, men med SÅ stor effekt.
– Så vittig da hun nevnte det ansiktet, for jeg satt å tenkte at herre for en inspirerende dame
– Applaus!
– Ønsker meg Solfrid på resept!

Siv Høye

28. september 2021

TIMBR AS

6

Solfrid Flateby er fantastisk! Innholdet er basert på fakta og teori. Hun er god med eksempler og har en energi og kommunikasjonsevner som fikk samtlige til å sitte langt foran på stolen.
Digger henne!

Trine Granerud

27. september 2021

Fjordkraft

6

En fagdag med Solfrid er en dag med en herlig blanding av spennende utfordringer, kloke refleksjoner og ærlige tilbakemeldinger. Solfrid inspirerer, motiverer og skaper en rød tråd gjennom dagen med konkrete, gjennomførbare metoder til bruk i videre utvikling. Vi har brukt Solfrid til kurs, utviklingsprosjekt og foredrag. Tema for våre samlinger spenner fra ledelse, tilbakemeldingskultur, via presentasjonsteknikk til etikk og verdiduker og fellesnevneren er bidrag til styrket arbeidsglede 😊. Jeg forbinder Solfrid med raushet. Alltid blid, støttende og klok. Hun heier på hver og en og byr på seg selv med en god blanding av skjemt og alvor, noe som gjør at vi alle kjenner oss igjen.

Siw Holth Borgen

24. september 2021

B-S Regnskap

Veldig engasjerende og meget god til å få frem budskapet.
Byr på seg selv og har en humoristisk vinkling på temaet.
Topp foredrag 🙂

Daniel Zibaoui

23. september 2021

Tryg Forsikring

6

Solfrid Flateby er en god lytter og stiller spørsmål for virkelig å forstå utfordringene vi står ovenfor.

Solfrid fremstår som intelligent og omsorgsfull, samtidig som hun er særegen når det kommer til å utfordre det satte. Dette gjør at enhver blir tvunget til å reflektere godt over både den nåværende situasjonen, og den enkeltes ansvar for å sikre egenutvikling og fremdrift i organisasjonen.

Samtidig opplever jeg Solfrid som kompetent, konkret og alltid forberedt. Kombinert med en inspirerende stil og masse positiv energi har du en sikker vinner!

Malin Bruset

22. september 2021

Gro Gro

6

Solfrid Flateby bringer disiplinerte og effektive målsettinger med masse energi og positivitet. Det er en glede å jobbe sammen med henne, samtidig som det er utviklende og lærerikt!

Cathrine Løvmon Holden

21. september 2021

Headquarter

6

I 2019 hadde vi et foredrag med Solfrid for ulike aktører i frisørbransjen. Dette foredraget fikk så mange positive tilbakemeldinger, at da vi skulle velge ut den rette personen som konferansier for det samme arrangementet i år, var Solfrid Flateby et klart valg.

Hun er godt forberedt til enhver tid, er utrolig morsom med en fantastisk utstråling og karisma. Ikke minst evner hun å ta del i og vise forståelse for den bransjen man jobber i.

En kan føle seg trygg på at man tar et godt valg når man velger Solfrid til sitt arrangement, uavhengig av om det er et inspirerende foredrag eller om man trenger noen til å holde sammen et stort arrangement på en profesjonell, morsom og god måte.

Pia Jordanger Myhre

20. september 2021

PlanB

6

En inspirerende kursholder og veileder som gir tydelig retning i et tidvis rotete landskap. Hun har en god fordeling mellom leadership og management. En veileder du faktisk kan få råd av også når man selv ønsker det.

En kursholder som viser i praksis hvordan jeg kan være både en tydelig og varm leder på samme tid. Kan jobbe både konkret og abstrakt.

En kursholder og veileder som ser folk for dem de er og bruker fag og humor til å få frem det beste i folk. En uredd kursholder og veileder som byr på seg selv, som gjør at jeg får lyst til å ta fatt på også de krevende lederoppgavene.

En kursholder og foredragsholder som gir påfyll av kunnskap og «klart jeg kan» tankegang. Takk, Solfrid.

Kari-Anne Vik-Mo

19. september 2021

Adresseavisen

6

Vi har fått tilbake en evaluering på ledersamlingen som var meget bra!
Solfrid fikk veldig god tilbakemelding på at hun «nådde gjennom skjermen»,
og lederne våre synes innholdet var relevant og nyttig

Christine Halås Stensdal

17. september 2021

Christine Halås Stensdal på Hjemmekontoret

6

Supre tips på konferansen Overskudd 2021. Solfrid har vært et forbilde siden første gang hun hadde foredrag om ledelse da jeg gikk på BI i 2013, og er det ennå!

Ingvild Kolstad DImmen

16. september 2021

Media Bergen

6

Solfrid kan anbefales på det varmeste!
Her får du valuta for pengene i form av faglig påfyll, kloke refleksjoner, spennende utfordringer og ærlige tilbakemeldinger. Hun spruter deg full av motivasjon for det du har foran deg.

Jørgen Erstad

16. september 2021

6.Sans Event

6

Flateby fikk supermange gode tilbakemeldinger på det digitalte foredraget sitt om selvledelse. Det florerte i chatfeltet med lovord om budskapet hennes.

Mona Holgar

16. september 2021

Lilleborg

6

Solfrid treffer både hjerne og hjerte, og har en unik måte å engasjere folk på. Jeg har hørt henne flere ganger, og blir alltid litt klokere hver gang. Skjønner godt hun er kåret til Norges beste taler!

Arne Martinsen, National Sales Manager

4. mai 2021

Orkla Confectionery & Snacks

6

Våre medarbeidere syntes Solfrid Flateby var fantastisk god!
Humor og humør, snakket rett inn i vår verden med «vårt språk» – og utfordret på en god måte.

Snorre opsahl

30. april 2021

NAV Drammen

5.5

Dette var meget bra! Hun traff kontoret (NAV Drammen) rett «i hjertet» med sine betraktninger om kommunikasjon og samhandling og forholdet til kunden; også definert som kollegaer. Hun hadde mange flotte headlines og gode råd til oss, og de ansatte var svært begeistret. Hun hadde en fremstillingsform som var levende og klar. Fine bilder og god lyd også!

Anna V. Ragner

6. april 2021

Storebrand Livsforsikring AS

6

Solfrid anbefales på det varmeste. Foredraget ‘Med kunden som øverste sjef’ var fylt med profesjonalitet, engasjement og humor. Hennes konkrete tips gjorde inntrykk og ble formidlet på en veldig inspirerende måte. En suksess!

Camilla Guroplass

18. januar 2021

Finanstilsynet

6

Solfrids digitale foredrag ble veldig positivt mottatt av våre ansatte. Hun ga oss et engasjerende og humoristisk foredrag om «5,5 tips til å være den beste utgaven av meg» og «Hvorfor skal vi det? Det går da ganske bra?» Veldig inspirerende og et «friskt pust» med gode tips å ta med seg i en travel hverdag. Kan virkelig anbefales!

Irene Dybdahl

12. mars 2020

HEPRO

6

Strålende og inspirerende foredrag på rekrutteringskonferansen i Bodø! Innlegget var dagens beste – og hurra for bevisstgjøring.

Laila Grymyr

11. mars 2020

OBOS

6

Vi var utrolig fornøyde med Flatebys bidrag. Vi har fått masse positive tilbakemeldinger fra kundene våre:
– Tusen hjertelig takk for en kjempeflott dag, med deilig mat og drikke, flotte Solfrid, og nydelige Liv Ullmann som imponerte fra scenen. Det var hyggelig, rørende og veldig lærerikt å få være med OBOS og alle styrelederne. All ære til dere i OBOS som laget til dette!
– Tusen takk for at jeg var den heldige som fikk være med på denne dagen sammen med dere. Fantastisk opplegg. Jeg skal ha styremøte på onsdag, så da tar jeg dette med meg inn der da 🙂
– Takk for sist. Det var en veldig fin forestilling og jeg koste meg stort. Solfrid Flateby som hadde foredraget i forkant var bare helt TOPP, mange tips å ta med seg. Slike ”gaver” fra OBOS setter jeg stor pris på. Nok en gang, tusen takk.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS