Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Sunniva Rose

Sunniva Rose

Fysiker, inspirerer om naturfag

Fra 40.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Sunniva Rose

Sunniva Rose har doktorgrad i kjernefysikk, hun er foredragsholder og har jobbet som forsker ved Universitetet i Oslo i flere år.  Sunniva blogger under sitt eget navn, en blogg som startet som en «rosablogg om kjernefysikk og forskning og sånn», med en ironisk distanse til blogging, men det gled gradvis over i å bli en (ekte) personlig blogg om livet i akademia, som småbarnsmamma, jobben med forskning/doktorgraden, og generelt om kunnskap. Sunniva holder populærvitenskapelige foredrag om kjernekraft, forskning og fordommer. Hver onsdag har hun livesendingen «Sunniva Svarer» på facebook, og på bloggen har hun hver fredag spalten «Formelfredag». For tiden er hun også aktuell med podcasten «LØRN.TECH med Silvija Seres». Sunniva har tidligere holdt foredrag for NHO, Norsk Industri/Oljebransjen, skoler, NHO Mat, Matmerk, Norsk Fjørfelag, Nasjonalbiblioteket, NTNU, UiS, Petro Ladies Club, TED, med mer.

Foredrag med Sunniva Rose

Om kjernefysikk og forskning og sånn - historien om en rosanerd

Et akademisk «motivasjonsforedrag», typisk holdt for elever og lærere i videregående skole. Ingenting kommer gratis, enten det er å danse ballett, spille fotball eller matematikk. Det er mulig å jobbe seg fra stryk til toppkarakterer. Den du er i dag definerer ikke nødvendigvis den du er i morgen! I dette foredraget snakker Sunniva ut om sin akademiske reise. Hun tar dere med fra avgjørelsen om å skifte beite fra ballett til matematikk og fysikk, til møtet med Blindern gjennom motgang og medgang. Fra det å stryke, bruke mye lenger tid enn normalt og ”studentsyken”, til å fullføre mastergrad i kjernefysikk med toppkarakterer og å bli ansatt som forsker/doktorgradsstipendiat.

Hvorfor vitenskapen burde være (mer) rosa

Et foredrag om å utfordre fordommer, skille seg ut, å ikke være den typiske forskeren. Hvorfor er det så viktig at alle typer mennesker går inn i forskning? Atypiske forskere møter mange fordommer, men forskning trenger mennesker med forskjellige bakgrunner – enten det er kjønn, etnisitet, interesser, erfaringer og evner. Med forskjellig bakgrunn tar man med seg forskjellige perspektiver inn i forskning/utvikling/undervisning – alenemoren vs den “klassiske, mannlige nerden”. Det hele handler om å kunne være seg selv, selv om man er en feminin «girly girl», og fremdeles bli respektert.

Vitenskapsformidling på rosa bakgrunn

Mange forskere er redde for å stikke frem nesen, men å formidle er forskerens samfunnsansvar. Heldigvis kan formidling læres – men hva er fordelene med å bruke sosiale medier? Å ”tvinge seg selv” til å formidle gjennom for eksempel blogg, gir en fantastisk god skrivetrening som man som forsker ofte ikke får kontinuerlig. Ved å være personlig, noe man også typisk får muligheten til i sosiale medier, får man også gehør hos en del av publikum som ofte ikke er så ivrige etter å lytte. Etter å ha formidlet til vanlige mennesker opplever hun at man blir bedre på å formidle budskapet til sine fagfeller, noe som fører til at man også kommer lenger i eget fag. Som småbarnsmor og kjernefysiker har Sunniva Rose fått muligheten til å snakke om kontroversielle temaer som folk er interessert i å lese om. Et foredrag om å få frem et budskap – på en utradisjonell måte.

Thorium er den nye oljen, eller?

En enkel, men både spennende og forståelig innføring i kjernekraft. Du får svar på vanlige misforståelser og myter om radioaktivitet og stråling. Hva er for eksempel forskjellen på et kjernekraftverk og en atombombe, eller forskjellen på et thoriumkraftverk og et ”vanlig” kraftverk? Er kjernekraft så skummelt som en del skal ha det til? Hva er egentlig radioaktivt avfall? Hva er greia med jod-tabletter? Hva med Fukushima- og Tsjernobylulykken; hva var forskjellen på disse, og ville det vært annerledes dersom disse reaktorene var drevet på thorium?

«Er det så nøye da?» - om kjønning og likestilling

Foredraget handler om hvordan så å si alt blir delt inn i kjønn: Farger, tanker, følelser, evner, leker - og produkter som kommer i et "jentedesign" og et "guttedesign" - selvsagt stereotypisk komplett med søtt og pent og rosa for jenter og tøft og blått for gutter, eller produkt som markedsføres spesielt mot ett kjønn. Med eksempler, historier og meninger!

Sunniva Rose har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS