Slik skaper du en bedre hverdag for deg selv og andre

Publisert i Tips og råd av

Hva skal til for å skape en bedre hverdag for deg og de rundt? Hvordan påvirker relasjonene oss i mellom resultater? Foredragsholder Siri Abrahamsen snakker om kultur og kommunikasjon på jobben. Les hennes tips til en bedre hverdag her.

Siri har tidligere spilt tennis på toppnivå, i dag arbeider hun med mentaltrening. Hun hjelper bedrifter og privatpersoner med å prestere på jobb, og deler følgende råd til andre som vil mestre hverdagen og prestere på topp.

Du er nødt til å ofre mye

– Det krever bevisste valg hele tiden. Du må være villig til å velge bort det meste. For å overleve blant de beste kreves fokus på noen få ting. «Alt det andre» får være. Sånn sett henger topprestasjoner godt sammen med bevissthet rundt egne verdier, sier Siri.

Må bli glad i prosessen

– Det er viktig å lære seg å like treningen og læringen underveis. Viktigere enn å nå målet der fremme. Ofte er det effektivt å visualisere hvor du vil. Når du går «all in» for å oppnå et mål, er det kjempegøy, men det koster. Derfor er det ofte ensomt på toppen, poengterer Siri.

Du er også gründer. Hva har du lært av det, når det gjelder å satse, tørre og lykkes?

– Det å satse gir meg masse energi. Jeg trigges til å få det til! Nå har jeg flere ansatte. Det er spennende, givende og krevende. Ingen dager eller uker er like. Jeg må bruke meg selv på forskjellig vis og utvikle meg, forklarer Siri.

Skill deg ut

– Jeg prøver å tenke annerledes og profesjonelt i alt jeg gjør. Målet er å lære noe nytt hele tiden. Være nysgjerrig på hvordan andre har fått til store ting og lykkes, sier Siri.

Du må også fokuserer på effekt. Hvilken endring bidrar jeg med, fører hun til.

Skap verdi i menneskene rundt deg

Mange kjenner deg fra konseptet Gleding, som har hatt suksess i oppvekstsektoren. Hvorfor er denne tankegangen relevant på norske arbeidsplasser?

– Det vi fokuserer på, vokser. Gleding er et antonym til mobbing, som gir fokus og et verktøy til å forme bedre dager sammen. Det handler om å skape verdi i menneskene rundt oss, smiler Siri.

Handler om det små valgene

– Vi må gjøre det beste ut av menneskemøtene vi har på kontoret, i kantinen, ved kaffemaskinen og i møterommene. Det å bygge trygghet og et godt arbeidsmiljø handler ikke om de store ordene. Det handler om de små valgene vi har og tar hver gang det er mennesker rundt oss, presiserer Siri.

Hva sitter publikum igjen med etter et foredrag med deg?

– Mine foredrag skal føles, ikke bare høres! Fag og forskning må sette emosjonelle spor. Derfor gir jeg mye av meg selv. Deler konkrete råd og verktøy, som skal gi tilhørerne forståelse for seg selv og andre. Slik kan publikum bygge trygghet og skape bedre resultater sammen.

På scenen deler jeg erfaringer. Jeg snakker ikke bare om rådene, jeg lever med dem, avslutter Siri.

Her er Siri sine seks råd for hvordan du kan skape en bedre hverdag for deg selv og andre:

1. Begynn hver dag med å sende en oppmuntring til noen

2. Si hei og takk for turen til bussjåføren

3. Det fine du tenker i hodet ditt om andre – det kan du skrive på en lapp eller si høyt 

4. Si takk litt oftere

5. Gi minst en god klem hver dag

6. Tenk deg godt om før du baksnakker eller mener mye negativt om andre, det smitter. Snakk med, ikke om.

Du kan lese mer om Siri Abrahamsen og booke kurs eller foredrag her. 

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS