Fem foredragstrender for 2020

Publisert i Tips og råd av

Tross teknologiske tider: Foredrag fra levende mennesker blir viktigere det neste tiåret. Her er fem foredragstrender for 2020, basert på vår erfaring fra flere tusen foredragsforespørsler de siste årene.

1. Mindre festlig, mer faglig
Det vil bli økt etterspørsel etter foredrag med faglig innhold. Det er flere årsaker til dette. På interne arrangementer vil ledelsen som bestemmer og betaler, at foredragsholderen som leies inn skal hjelpe dem å nå virksomhetens mål. Da må de ansattes kompetanse ofte økes.

På arrangementer med kunder og andre som gjester, er en faglig profil nødvendig både for at deltakerne skal prioritere å bruke verdifull arbeidstid på det og med tanke på compliance. Terskelen for å takke ja til fjas og fest har blitt høyere, og flere enn før må kunne forsvare overfor seg selv og sjefen hvorfor det er lurt å delta på eksterne konferanser.

Kjente og dyktige navn fra TV, nyheter og humorscener vil fortsatt ha gode tider som konferansierer, debattledere og underholdere.

2. Høyere krav til kvalitet og relevans
Kravene til leveransen fra foredragsholdere som leies inn vil bli høyere. Publikum har opplevd Broadway-show, TED Talks og standup-stjerner. For 30-40 tusen i honorar holder det derfor ikke å gi forutsigbare råd med en tettpakket power point-presentasjon bak.

Foredragsholderen må fange interessen fra start, formidle smart innhold med engasjement og energi og gjerne bruke humor. En overraskelse, eller det som «Talk like Ted»-forfatter Carmine Gallo kaller hakeslepp-øyeblikk, vil løfte bidraget. De fleste arrangører vil forvente at innholdet er tilpasset dem. Foredragsholderens forberedelser blir derfor viktigere.

3. Historiefortellerens time er kommet
Foredragsholdere som er gode historiefortellere vil øke i popularitet. Fakta kan enkelt søkes opp av alle, men unike og relevante historier fargerikt formidlet fra fortellers munn, vil fortsatt fascinere.

Både foredragsholdere som forteller ulike historier for å få fram sine faglige poeng, og dem som har en helhetlig, spennende historie som andre kan lære noe av, vil være i vinden.

Historien må imidlertid være svært godt fortalt, og helst kunne fremkalle både gapskratt, grubling og gåsehud. Proffe foredragsholdere må derfor jobbe mer med historiene sine i 2020.

4. Vil bli bedre på bærekraft
Bærekraft blir årets store tema. Alle har forstått at kloden har feber og at vi sammen må bidra for å dempe den. Nå er tiden kommet for behandling.

Eksterne foredragsholdere vil derfor ikke bli leid inn for å fortelle hva som skjer, men for å fortelle hva vi må gjøre og hvordan. De vil bli bedt om å inspirere, kommentere og problematisere rundt temaer som forbruk, sirkulærøkonomi, havforurensing, kosthold og fremtidens transport. Det vil bli lagt vekt på hvordan ny teknologi kan få fart på bærekraftige ideer.

5. Kvinner vinner
Kvinnelige foredragsholdere vil bli mer etterspurt. Både fordi menn har dominert norske konferanser for lenge og fordi talentfulle kvinner er mer synlige og frampå enn før. De vil snakke om arbeidsglede, digitalisering, ledelse, gründerskap og psykisk helse – og stille grundig forberedt.

Vil du ha hjelp til å finne en foredragsholder til ditt arrangement i 2020, send oss en uforpliktende e-post eller bruk skjemaet under – så får du raskt svar.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS