– Godt språk selger bedre

Publisert i Tips og råd av

– En god tekst engasjerer og selger. I sosiale medier er gode tekster enda viktigere, fordi de må være veldig korte, sier Christine Calvert, Norges eneste tekstdoktor.

13. mars holder hun kurset ”Hva virker i sosiale medier?” sammen med Elisa Landa fra kommunikasjonsbyrået Færd. Kurset arrangeres av Kampanje Event i samarbeid med Talerlisten, der Landa og Calvert er populære foredragsholdere.

Fra roping til dialog

– Sosiale medier har endret måten vi kommuniserer på, både markedsmessig og medmenneskelig. Vi har gått fra at bedrifter står og roper om seg selv, til at de nå må lytte aktivt og snakke med målgruppen. Det handler om toveis-kommunikasjon i sosiale kanaler, sier Elise Landa. 

Landa har lang erfaring som rådgiver innen sosiale medier, og vil på starten av dagen dele en metode for hvordan du kan tenke og jobbe for å skape interesse og bygge relasjoner. 

– De du vil selge til vil bli informert, underholdt og inspirert. Din oppgave er å levere merverdi som gjør at de føler seg smartere. De ønsker å lære og få informasjon om dine produkter og tjenester før de kontakter deg. Den bedriften som er raskest, hyggeligst og mest relevant blir som regel valgt, minner hun om.

Sats på de fire F´er

Landa sier godt innhold, levert med følelser med en touch av humor er et krav i 2019. De som lykkes godt driver utsøkt kundeservice i sosiale medier. 

– Du bør lage kommunikasjon som enten er festlig, faglig, fargerik eller spiller på følelser. Bruker du en av de fire F-ene vil målgruppen din engasjere seg, sier hun.

På kurset vil hun gå grundig gjennom dem, gi eksempler og små øvelser som du kan bruke på veien til å gjøre ditt eget innhold bedre.

Godt språk selger

Etter lunsj skal det handle om språk spesielt. Christine Calvert er ekspert på temaet. Hun står blant annet bak boka ”Skriv så det selger!”. Calvert minner om at ingen nødvendigvis vil lese en tekst eller engasjere seg, selv om du har brukt mye tid på å skrive den.

– Med gode tekster vekker du oppmerksomhet og trekker leseren inn i innholdet. En god tekst gir det lille ekstra til et fint bilde, og skaper ”likes” og delinger. Å skrive godt handler om å være bevisst på språket og å kjenne til verktøy og teknikker som fungerer, sier hun.

TEKSTEKSPERT: Christine Calvert har spesialisert seg på å lære andre hvordan å skrive gode tekster. Få hennes gode tips 13. mars.

Prøve og feile

Selv om det finnes ord som er bedre enn andre, understreker Calvert at det å lage selgende tekster er en prosess.

– Vi kan aldri helt vite hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Derfor må du teste, prøve og feile og jobbe med å utvikle en stil og en stemme for virksomheten. Dette er krevende, men også gøy, sier hun. 

Både Landa og Calvert er kjent som kunnskapsrike og inspirerende foredragsholdere. De gleder seg til kurset på Grand hotell i Oslo 13. mars. Her får du både inspirasjon, teknikker og tips som kan løfte din egen kunnskap og innholdet du produserer.

– Vi gleder oss til å møte deg som vil skape enda mer selgende stil og et bedre språk i sosiale medier, avslutter de to.

Du kan melde deg på kurset her.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS