Andreas Tjernshaugen

Andreas Tjernshaugen

Bærekraft, dyreliv og nære naturopplevelser

Fra kr 10.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Andreas Tjernshaugen

Andreas Tjernshaugen er forfatter og skriver særlig om dyr, natur og miljøspørsmål. Han holder foredrag som kobler nære naturopplevelser og praktiske hverdagstips med store spørsmål om bærekraft. Jordnære eksempler gjør innholdet engasjerende og lett å forstå.

Foredragene til Andreas er fulle av hans egne bilder og filmklipp av vakre fugler, insekter og større dyr. Andreas er opptatt av det spennende dyrelivet som finnes i nærmiljøet, og har fortalt om det i bøker som Meisenes hemmelige liv, Insektene i hagen og Reven. Portrett av et villdyr. Bøkene hans er oversatt til sju språk.

Av utdanning er Andreas sosiolog (doktorgrad fra Universitetet i Oslo). Han har arbeidet med bærekraft både som samfunnsforsker på klimapolitikk og som kommunikasjonsleder i Bioteknologirådet og CICERO Senter for klimaforskning. Han har også vært redaktør i Store norske leksikon, og skriver fortsatt der. For eksempel har han skrevet SNLs artikkel om bærekraft.

Hjemsted
Viken
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Andreas Tjernshaugen

Få deg noen ville venner

Et jordnært foredrag om bærekraft og naturmangfold, med eksempler fra dyrelivet som finnes rundt oss, både i byen og på landet. Og praktiske tips!

Naturopplevelser i hverdagen

Et inspirerende foredrag om dyr i nærmiljøet, med foto og filmklipp. Kan passe som pustepause i det faglige programmet, eller inspirasjon før en tur ut i naturen.

Norges første oljeeventyr

Da nordmenn fanget hvaler verden rundt, utvant olje av dem – og skapte frykt for utrydding. Et tankevekkende foredrag om vår nære historie. Bygger på boka Hvaleventyret.

2024 © Talerlisten AS