Peter Butenschøn

Ekspert på arkitektur og byutvikling

Fra kr 18.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Peter Butenschøn

Peter Butenschøn holder foredrag om byutvikling, arkitektur og byplanlegging. Han er utdannet sivilarkitekt MNAL og byplanlegger fra Universitetet i Cambridge, Georgia og Harvard og har lang erfaring fra undervisning og rådgivning. Butenschøn har vært leder for Institutt for byutvikling (IN’BY), spesialrådgiver for arkitektur og design i Kulturdepartementet og direktør for Norsk Form. Fra 2003-2008 var han rektor for Kunsthøgskolen i Oslo. Butenschøn har skrevet flere bøker og holdt en rekke foredrag om byplanlegging. Hans innsiktsfulle og morsomme foredrag er fylt med gode og dårlige eksempler på byutvikling og tilgjengelig for alle.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Peter Butenschøn

Vi er blitt et byfolk!

Men må vi bygge i stykker byene våre? Åtte av ti nordmenn bor nå i byer. Den nye økonomien er knyttet til tette kreative bymiljøer. Sosialt og kulturelt har vi lært fra andre land. Men kan vi planlegge og utvikle byene? Kan vi ta bort trafikken, la være å flytte handelen ut i kjøpesentre, lage gode offentlige rom og bærekraftige bomiljøer? Forelesningen viser gode norske og internasjonale eksempler, og knyttes til utfordringer og muligheter i den aktuelle byen.

Husimellom - en reise i norsk arkitektur

Finnes det et norsk særpreg? Hva bygger vi – og med hvilke ambisjoner? Utviklingen fra nasjonalromantikk til industriell optimisme og modernisme, fram til krig, gjenreising, urbanisering og saklig nøysomhet. Internasjonale forbildene og norske ‘skoler’. Rene materialer, enkelhet, ærlighet. Perspektiver for klimakrise, bærekraft og gjenbruk. Kanskje vi har noe interessant å tilby verden og samtiden?

Byen og vannet

Nesten alle byer ligger ved elv, sjø, fjord. Men vannets betydning – som kraftkilde, havn, kloakk, er endret, ettersom skipsfarten har flyttet ut og vannet er renset. Nå er sjøsiden blitt rekreasjon, boligene og fritiden har overtatt. Norske og internasjonale eksempler på en av de viktigste endringene i byenes karakter, med utgangspunkt i byen der forelesningen holdes.

2024 © Talerlisten AS