Talerlisten ansetter ung salgsansvarlig

Publisert i Tips og råd av

Talerlisten vil vokse og ansetter nyutdannede Vedis Gjestemoen (23) som salgsansvarlig. 

– Det er utfordrende tider, men et virus skal ikke få ta livet av min gründerbaby. Markedet for flinke foredragsholdere kommer tilbake, og vi satser for å vinne, sier Nils Apeland, toastmaster for Talerlisten.

Vedis kommer fra Kongsberg og har nylig levert sin bacheloroppgave på Høyskolen Kristiania, hvor hun har studert markedsføring og salgsledelse i tre år. 

I studietiden har hun hatt flere ulike verv, blant annet som tillitsvalgt og faglig fadder. Hun har også jobbet som studentassistent. Som deltidsjobb har hun vært salgsassistent i Talent-team som. Her satte hun rekord i flest bookede møter i løpet av en måned siden selskapets oppstart i 2013.

– Vi hadde finaleintervju med Vedis den 11. mars. Hun var rett person for oss, men så stengte Norge og jeg ble i tvil om jeg turte å ansette henne. Men så tenkte jeg på det gamle ordtaket «Den som intet våger, intet vinner», og ga Vedis et jobbtilbud, sier Nils Apeland, som er hovedeier i Talerlisten AS.

– Veldig takknemlig

– Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, spesielt i en tid hvor mange mister jobben og nyutdannede ikke får seg jobb. Talerlisten har etablert seg som en attraktiv aktør i et spennende marked, og jeg ser fram til å hjelpe alle de flinke foredragsholderne på Talerlisten med å få nye oppdrag. Jeg er veldig motivert for å sette i gang, sier Vedis Gjestemoen.

Positive tall siden oppstart

Siden oppstarten i 2016 har Talerlisten vokst jevnt og hatt et lite overskudd hvert år. I 2019 vokste Talerlisten med nesten 40 prosent og omsatte for 17.4 millioner kroner med et resultat før skatt på 166.000,-. 

– Vi har hatt en pen vekst, og investert underveis uten å låne eller hente penger. Det er i henhold til planen og i tråd med mine ønsker som gründer og hovedeier, sier Nils Apeland.

Koronakrisen førte til full stopp i foredragsmarkedet i perioden mars til august. Nå lysner det sakte.

– Så langt har kundene kommet til oss, men etter koronapandemien regner vi med at vi i større grad også må komme til dem. Med Vedis på laget øker vi kapasiteten og kan hjelpe flere arrangører å finne og bestille flinke foredragsholdere til seminarer, konferanser, møter og events, sier Apeland. 

Talerlisten.no gir råd om hvilke foredragsholdere, kursholdere og konferansierer arrangører bør velge og er den eneste formidlingstjenesten i Norge som viser priser og vurderinger fra arrangører og publikum. 

Nils Apeland etablerte Talerlisten AS høsten 2016 etter å ha jobbet over 20 år som kommunikasjonsrådgiver og foredragsholder. Nils Apeland eier selskapet sammen med bookingansvarlig Sarah Emilie Mørch (26) og en håndfull mindre investorer.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS