Eirik ble «Årets taler» i fjor. Hva skjedde videre?

Publisert i Tips og råd av

Eirik Norman Hansen slapp jubelen løs da han en januarkveld i fjor ble kåret til «Årets taler 2018» av Talerlisten. Hva skjedde videre?

– Jeg ble jo litt satt ut, og selvsagt veldig glad da jeg mottok pris, blomster og alle gratulasjonene. Det var en stor ære, sier Eirik Norman Hansen.

– Men du kommer jo fort ned på jorda igjen når hverdagen kommer, men det gjelder vel alle som mottar en pris, kanskje?

Like etter prisutdelingen, der Eirik gikk til topps blant over 500 foredragsholdere på Talerlisten, annonserte Eirik at han ville starte for seg selv.

Nå holder han foredrag og er konferansier på fulltid. Temaet er som regel fremtiden, og hvordan teknologi vil påvirke oss mennesker, organisasjoner og samfunnet.

Hvorfor er du så interessert i teknologi og digitalisering?

–Jeg har hatt denne interessen så lenge jeg kan huske. I 1978 fikk jeg en leke-komputer av onkelen min, og allerede da begynte interessen for teknologi. Men jeg er egentlig mest opptatt av hva teknologien kan brukes til, og hva digitalisering betyr for mennesker, organisasjoner og samfunnet. Derfor jobber jeg hele tiden med å forstå hva som kommer til å skje. Nylig kom jeg hjem fra en stor teknologimesse i Las Vegas, og der var det moro!

Eirik har bakgrunn blant annet fra Creuna, men i 2017 startet han selskapet Itch Design i Norge. Der jobbet han i to år, og holdt foredrag parallelt før han startet sitt eget selskap. 

Hvordan startet du som foredragsholder?

– Da jeg først begynte å holde foredrag, merket jeg at jeg for det første likte det veldig godt. Så merket jeg at jeg hadde en evne til å engasjere og aktivisere publikum, og det ga meg lyst til å fortsette.  

– Som leder og direktør begynte jeg å bruke foredrag aktivt for å formidle standpunkter og verdier, og etter hvert helt bevisst som et markedsføringsverktøy. I starten holdt jeg foredrag for å vinne potensielle kunder. Etter hvert ble jeg sendt ut for å skape positive holdninger rundt digitalisering, forteller han videre. 

Hvordan har overgangen vært?

– Kjempeskummel! Jeg har vært vant til en stabil, godt betalt jobb, og å gå bort fra det er jo selvsagt risikabelt. Jeg hadde en frykt for å ikke få det til, innrømmer han. 

– Men jeg har så gode støttespillere rundt meg, at det går bedre og bedre. Og samarbeidet med Talerlisten har vært utrolig verdifullt. Nils og Sarah bistår som diskusjonspartnere, rådgivere og markedsførere for meg. De kommer alltid med tilbakemeldinger, og bidrar til min personlige utvikling.

Teknologioptimisten trekker fram fordelen av å være med i et miljø som inspirerer og hjelper hverandre. 

– Mange foredragsholdere driver for seg selv, slik som jeg. Det kan være ganske ensomt. Talerlisten skaper en arena der man kan møte andre talere, dele erfaringer og forme vennskap. De skaper et miljø. I tillegg ringer en del av oss til hverandre, spiser middag sammen og deler erfaringer og frustrasjoner, ler han.

Har du endret noe på temaene du snakker om siden i fjor?

– Jeg har gått fra å snakke om teknologi og digitalisering generelt, til å i større grad snakke om hva den teknologiske utviklingen betyr for mennesker, organisasjoner og samfunn. Jeg har også begynt å se nærmere på hva teknologi kan bety for miljø og bærekraft. 

– Bærekraft er et veldig viktig og aktuelt tema, men jeg er ikke er noen bærekraft-ekspert, altså. Jeg vil bare utforske hvordan bærekraft og teknologi hører sammen. 

Eirik er kjent for høy energi på scenen. «Tut og kjør» er hans motto, og i løpet av 45 minutter med Eirik reagerer publikum både med latter, undring og entusiasme. Kanskje får de oppleve at Eirik flyr en drone over hode på dem, eller henter opp sjefens ansikt på skjermen bak seg og styrer hva han sier gjennom en app på mobilen.

Se video av Eirik Norman Hansen her

Hva gjør du for å tilpasse dine foredrag for oppdragsgiverne?

– Det hjelper med litt god gammaldags research. Jeg leser artikler og går i dialog med kunden, for å finne ut av hva som er viktig for dem. Basert på det, kommer jeg med egne innspill og forslag til hva jeg tror blir viktigere fremover. 

– Jeg er opptatt av å sette meg inn i hva de er opptatt av, deres marked og utfordringer. Og hvem foredraget er for: Ledere, selgere, medarbeidere? Hvem er de, hva trenger de, hvordan kan og vil de endre seg. 

15. januar er Eirik på ny en av de nominerte når Talerlisten for tredje gang deler ut prisen til «Årets taler 2019». Du kan lese mer om de nominerte her.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS