Hva gjør at du lykkes? Flaks eller drivkraft?

Publisert i Aktuelt av

En fatal og forferdelig hendelse ble mitt livs lykketreff. Uflaks eller mulighet? Den merkelappen du velger å bruke kan påvirke utfallet av livet ditt.

I 2011 ble jeg rammet av et hjerneslag som satte meg helt ut av spill, i en alder av bare 34 år. Jeg brukte de neste to årene på å trene meg opp, og startet i en ny og bedre jobb. Fullt rehabilitert ble jeg rammet av et nytt og livstruende hjerneslag. Uflaks eller mulighet til å forme min fremtid på ny?

Skrevet av Rune Almås Larsen, SlagkraftigeRune, forfatter og livsentusiast.

Dårlig utgangspunkt

Nå hadde jeg svært dårlige odds. 2/3 av høyre hjernehalvdel var svart på MR-bildet. Uflaks, eller anledning til å bygge nye hjerneceller som kan trenes opp til det jeg ønsker å fokusere på? For å trene opp hjernen, valgte jeg å skrive bok om mine erfaringer. Hvorfor? Jeg ønsker at andre kan finne inspirasjon i min kamp. Hvordan løser jeg utfordringene når 50 prosent av kroppen er lam og synet sterkt redusert. Uflaks eller mulighet?

De siste ni årene har jeg omstilt meg fordi rammebetingelsene endret seg. Problem eller mulighet? Jeg benyttet anledningen til å videreutvikle meg da livet raste sammen. Jeg ønsker ikke sympati, men å være en inspirasjonskilde. Min erfaring kan være nyttig for mange.

Jeg griper anledningen til å prøve å bli en bedre versjon av meg selv. Funksjonsnedsettelsene gjorde det umulig for meg å bruke PC. Flaks at jeg behersket mobiltelefonen. Derfor skrev jeg ei bok med bare tommelen på mobilen. For alt arbeidet jeg la ned her, fikk jeg utbetalt utbytte med renter. Flaks, eller drivkraft?

Jeg velger aldri minste motstands vei. Jeg fristes ikke av snarveier. Snarveier programmerer oss til å mislykkes. Hva er det da som driver meg? Idioti, eller ideologi?

Turen opp fra kjelleren

Turen ned i kjelleren og opp igjen har gjort meg til en bedre versjon av meg selv, håper jeg da. Dette er et resultat av disiplinert jobbing. Jeg tror det ofte er bra å gjøre det middels bra, eller i andre tilfeller dårlig. Da innser du behovet for endring. Denne reisen har gitt meg bedre livsverdier. Jeg har gått fra å være en materialistisk og overfladisk person til et menneske med sunnere grunnverdier. Jeg har donert hele overskuddet av boksalget til Norges Blindeforbund.

Underveis har jeg gått fra å være en «stygg andunge», som pleiepasient og lite attraktiv på arbeidsmarkedet, til å skape min egen arbeidsplass. Uten at andre har løftet meg opp og fram, har jeg skaffet meg en selvstendig og bedre hverdag. Jeg har giftet meg og er tilbake i jobb. Jeg har selv solgt nesten hele det 1. opplaget av min bok. Flaks eller et resultat av hardt arbeid?

Riktige verdier

Denne suksessen tror jeg er på bakgrunn av at hensikten bak prosjektet aldri var egoistiske mål, personlig gevinst eller grådighet, men et genuint ønske til å inspirere andre (riktige grunnverdier).

Hvorfor ønsker jeg å bli den beste versjonen av meg selv? Jeg tror at ved å utvikle meg selv til en mer selvstendig person, avlaster jeg menneskene rundt meg og gjør dem bedre. Mine resultater og verdier blir lagt merke til, jeg begynner å samle moment og mestringsfølelse, som gir økt motivasjon.

Alt jeg gjør har en hensikt; jeg ønsker å videreutvikle meg. Hva kan jeg endre ved meg selv for å utvikle meg? Kontinuerlig forbedring. Den dagen jeg slutter å lære er den dagen jeg slutter å leve. Tålmodighet har vært viktig, rehabilitering etter slag tar tid, eksisterer ingen mirakel kur der du en morgen våkner og alt er OK. Jeg tror at hovedgrunnen til at jeg har lyktes er at jeg har vært villig til å legge inn den innsatsen som kreves for at jeg skulle bli den beste versjonen jeg hadde forutsetning for å bli, selv om det tok fem år å skrive boken. Uten denne innsatsen eller troen på at det jeg har gjort, samt det å en dag kunne inspirere andre er medvirkende årsaker til at jeg i dag ikke lengre sitter i rullestol.

Hvorfor har jeg lyktes? Flaks eller lidenskap? Brått mistet jeg tilgangen til å leve eget liv. Det var mitt ansvar å ta de nødvendige grep for å ta det tilbake igjen. Jeg kunne ikke forlange at andre skulle gjøre det for meg.

Jeg valgte å tråkke min egen sti som andre kan følge. Jeg valgte muligheten til å bli den beste versjonen av meg selv.

Du kan sende Rune Almås Larsen forespørsel om foredrag her. Ta gjerne også kontakt med oss i skjemaet under, så får du raskt svar!

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS