Slik blir den nye normalen i konferansemarkedet

Publisert i Tips og råd av

– Vi må slutte å snakke om en verden etter korona, og i stedet begynne å fokusere på en verden med korona. Det sier futurist og foredragsholder Stefan Hyttfors. Les hans spådommer om framtiden og «den nye normalen».

– Vi har fått et nytt problem, denne gangen i form av et virus. Da må vi omstille oss. Ting blir ikke som det var før. Det går aldri tilbake, sier Stefan Hyttfors.

Den anerkjente svenske futuristen og foredragsholderen sier at vi derfor må fokusere på utviklingen av måter å jobbe på så lenge vi har korona som et problem.

Stefan Hyttfors
Stefan Hyttfors er futurist, og har blitt kåret til Sveriges beste foredragsholder to ganger.

– Vi må begynne å løse problemer på nye måter. Noen av disse måtene vil bestå, mens andre utgår når vi kan begynne å handle mer likt som vi har gjort tidligere.

– Tekniske løsninger kommer bare til å bli bedre og bedre fordi teknologiselskapene nå har fått masse midler til å fortsette utviklingen. Vi må derfor være forberedt på å omstille oss, sier han.

Stefan Hyttfors bor i Stockholm, men er likevel en av de mest brukte foredragsholderne i Norge. Hit har han reist mange ganger de siste årene for å holde foredrag på konferanser og seminarer over hele landet.

Stefan Hyttfors holder gjerne fysisk eller digitalt foredrag for din virksomhet. Se andres vurderinger av hans foredrag og sjekk Stefans tilgjengelighet her.

Hyttfors mener de neste 1-2 årene i stor grad vil bli preget av virus-problemet, og vi ikke kan vente på en hverdag hvor Covid-19 ikke lenger er en hindring.

– Usikkerheten gjør at det kommer til å ta lang tid før vi ser store konferanser. Men folk vil likevel treffes, for mennesker er sosiale og vi trenger hverandre. sier Hyttfors.

Stefan Hyttfors påpeker derfor at det er viktig å tilby godt innhold digitalt, ikke bare de nødvendige, og ofte kjedelige og rutinepregede jobbmøtene.

– Bruk ressurser på å rigge gode digitale møteplasser, med ekstern innhold, dialog og entusiasme. Medarbeidere og kunder trenger det nå, sier han.

Mange har også innsett at mindre kurs og samlinger – kanskje delt opp i flere deler – kan være gode alternativ til å flytte store grupper til et hotell for et lengre seminar.

Prisen er den samme

Stefan sier han opplever at folk vil booke foredrag, men har en oppfatning av det er naturlig at et online foredrag koster mindre enn et live foredrag.

– Da takker jeg som regel nei. Jeg må gjøre de samme forberedelsene, og jeg tilbyr fortsatt noe som er relevant for kundene. Det har derfor samme verdi og lik pris som før, sier Hyttfors.

I tillegg understreker han det at han har gjort investeringer i teknikk og strukturkapital for å kunne levere topp kvalitet. Reduserte reisekostnader blir imidlertid en potensiell besparelse.

Be om å bli kontaktet om et foredrag med Stefan Hyttfors.

Hvordan bør formatet være?

Stefan Hyttfors påpeker også at det digitale formatet er mer krevende for foredragsholderen enn å holde et fysisk foredrag fra en scene. Dette er imidlertid ikke noen ny omstilling.

– Da lydfilmen kom, måtte teaterskuespillerne omstille seg fra å stå på teaterscenen til å fremføre sine replikker foran et kamera. Foredragsholderens omstilling ligner på denne.

– Det å være god online, er en omstilling. Oppmerksomhetsvinduet er kortere digitalt, men så lenge det er bra innhold, så må ikke nødvendigvis foredraget være kortere. Det vil også være tekniske løsninger for interaktivitet som vil være med å avgjøre hvor bra det blir, sier Hyttfors.

Om du skal arrangere et digitalt seminar, bør du i tillegg sørge for at noen tar hånd om den tekniske produksjonen og sendingen, er Hyttfors sitt råd.

– Foredragsholderen må fokusere på det han eller hun skal formidle, og ikke på alt det tekniske rundt. Det er vanskelig å holde et godt foredrag om foredragsholder skal styre med alt det tekniske samtidig, sier han.

Og selv om det nå blir mye skjerm på både Hyttfors og hans publikum fremover, ser han fram til å stå på en scene foran sitt publikum igjen.

– Det er en helt spesiell energi som oppstår når folk møtes til gode, felles opplevelser. Den energien ser jeg fram til å oppleve igjen, sier Stefan Hyttfors.

Du kan sende en uforpliktende forespørsel til Stefan Hyttfors her. Eller ta kontakt ved å bruke skjemaet nedenfor.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS