Cecilie Lone

Møtte veggen, endret tankesettet

Publisert i Tips og råd av

– Jeg er heldig som kan bidra til andre menneskers vekst. Det sier foredragsholder og mentaltrener Cecilie Lone. Hun hjelper folk som har ”sporet av” tilbake i sporet. Som såkalt flink pike møtte hun veggen, men kom seg videre. Mye klokere…

Det er fire år siden energiske og sprudlende Cecilie Lone (41) startet foretaket «Tankesettet». Navnet ble valgt fordi hun jobber mye med mental trening og endring av måten vi tenker på.

– Jeg bruker enkle verktøy, og setter ord på det mange går og føler på, men ikke tør å snakke om, sier Lone, som opprinnelig er fullblods nordlending, men nå er bosatt i Sandnes.

Møtte veggen

Cecilie har lært på den tøffe måten. I 2012 kokte det over for henne og livet stoppet opp.

– Jeg hadde vært «flink pike» og sagt ja til alt i altfor lang tid. Så falt et av barna mine tidlig ut av skolesystemet. Han passet ikke inn i A4-boksen. I tillegg hadde vi kjøpt nytt hus og jeg fikk tilbud om en ny god jobb internt i selskapet jeg var ansatt i da.

– Det ble rett og slett for mye for meg. Alt krasjet. Jeg fikk et slags anfall, og ble diagnostiert med angst. Jeg måtte bygge meg selv opp igjen fra bunnen av og ble nødt til å finne en ny måte å leve på, forteller foredragsholderen.

Var åpen

– Jeg valgte å være åpen og snakke om hva jeg hadde opplevd, og skjønte raskt at dette var noe folk ønsket å høre om. Så det var denne livskrisen som førte til at jeg valgte å starte for meg selv som mentaltrener og begynne å holde motiverende foredrag om livsmestring, forteller Cecilie Lone.

MENTALTRENER: Cecilie Lone jobber mye med mental trening og endring av måten man tenker på.

Koble av grublemaskinen

Cecilie Lone jobber mye med mental trening gjennom coaching og mentoring. Hun hjelper både enkeltmennesker, grupper og bedrifter. Gjennom egen erfaring kjenner hun tankegangen i store virksomheter. Dette er kunnskap som kommer godt med i den jobben hun har i dag.

– Jeg deler de verktøyene jeg selv har brukt og bruker for å få et bedre liv. Ofte er det enkle grep. Som i idretten er det også i dagliglivet viktig å fokusere på mål og de konkrete arbeidsoppgavene som gjør at du når målene dine og samtidig har balanse i livet.

– For å kunne oppnå en best mulig livskvalitet handler det mye om hvilke verdier man har. I tillegg er det avgjørende å lære seg kunsten å koble av grublemaskinen innimellom for å kunne skape god stemning rundt seg, smiler hun.

Du gir mye av deg selv i denne jobben, hvor henter du inspirasjon og nye krefter fra?

– Jeg er opptatt av enkle verktøy som nok søvn og riktig kosthold. I tillegg trener jeg mye for å holde meg selv på et høyt nivå både mentalt og fysisk. Dessuten omgås jeg fine folk, som for eksempel min nærmeste familie.

Jeg er også blitt flink til «å dra ut kontakten» og koble helt av, det er avgjørende for at jeg skal kunne gjøre en best mulig jobb.

Samtidig er det viktig å understreke at uten all den ballasten jeg har fått gjennom livet, hadde jeg ikke vært i stand til å mestre den jobben jeg har i dag, understreker Lone.

– Jeg har et brennende ønske om å hjelpe andre, og det som motiverer meg mest i arbeidet mitt er når jeg får lov til å oppleve at jeg bidrar til andre menneskers vekst og at andre mennesker får det bedre. Det gir meg en wow-følelse hver gang og er en unik drivkraft i det jeg gjør!

Du kan enkelt sende en forespørsel om foredrag til Cecilie her.

Vil du ha hjelp?

Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg raskt!

2024 © Talerlisten AS