Digitalt foredrag eller online konferanse? Les våre råd her

Cidi Nzita

Foredragsholder og motivator

Fra 12.500,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Cidi Nzita

Cidi Nzita kom fra Angola til Norge som enslig mindreårig i 2003, 7 år gammel. Etter et år i Florø fikk han opphold og fikk fosterhjem i Bergen. Han var elevrådsleder på Rothaugen skole i Bergen i 10.trinn og har siden det hatt et år på Toppidrett med friidrett, men måtte gi seg med toppsatsing etter skader pga. medfødt beinlengde-forskjell. Våren 2017 tok han fagbrev som barne-og ungdomsarbeider. Er idag ansvarlig for integreringsprosjektet «Alle skal med – et lysglimt i hverdagen», er styremedlem i Norsk friidretts ungdomskomité og instruktør/driftansvarlig for Athletix i Bergen. Cidi har de siste årene holdt flere foredrag for elever, lærere og unge idrettsledere i tillegg til Buf-etat i deres arbeid for rekruttering av fosterhjem.

Foredrag med Cidi Nzita

Hvordan det er å være flyktning

Hvordan det var å komme her, 7 år, uten å skjønne hvorfor jeg var sendt til dette kalde landet fra krig i Angola. Stikkord i foredraget: nytt land, nye utfordringer, nye vaner, ny familie, ny by, ny skole, nye venner, mange vanskelige spørsmål, mobbing, rasisme, inkludering, utestengelse. Råd til andre - om de er etnisk norske, innvandrere eller flyktninger. Hva kan du gjøre med ditt eget liv i Norge, hva kan du gjøre for å gjøre livet lettere for andre? Mitt mål: engasjement fra deltakerne.

Holdninger til samfunnet

En holdning er en mening eller innstilling vi mennesker har, som oftest sitter dypere enn våre meninger. Gjennom livet har vi alle mennesker endret ulike meninger, som oftest henger i trå med holdninger vi har eller vokst opp med. Hvordan kan du snu negativ holdning til noe positivt? Hvorfor har mange etniske norsk dårlig holdninger til innvandrere? Hvordan for vi alle disse fordommene Er vi bevist nok på våre holdninger ? Man skal ikke skjære alle over en kam

Hvorfor er innvandrere ressurser

Norge har hatt en eksplosiv vekst i antall innvandrere de siste årene. Den minste gruppen er flyktninger som er mest snakket om. Hvilken metoder og verktøy må til for å styrke integreringen og fremme inkluderingen i landet ? Uklare rettigheter og svake strukturer fører til at en del blir stående på siden av det norske samfunnet uten muligheter til å være fullverdige deltakere i samfunnet. Systematisk og langsiktig arbeid skaper gode ressurser og med borgere innvandrere ønsker å bidra til s

Livets spor

Livet har vært over alle forventningene jeg hadde som ungdom. Mange hindringer på veien og forstyrrende elementer som påvirke livets vei. kjepper i hjulene som ble til kriser og påvirket holdninger til livet. Dem som har mot gir håp og tro til andre mennesker.

Cidi Nzita har 6 vurderinger

Åge Avedal

4. februar 2019

4H Møre og Romsdal

5

Cidi engasjerte, inspirerte, provoserte og gav oss ettertanke. Det vart ei god stund, der alle fekk både litt å tenke på, men også perspektiv om kva som er mulig og kva som skal til for å bli betre på å inkludere og førebygge utanforskap.

Evelyn Tofterå Persson

18. september 2018

Fjell kommune

5

Cidi Nzita holdt foredrag for våre nye lærlingar i Fjell kommune 4.september 2018.
Han får skåring «svært bra» fra de fleste av våre 36 nye lærlinger da han holdt foredrag for oss. Han har en unik evne til å legge fram sitt budskap fra sin barndom. En barndom og ungdomstid som er så annerledes enn de fleste av våre ungdommer opplever. Han evner å engasjere elevene, får de til å komme med sine tanker og refleksjoner. Lar de bli en del av foredraget. Cidi sitt foredrag er et viktig bidrag for vårt arbeid med barn og unge.

4H Sogn og Fjordane

16. mars 2018

Frivillig barne- og ungdomsorg.

5

Rørande og engasjerande foredrag om temaet inkludering, som også satte i gong tankar hos tilhøyrarane!

Marianne Svendsen

3. januar 2018

Tysvær kommune

5

Cidi Nzita holdt foredrag for elever ved Tysvær opplæringssenter, Introprogrammet. Cidi klarte å engasjere våre elever og hjelpe de med å se nye måter å integrere seg i samfunnet på. Cidis foredrag var et viktig bidrag for elevene, men også for alle oss som arbeider med bla. integrering.

Evelyn T. Persson

22. september 2017

Fjell kommune

Svært god foredragsholder, som fenget lærlinger som nettopp er begynt i arbeid.

Hilde Skjærstad

10. desember 2016

Skole

Cidi Nzita holdt foredrag for elever i faget rettslære på U. Pihl videregående skole i desember 2016. Han er en ung mann med et stort engasjement for barn og unge, og delte av sin klokskap og livsvisdom på en god måte. Han evnet å engasjere elevene og få dem med på refleksjoner om hvordan det er å være ny elev, ‘annerledes’ og utenfor et etablert fellesskap. Cidis stemme er et viktig bidrag for elevene, og oss som arbeider for at barn og unge skal trives og ha det godt på skolen.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2020 © Talerlisten AS