Cidi Nzita

Foredragsholder og motivator

Fra kr 12.500,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Cidi Nzita

Cidi Nzita kom fra Angola til Norge som enslig mindreårig i 2003, 7 år gammel. Etter et år i Florø fikk han opphold og fikk fosterhjem i Bergen. Han var elevrådsleder på Rothaugen skole i Bergen i 10.trinn og har siden det hatt et år på Toppidrett med friidrett, men måtte gi seg med toppsatsing etter skader pga. medfødt beinlengde-forskjell. Våren 2017 tok han fagbrev som barne-og ungdomsarbeider. Er idag ansvarlig for integreringsprosjektet «Alle skal med – et lysglimt i hverdagen», er styremedlem i Norsk friidretts ungdomskomité og instruktør/driftansvarlig for Athletix i Bergen. Cidi har de siste årene holdt flere foredrag for elever, lærere og unge idrettsledere i tillegg til Buf-etat i deres arbeid for rekruttering av fosterhjem.

Hjemsted
Vestland
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Cidi Nzita

Hvordan det er å være flyktning

Hvordan det var å komme her, 7 år, uten å skjønne hvorfor jeg var sendt til dette kalde landet fra krig i Angola. Stikkord i foredraget: nytt land, nye utfordringer, nye vaner, ny familie, ny by, ny skole, nye venner, mange vanskelige spørsmål, mobbing, rasisme, inkludering, utestengelse. Råd til andre - om de er etnisk norske, innvandrere eller flyktninger. Hva kan du gjøre med ditt eget liv i Norge, hva kan du gjøre for å gjøre livet lettere for andre? Mitt mål: engasjement fra deltakerne.

Holdninger til samfunnet

En holdning er en mening eller innstilling vi mennesker har, som oftest sitter dypere enn våre meninger. Gjennom livet har vi alle mennesker endret ulike meninger, som oftest henger i trå med holdninger vi har eller vokst opp med. Hvordan kan du snu negativ holdning til noe positivt? Hvorfor har mange etniske norsk dårlig holdninger til innvandrere? Hvordan for vi alle disse fordommene Er vi bevist nok på våre holdninger ? Man skal ikke skjære alle over en kam

Hvorfor er innvandrere ressurser

Norge har hatt en eksplosiv vekst i antall innvandrere de siste årene. Den minste gruppen er flyktninger som er mest snakket om. Hvilken metoder og verktøy må til for å styrke integreringen og fremme inkluderingen i landet ? Uklare rettigheter og svake strukturer fører til at en del blir stående på siden av det norske samfunnet uten muligheter til å være fullverdige deltakere i samfunnet. Systematisk og langsiktig arbeid skaper gode ressurser og med borgere innvandrere ønsker å bidra til s

Livets spor

Livet har vært over alle forventningene jeg hadde som ungdom. Mange hindringer på veien og forstyrrende elementer som påvirke livets vei. kjepper i hjulene som ble til kriser og påvirket holdninger til livet. Dem som har mot gir håp og tro til andre mennesker.

2024 © Talerlisten AS