Tolli Frestad

Bedriftsterapaut, Gledesspreder og antipedagog

Fra kr 8.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Tolli Frestad

Å beskrive Tolli Frestad med få ord er ikke enkelt. Ved første øyekast er han en høyreist lyslugg med sørlandsdialekt og et gutteaktig glimt i øyet. Men han er mye mer enn det. Tolli er diplomøkonom og foredragsholder, men også gjøgler. Han er klok og seriøs, men også full av spillopper. Han er glad og positiv, men har også en melankolsk side. Han er ektemann til sin kjære Heidi, han er 44 år og far til åtte – tre biologiske og fem fosterbarn. Han er introvert og ekstrovert på samme tid. Alt i alt; et spennende, komplekst menneske. For å si det med tre ord: Tolli må oppleves. Men viktigst av alt; Tolli gjør det han liker aller best: Å spre kunnskap med glede – og glede med kunnskap.

Hjemsted
Rogaland
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Tolli Frestad

Spør meg – så skal jeg fortelle deg hvordan jeg har det.

Tolli har erfart hva det betyr at mennesker bryr seg. Hvor viktig det er å bli sett. Han ble lam i halve kroppen etter en total kollaps på et tog i India i 2005. I dag er han tilbake og gir gode råd om hvordan vi best kan møte mennesker som sliter psykisk, og han forteller levende om sin vei tilbake til livet, om sykkelturen som gikk fra Nordkapp til Lindesnes ble et vendepunkt i livet og viste at det umulige ble mulig.

Frivillighetens pris

At frivillighet har en pris har Tolli fått kjenne på kroppen. På et tidspunkt hadde han hele 19 ulike verv. Han ville så mye, og alt var jo kjekt. Dessuten er frivillighet viktig, uten frivillighet stopper Norge. Men hva skjer når man strekker strikken for langt? Hva skjer med familielivet? Hvilke faresignaler skal man være oppmerksom på?

Et liv i ubalanse

Aktiv og overaktiv? Eller inaktiv og lat? I dette foredraget setter Tolli søkelyset på det å finne den gode balansen mellom jobb, familie og fritid. Det handler om å lytte til kroppens signaler, om å ikke brenne lyset i begge ender.

På overtid

Når har vi det egentlig travelt? Hvordan bruker vi tiden vår? Når og hvor er vi tilstede for våre nærmeste? Hvordan rekke over alt? Hvordan få tid til å møte og se hverandre i hverdagen? Dette er noen av spørsmålene som blir tatt opp i dette foredraget.

Raushet er tull

Vi skal være rause, heter det. Joda, fint det. Men til hvilken pris? Tolli har selv erfart at for mye raushet førte til en total kollaps på et tog i India hvor han ble lam i halve kroppen. Det tok han mange år å kjempe seg tilbake! Tolli snakker om å gi av seg selv, men noen ganger trenger vi faktisk påfyll selv også. Et inspirerende foredrag om å ta vare på seg selv.

Kurs med Tolli Frestad

Liker du penger

Økonomikurs for nye nordmenn. Hvordan fungerer velferdsstaten Norge? Hvordan ta ansvar for egen økonomi? Hvordan setter man opp et budsjett? Hva er skatt? Hva er faste og variable kostander? Det er blant de mange spørsmålene Tolli tar for seg i kurset «Liker du penger», et økonomikurs for innvandrere. Målet er at nye nordmenn skal få innsikt og forståelse for det norske økonomiske systemet på en lettfattelig og matnyttig måte. Kurset kan også tilpasses til brukernes behov.

2024 © Talerlisten AS