Trude Jacobsen

Trude Jacobsen

Generalsekretær i Dråpen i Havet

Fra kr 12.500,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Trude Jacobsen

Trude Jacobsen er 5-barnsmoren som på sensommeren 2015 tok tre dager fri fra fra drømmejobben i Telenor, og reiste til den greske øya Lesvos for å få en forståelse av flyktningstrømmen som da kom til Europa. Disse dagene endret hennes liv totalt og førte til at hun umiddelbart startet hjelpeorganisasjonen Dråpen i Havet. Jobben i Telenor gikk hun ikke tilbake til. Organisasjonen har siden oppstarten koordinert ca. 5500 hjelpearbeidere fra hele 60 land, i Hellas. De jobber nå i de største flyktningleirene i landet, der de spiller en viktig rolle for å gjøre hverdagen bedre for de mange på flukt som ikke kommer seg videre. For Trude, som ikke hadde erfaring fra flyktninger eller humanitært arbeid fra før, har læringskurven vært spennende og bratt. Hun er nå ansatt som generalsekretær i organisasjonen hun startet, og driver denne sammen med en administrasjon som i hovedsak består av frivillige. Høsten 2018 ble hun kåret til årets modigste kvinne av Tara, Norges største kvinnemagasin.

Hjemsted
Viken
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Trude Jacobsen

Dråpen i Havet - en hjelpeorganisasjon blir til

I dette foredraget kan du høre om hvordan hjelpeorganisasjonen Dråpen i Havet ble til høsten 2015, og hvordan den siden oppstarten har blitt en viktig aktør for mennesker på flukt i Hellas.

Mennesker på flukt - enkeltskjebner

De store hjelpeorganisasjonene og politikerne ønsker sjelden å ta tak i eller omtale enkeltskjebnene. Flyktninger er et begrep som omfatter alle de som må rømme sitt hjemsted grunnet krig, konflikt eller klimaendringer. Deres historier er imidlertid svært ulike og mange er verdt å høre om. Gjennom Dråpen i Havets arbeid har vi blitt kjent med mange av menneskene som befinner seg i kategorien "flyktninger". Vi ønsker å dele noen av deres historier. Ikke alle har en lykkelig slutt.

Fra kommersielt fokus til humanitært arbeid på tre dager.

I dette foredraget vil Trude Jacobsen fortelle om sin reise til Lesvos sensommeren 2015. Bare få uker tidligere hadde hun uttalt til sin leder at hun var der hun ønsket karrieremessig og hadde drømmejobben. Tre dager på Lesvos endret alt og hun kom aldri tilbake i sin tidligere jobb. Foredraget vil ta for seg det å tørre å satse på noe helt nytt og ukjent.

Om å hjelpe andre via sosiale medier

I dette foredraget vil Trude Jacobsen fortelle om kraften og mulighetene som ligger i humanitært arbeid via sosiale medier, og også litt om farene.

Frivillighet på godt og vondt

Dugnadsarbeid og frivillighet har alltid vært viktig i det norske samfunn. Etter å ha drevet en hjelpeorganisasjon, der 4000 har bidratt frivillig på under 2 år, har Trude mye å fortelle om frivillighet. Man treffer på de mest fantastiske menneskene, men det er ikke helt uten utfordringer.

2024 © Talerlisten AS