Trude Jacobsen

Trude Jacobsen

Generalsekretær i Dråpen i Havet

Fra kr 12.500,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Trude Jacobsen

Trude Jacobsen er 5-barnsmoren som på sensommeren 2015 tok tre dager fri fra fra drømmejobben i Telenor, og reiste til den greske øya Lesvos for å få en forståelse av flyktningstrømmen som da kom til Europa. Disse dagene endret hennes liv totalt og førte til at hun umiddelbart startet hjelpeorganisasjonen Dråpen i Havet. Jobben i Telenor gikk hun ikke tilbake til. Organisasjonen har siden oppstarten koordinert ca. 5500 hjelpearbeidere fra hele 60 land, i Hellas. De jobber nå i de største flyktningleirene i landet, der de spiller en viktig rolle for å gjøre hverdagen bedre for de mange på flukt som ikke kommer seg videre. For Trude, som ikke hadde erfaring fra flyktninger eller humanitært arbeid fra før, har læringskurven vært spennende og bratt. Hun er nå ansatt som generalsekretær i organisasjonen hun startet, og driver denne sammen med en administrasjon som i hovedsak består av frivillige. Høsten 2018 ble hun kåret til årets modigste kvinne av Tara, Norges største kvinnemagasin.

Foredrag med Trude Jacobsen

Dråpen i Havet - en hjelpeorganisasjon blir til

I dette foredraget kan du høre om hvordan hjelpeorganisasjonen Dråpen i Havet ble til høsten 2015, og hvordan den siden oppstarten har blitt en viktig aktør for mennesker på flukt i Hellas.

Mennesker på flukt - enkeltskjebner

De store hjelpeorganisasjonene og politikerne ønsker sjelden å ta tak i eller omtale enkeltskjebnene. Flyktninger er et begrep som omfatter alle de som må rømme sitt hjemsted grunnet krig, konflikt eller klimaendringer. Deres historier er imidlertid svært ulike og mange er verdt å høre om. Gjennom Dråpen i Havets arbeid har vi blitt kjent med mange av menneskene som befinner seg i kategorien "flyktninger". Vi ønsker å dele noen av deres historier. Ikke alle har en lykkelig slutt.

Fra kommersielt fokus til humanitært arbeid på tre dager.

I dette foredraget vil Trude Jacobsen fortelle om sin reise til Lesvos sensommeren 2015. Bare få uker tidligere hadde hun uttalt til sin leder at hun var der hun ønsket karrieremessig og hadde drømmejobben. Tre dager på Lesvos endret alt og hun kom aldri tilbake i sin tidligere jobb. Foredraget vil ta for seg det å tørre å satse på noe helt nytt og ukjent.

Om å hjelpe andre via sosiale medier

I dette foredraget vil Trude Jacobsen fortelle om kraften og mulighetene som ligger i humanitært arbeid via sosiale medier, og også litt om farene.

Frivillighet på godt og vondt

Dugnadsarbeid og frivillighet har alltid vært viktig i det norske samfunn. Etter å ha drevet en hjelpeorganisasjon, der 4000 har bidratt frivillig på under 2 år, har Trude mye å fortelle om frivillighet. Man treffer på de mest fantastiske menneskene, men det er ikke helt uten utfordringer.

Trude Jacobsen har 6 vurderinger

Pia H. Wee

16. februar 2018

Falstadsenteret

6

Trude har ved to anledninger holdt foredrag ved Falstadsenteret. Falstadsenteret er et av syv menneskerettighetssenter i Norge og lokalisert i det som var kjent som Falstad fangeleir under andre verdenskrig. Vi formidler krigens fangehistorie og trekker linjer opp mot menneskerettigheter og dagsrelative spørsmål, der temaet mennesker på flukt står som en sentral del av formidlingen, i fortiden og nåtiden. Trude bidro til å gi et nært, ærlig og informativt bilde av flyktningsituasjonen som utspiller seg i Hellas og utfordringer som følger av denne. Hun deler en historie det er umulig å ikke ta inn over seg og bli berørt av. En viktig historie, og en veldig viktig organisasjon. Anbefales på det varmeste.

Nora Moen Burmester

1. juli 2017

Skole

6

Trude holdt foredraget for oss 10.klassinger på klassetur til Polen og Auschwitz, og viste at hun virkelig brenner for å redde flyktningene. Hun fortalte sterke historier hvor samtlige i salen fikk tårer i øynene. Hun traff alle oss med hennes opplevelser, og hun klarte virkelig å engasjere oss til å sette mer fokus på flyktningekrisen. Alt i alt var foredraget utrolig bra, noe man så etter foredraget hvor flere gikk bort og takket Trude for foredraget hun holdt for oss.

Kiriaki Papadopoulou Samuelsen

20. juni 2017

Den greske orthodokse Maria bebudelses menighet

6

Turid fortalte om sitt engasjement i Dråpen i havet på en minnemarkering for flyktninger som er druknet i Middelhavet den 19.6.2017. Arrangementet fant sted i Den greske kirken i Oslo og var et samarbeid med Norges Kristne Råd. Turid snakket fra hjertet på en personlig og inspirerende måte og rørte oss som var til stede. En ekte og varm framtreden fra et menneske som kombinerer varme og profesjonalitet.

Alexandra Bodd

13. juni 2017

Kvinnedagen ved Stabekk Kulturhus

6

Trude forteller om sin reise fra yrkeskvinne og fembarnsmor til generalsekretær i «Dråpen i Havet» med sterk innlevelse, uten masse pynt og med viktig budskap. Det blir latter og tårer i salen, og med historier fra reisene til Hellas der hun tok imot flyktninger på strendene, blir alle som hører på rørt og engasjert. Hun viser at man kan få til det man brenner for så lenge man prøver, og motiverer med sitt ekte vesen.

Chris Bjelke

10. juni 2017

Gjensidigestiftelsen

5

Flott foredrag som viser mulighetene vi alle har til å gjøre en forskjell. Motiverende og gripende – anbefales!!

Turid Lilleheie

9. juni 2017

Drammen Kvinnesaksforening

5

Vi fikk et nært og en varm fortelling om situasjonen for flyktningene i Hellas. Trude fortalte med troverdighet og innlevelse. Vi fikk et overordnet bilde av situasjonen. Dette ble «krydret» med enkeltskjebner, noe som levendegjorde flyktningeproblematikken. Bilder og video bygget opp under fortellingen og enkeltskjebner fikk et ansikt.. Og sist men ikke minst, Trude viste at det nytter å hjelpe. Noen kan flytte fjell.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS