Audun Molde

Musikkformidler, musikkviter, forfatter

Fra kr 12.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Audun Molde

Trenger du et spennende musikkforedrag, med fagkunnskap, overraskende poenger, idéer og inspirerende tanker? Audun Molde er fagekspert på populærmusikk og på musikkbransjen, musikkviter og forfatter, og en erfaren og allsidig formidler. Han underviser og veileder låtskrivere, musikere og produsenter på Høyskolen Kristiania, og har gjennom flere år forelest om musikkbransjen på BI og undervist på Norges Musikkhøgskole. Han har skrevet flere bøker om musikk, blant annet «POP. En historie», (Cappelen Damm, Storytel) om popmusikk gjennom 200 år – fra den industrielle revolusjon til den digitale pionértida: Musikk, teknologi, medieformater og musikkindustri. Audun er en ofte brukt mediekommentator i aktuelle saker om musikk, musikkbransjen og de kreative næringene. For mange er han også kjent som deltaker i NRK sitt populære «Fredagspanelet». Med solid faglig bakgrunn formidler Audun på en spennende og underholdende måte – med overraskende innfallsvinkler, og sammenhenger du kanskje ikke har tenkt på.

Hjemsted
Viken
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Audun Molde

Plagiatsaker i popmusikk: Hvor går grensa mellom inspirasjon og tyveri?

Når du liker en ny sang skikkelig godt, høres den som regel både litt kjent og litt ukjent ut. Slik er det for de som lager musikken også! Den mest vanlige metoden for å skape noe eget og ekte, begynner med å etterligne og prøve å forstå forbildene. I musikk finnes det mye kulturelt fellesgods, som brukes igjen og igjen. Noen ganger resulterer dette i beskyldninger om plagiat, ofte med stor medieoppmerksomhet. Hvorfor trengs det en høyesterettsdom for å slå fast at det er lov å ligne på seg selv? Kan du gjøre krav på å eie en stemning? Hvem spilte egentlig den melodilinja først? I dette underholdende musikkforedraget får du høre smakebiter av sanger som ligner ganske mye på hverandre. Samtidig lærer du noe om kreativitet og jus, og om hvordan musikalske byggesteiner brukes. Hør de pussige historiene bak flere internasjonale plagiatsaker, hør på sangene, bruk ditt gode skjønn og prøv å dømme selv!

Ti pop-heltinner

Du har nok hørt dem, men kanskje ikke hørt om dem? Det hevdes at musikkhistorien er overbefolket av menn. I dette foredraget får du derimot oppleve en inspirerende kavalkade av nokså ukjente kvinner som har inspirert verden med fantastisk musikk.

Mobil musikk

Fem fine dingser og hvordan de revolusjonerte måten vi opplever musikk. Det er noen fellestrekk med vårt forhold til musikkspillerne våre, enten de kalles app, smartmobil, iPod, discman, hi-fi-anlegg, walkman, kassettspiller, båndspiller, reiseradio eller grammofonplate. Hvordan har teknologisk innovasjon påvirket og forandret vårt forhold til musikk?

Skreddersydde musikkforedrag

Dette kan skreddersys på forespørsel, og legges opp i samarbeide med oppdragsgiver. For eksempel portrett av en artist, introduksjon til en musikksjanger, en historisk epoke, et musikalsk by-portrett, og så videre.

2024 © Talerlisten AS