Talerlisten
Audun Molde

Audun Molde

Musikkviter, forfatter | Akershus

Pris / 45 min

NOK 16.000,- (eks. mva)

Beskrivelse

Trenger du et spennende foredrag om musikk, eller idéer og inspirerende tanker hentet fra musikkens verden? Audun Molde er ekspert på populærmusikk og på musikkbransjen, og en erfaren og allsidig formidler. Audun har lang erfaring med talentutvikling for musikere, låtskrivere og artister. Han er førstelektor og fagansvarlig for Norges første høyskolestudium i populærmusikk, på Westerdals Oslo ACT. Han foreleser om musikkbransjen på Handelshøyskolen BI, og har også vært tilknyttet Norges Musikkhøgskole. Audun har skrevet flere bøker om musikk, mest kjent er den kritikerroste bestselgeren Wow! Populærmusikkens historie. Han er en ofte brukt fagekspert i media i aktuelle saker om musikk, musikkbransjen og de kreative næringene.

Foredrag

Fra Thomas Edison til Steve Jobs

Som forbrukere og musikk-fans er vi i dagliglivet helt avhengige av dingser. Det er noen fellestrekk med vårt forhold til musikkspillerne våre, enten de kalles app, smartmobil, iPod, discman, hi-fi-anlegg, walkman, kassettspiller, båndspiller, reiseradio eller grammofonplate. Hvordan har teknologisk innovasjon påvirket og forandret vårt forhold til musikk? Dette foredraget presenterer en kavalkade av gode (og noen mindre gode) idéer fra de siste 150 år

The fall and rise of the music business

Et foredrag om hvordan musikkindustrien fikk panikk etter årtusenskiftet, og langsomt kom tilbake i en ny versjon. Hva skjer når folk føler at teppet trekkes bort under en hel industri? Når disruptiv innovasjon skaper usikkerhet og forvirring? Når nye aktører kommer og overtar styringa? Og hvordan kan det ha seg at pilene igjen peker oppover, og at musikkindustrien i dag vokser over store deler av verden? Og hva kan vi lære av den omstillingen som musikkindustrien har vært gjennom?

Tilfeldigheter og flaks er sterkt undervurdert!

Fortellinger om musikken som – helt tilfeldig – havnet et helt annet sted. Uten at det var planlagt slik, både berørte den millioner og tjente millioner. Og noen historier fra musikkbransjen om hvordan kreativ tenkning og innovasjon kan skape helt andre resultater enn hva tanken egentlig var. Dette er et foredrag om ufortjent suksess, og om å anerkjenne betydningen av tilfeldigheter og flaks. Om å se muligheter. Og om å være både modig og ydmyk i våre spådommer og framtida.

Foredrag om en bestemt artist eller sjanger, et musikalsk fenomen eller trend

Dette kan skreddersys på forespørsel, innhold og pris tilpasses og avtales fra gang til gang.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for arrangører og få spesialtilbud, nyheter og nyttig informasjon!

Audun Molde har 1 vurdering

Knut Aga

3. april 2017

AGA SpinnOff AS

5

I forbindelse med konserten Andrea Bocelli i Oslo hadde Audun et innslag om historien og fakta rundt artisten for mine gjester. Audun kan og vet mye om musikk og fortalte i en munter setting om Bocelli – fra hans barndom til voksen artist. Mine kunder og jeg satt stor pris på hans innslag. Det ga oss ny viten om Bocelli og Auduns formidling ga gjestene akkurat den starten på kvelden som vi ønsket.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

© 2017 Talerlisten AS