Audun Molde

Audun Molde

Musikkformidler, musikkviter, forfatter

NOK 15.000,- per time

Send forespørsel

Om Audun Molde

Trenger du et spennende foredrag om musikk, med innsikt, idéer og inspirerende tanker hentet fra musikkens verden? Audun Molde er fagekspert på populærmusikk og på musikkbransjen, og en erfaren og allsidig formidler. Audun har lang erfaring med talentutvikling for musikere, låtskrivere og artister. Han ledet den faglige oppbyggingen av Norges første høyskolestudium i populærmusikk på NISS (fra 2014 del av Westerdals Oslo ACT, fra 2018 Høyskolen Kristiania). Han foreleser om musikkbransjen på Handelshøyskolen BI, og har også vært tilknyttet Norges Musikkhøgskole. Audun har skrevet flere bøker om musikk, nyeste bok er «POP. En historie», Cappelen Damm 2018. Dette er en historie om popmusikken, gjennom 200 år – fra den industrielle revolusjon til den digitale pionértida: Musikk, teknologi, medier, formater og musikkindustri. Audun er en ofte brukt mediekommentator i aktuelle saker om musikk, musikkbransjen og de kreative næringene.

Foredrag

Hvor er vi nå? Popmusikken og musikkindustrien 2008 – 2018

Popmusikken og musikkindustrien 2008 – 2018: Et overveldende overblikk over de siste ti årene – fra smarttelefonen, Spotify og Sør-Korea begynte å overta verden.

Ti pop-heltinner

Ti pop-heltinner: Du har nok hørt dem, men kanskje ikke hørt om dem? Det hevdes at musikkhistorien er overbefolket av menn. I dette foredraget får du derimot oppleve en inspirerende kavalkade av nokså ukjente kvinner som har inspirert verden med fantastisk musikk.

Den digitale pionértida i musikkbransjen – hva skjedde, og hvorfor?

20 år med analoge nedturer og digitale oppturer: Et foredrag om hvordan musikkindustrien fikk panikk etter årtusenskiftet, og langsomt kom tilbake i en ny versjon. Hva skjer når folk føler at teppet trekkes bort under en hel industri? Når nye aktører kommer og overtar? Og hvordan kan det ha seg at pilene igjen peker oppover, og at musikkindustrien i dag vokser over store deler av verden?

Mobil musikk: Fem fine dingser og hvordan de revolusjonerte måten vi opplever musikk

Fem fine dingser og hvordan de revolusjonerte måten vi opplever musikk: Det er noen fellestrekk med vårt forhold til musikkspillerne våre, enten de kalles app, smartmobil, iPod, discman, hi-fi-anlegg, walkman, kassettspiller, båndspiller, reiseradio eller grammofonplate. Hvordan har teknologisk innovasjon påvirket og forandret vårt forhold til musikk?

Foredrag om en bestemt artist eller sjanger, et musikalsk fenomen eller trend

Dette kan skreddersys på forespørsel, innhold og pris tilpasses og avtales fra gang til gang.

2018 © Talerlisten AS