Covid 19-tilpasning: Vi har god erfaring med digitale foredrag, og har råd og løsninger!

Egil Olsvik

Fagfilosofen - foredrar om mening i livet

Fra 10.000,- per foredrag

Send forespørsel Hjelp meg

Om Egil Olsvik

Egil H. Olsvik er førsteamanuensis i psykologi og vitenskapsteori, og har 25 års erfaring fra undervisnings- og foredragsvirksomhet. Han har doktorgrad i filosofi og har utgitt fem bøker, bl.a. «Eksistens og dialog». Olsvik er en innsiktsfull og underholdende «infotainer». Han tilbyr en unik kombinasjon av personlige erfaringer og hardt tilkjempet, fagfilosofisk innsikt. Hans foredrag viser hvordan filosofi tilbyr både hjelp og trøst for alle og enhver. «-Jeg vil hjelpe andre til å finne rikere meningskilder i sine liv, sier han.» Olsvik «skreddersyr» også opplegg ut fra dine behov og ønsker. Still ham et vanskelig spørsmål, og få en tankevekkende og empatisk respons! Olsvik er et trygt valg og gir en varig effekt av din bestilling.

Foredrag med Egil Olsvik

Om livskunst - lykken er et problem

Lær deg om filosofisk livskunst, slik at du kan mestre utfordring på en mer lekende måte. "Livskunst" handler om å bli bevisst hva som gir ditt liv mer mening. Hvorfor er det vanskelig å prioritere det jeg selv vil? Vet jeg egentlig om min grunnleggende pasjon i livet? Lær klassiske syn på følelsene og lær deg å bli var følelsenes fornuft. Er glede og lykke det samme? Må vi velge det ene eller det andre? "Lykke" er ikke en løsning, det er et problem.

"Bullshit-filter": filosofisk rensing av tankeinntrykk

Hele tiden, overalt, er det noen som vil deg noe, fordi de vil ha noe! Politikere og andre som farer rundt med "alternative fakta". Lær deg å bruke filosofi for å rense det mentale miljøet ditt for bullshit og svada. 'Svada' er en forkortning for "persuavere" (lat.): over-bevise. Vi må skille mellom faktum og mening, oppfatning og viten og sannhet og gyldighet. Klarer du å begynne med personen i speilet? Er du tøff nok til å rette søkelyset mot deg selv? Installer ditt bullshitfilter i dag!

Psykiatri og normalitet - har de gærne det godt?

Foredraget stiller grunnleggende spørsmål om menneskesyn og verdier i psykiatri. Hvorfor kalles noen 'gale' og andre ikke? Vi "speiler" oss først i inkvisisjonstiden: hva kjenner vi igjen, og ikke? Har psykiatrien nå helt glemt kjærlighetsbudet og blitt en kald, mekanisk prosedyre? Foredraget fremhever kjærlighet både som filosofisk og psykologisk tema, og at det å gjenskape håp er det mest vesentlige i terapi.

Om islamsk filosofi/gift med en muslimsk flyktning

Jeg er en humanistisk filosof, mine kone er en moderat sunnimuslim. Hvordan begynner en filosof å orientere seg i retning av Islam, når målet er mer nærhet til sin kone? Hvordan balanserer jeg min egen sekulære identitet og integritet opp i mot å ivareta hennes? Foredraget åpner opp for innsyn til den muslimske filosofi-tradisjonen, og slektskapet særlig med Aristoteles, og setter opp et slags speil, som kan vise hvordan vi som er "Khalam" fremstår for den Andres øyne. Da kan dialogen bedres.

Eksistensialisme - livet som utfordring

Foredraget handler om vår alles strev med å finne mening i tilværelsen. Mennesket har erkjennelse av dødelighet og svært mange lever i redsel og ensomhet. Heller enn å bli fortrolig med livsangsten, vil de forsøke å flykte fra den. Enten ved religion, arbeid eller rus eller skjødesløshet etc.. Men hvordan kan vi lære oss å temme angsten, og heller hente livskraft fra den? Tilhørerne lærer om å ha bedre dialog med seg selv, for bli sin egen beste venn ("autofili").

Egil Olsvik har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS