Egil Olsvik

Fagfilosofen - livsmening og kunnskap

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Egil Olsvik

Vil du ut av boksen ? Velg et spennende og lærerikt filosofiforedrag! Filosofi sporer kilder, og kan bidra til ny-tenkning i virksomheten din. Egil H. Olsvik er førsteamanuensis i psykologi og vitenskapsteori, og har 25 års erfaring fra undervisnings- og foredragsvirksomhet. Olsvik fikk beste karakter på hovedfag i filosofi (1,5, «Laudabilis pre ceteris»), han har doktorgrad i filosofi, og har utgitt fem egne bøker, bl.a. «Eksistens og dialog». Olsvik er en innsiktsfull og underholdende «infotainer». Han tilbyr en unik kombinasjon av personlige erfaringer og hardt tilkjempet, fagfilosofisk innsikt. Hans foredrag viser hvordan filosofi tilbyr både hjelp og trøst for alle og enhver. «-Jeg vil hjelpe andre til å finne rikere meningskilder i sine liv, sier han.» Olsvik «skreddersyr» også opplegg ut fra dine behov og ønsker. Still ham et vanskelig spørsmål, og få en tankevekkende og empatisk respons! Olsvik er et trygt valg og gir en varig effekt av din bestilling.

Paneldeltaker
Fagekspert
Hjemsted
Viken
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Egil Olsvik

Lykken - et problem

Populært og tankevekkende foredrag om lykken som et dypt, fellesmenneskelig problem. Sosiologisk forskning viser at unge i Norge er mer ulykkelige nå enn før - i verdenshistoriens rikeste nasjon. Så hvorfor? følge Aristoteles er lykken det eneste mennesket higer for dens egen skyld - alt annet er midler for å realisere dette høyeste målet. Men hva er så egentlig denne lykken? Mon tro filosofi kan vise vei mot lykkekilden og lære oss å tappe fra den?

Bullshit og D.R.I.T.-metoden for å rense den ut

Bullshit er ikke bare gøy - ofte er det ikke gøy i det hele. Hva er egentlig fenomenet "Bullshit"? Politikere og andre "eksperter" prøver å over-bevise oss og ofte bruker vi selv kanskje yrkesspråk vi ikke helt forstår. 'Svada' er en forkortning for "persuavere" (lat.): over-bevise. Er du klar til å begynne med personen i speilet? Er du tøff nok til å rette søkelyset mot deg selv? Lær D.R.I.T.-metoden for skyfle bullshiten ut.

Psykiatri, "evidens" og filosofi

Foredraget bygger på Olsviks doktoravhandling om psykiatriens filosofi, og åpner grunnleggende spørsmål om menneskesyn og verdier i psykiatri. Alle ønsker behandling som er så effektiv og trygg som mulig, og såkalt "evidens" er et ideal. Men hva er egentlig evidens i psykiatri? Er det fortsatt noe å lære hos Freud? Foredraget introduserer et radikalt, fenomenologisk perspektiv (bl.a.EASE, BSABS)og hevder at man derved kan oppnå reell evidens i psykiatri og psykologi.

Eksistens og dialog - bli din egen bestevenn!

Foredraget bygger på Olsviks bok Eksistens og dialog, fra 2011. Med tilknytning til I. Yalom, hevder Olsvik at målet med terapeutisk virksomhet bøt være å oppnå hva grekerne kalt "autofili" - en ikke-egoistisk selvkjærlighet. Veien dit går gjennom villnis av psykologiske teorier og metoder og etter hvert via kjærlighet og håp. Foredraget fremhever at fenomenologi og eksistensfilosofi er basal metodologi i all terapeutisk virksomhet.

Vitenskapsteori for profesjonelle

All moderne profesjonspraksis skal være vitenskapelig forankret og kunnskapsstyrt, samt verdiorientert. Flotte ord ja, men hva innebærer det? Foredraget bygger på Olsviks to bøker om vitenskapsteori for profesjonsutøvere (2013 og 2015). Foredraget klargjør ulike kunnskapssyn og viser hvordan nettopp din virksomhet kan applisere bla. hypotetisk-deduktiv metodikk og hermeneutisk metode, for å oppnå bedre systematikk og mer objektivitet.

2024 © Talerlisten AS