Harald Stanghelle

Harald Stanghelle

Nasjonale og internasjonale spørsmål

Fra kr 20.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Harald Stanghelle

Harald Stanghelle er journalist og forfatter. Han har en lang karriere i norsk presse, bl.a. som sjefredaktør i Dagbladet og politisk redaktør i Aftenposten. Fra 2019 til 2021 hadde han sitt eget ukentlige radioprogram i NRK, «Stanghelle på fredag».

Som eneste pressemann har Stanghelle mottatt alle de tre mest prestisjetunge journalistprisene: Den store journalistprisen, Skup-prisen og Gullpennen. Dessuten utpekte en meningsmåling ham til den journalist som hadde høyest tillit i befolkningen. Han er også kåret til den med høyest tillit blant lokal- og rikspolitikere.

I knapt ti år ledet Stanghelle Norsk Redaktørforening. Han har også vært visepresident i World Editors Forum og Global Editors Network. Stanghelle har bidratt til en rekke bøker, og i samarbeid med kong Harald utgav han i 2020 bestselgeren «Kongen forteller». Han har også utgitt bøker i samarbeid med maleren Håkon Gullvåg og billedhuggeren Nina Sundbye.

Harald Stanghelle holder foredrag om aktuelle samfunnsspørsmål og trender, både nasjonalt og internasjonalt. Hans foredrag kjennetegnes ved evnen til å trekke lange linjer og gir en utvidet innsikt til forståelse av vår egen tid.

Konferansier
Paneldeltaker
Fagekspert
Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Harald Stanghelle

Hva skjer i det politiske Norge?

Stanghelle analyserer den aktuelle politiske situasjonen og hva som vil påvirke utviklingen fremover. Et foredrag som rydder i en forvirrende tid i norsk politikk.

USA - i strid med seg selv

Stanghelle har fulgt USA nært siden 80-tallet og tegner et bilde av hvorfor USA nå preges av konfrontasjon og splittelse. Han skaper forståelse for drivkreftene bak det som nå skjer.

Trojansk hest i demokratiets landsby?

Stanghelle analyser medieutviklingen og de sosiale medienes betydning for våre demokratiske samfunn - utvikling eller avvikling?

Fredsnasjonen Norge

Stanghelle analyser hvordan Norge har fått rykte på seg for å være en fredsnasjon. Han forklarer hvordan Nobelprisen har utviklet seg til å bli både omstridt og prestisjefylt.

MODERATOR:

Stanghelle er en erfaren moderator, debatt- og samtaleleder. Bl.a. har han erfaring fra Arendalsuka og som programleder i NRK

2024 © Talerlisten AS