Inga Dalsegg

Kunstner, optimist og foredragsholder

Fra kr 7.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Inga Dalsegg

Ingas liv raste sammen da hennes tvillingsøster Elin og bestekompisen Jin ble skutt og drept av en mann de alle kjente da hun var 22 år. Inga følte ikke at hun hadde mistet en søster og en venn, men halvparten av seg selv. Hun har levd med diagnosen posttraumatisk stresslidelse (PTSD) siden 1996 og valgte tidlig være åpen om dette. Psykisk smerte er vanskelig å forstå for mange, som kunstner av yrke har Inga har valgt å male den. Hun illustrerer det hun snakker om med sine egne maleri. Inga bruker sin egen sterke historie og snakker åpent, ærlig og humoristisk om psykisk smerte, om det å være suicidal, og ikke minst, hvordan man kan komme seg gjennom dyp avgrunn og mørke for så igjen å føle livsglede og bli en optimist. I 2020 fikk hun diagnosen dypt infiltrert endometriose, og lever nå med kroniske smerter daglig. Inga har vært mye brukt som foredragsholder i forbindelse med Verdensdagen for Mental Helse, på Kulturkonferanser, Sanitetsforeninger, ungdomsskoler og videregående skoler

Foredrag med Inga Dalsegg

Man kan dø så lett av fysisk smerte og fysiske skader – det er så lett å blø i hjel. Kan man blø i hjel – psykisk?

Ved hjelp av egne erfaringer, selvironi og galgenhumor forteller Inga om sin reise gjennom dyp depresjon og suicidale tanker og om kampen for å finne igjen evnen til å føle livsglede. Mange kjenner seg igjen, og for de som sliter med å forstå psykisk smerte bidrar Ingas maleri til å visualisere dette. Inga er opptatt av at man må jobbe med seg selv for å finne igjen hverdagssgleden og optimismen, ingen er ødelagt for livet, det er alltid igjen en gnist.

Om å tørre å være seg selv, og når blir vi egentlig voksen?

Spesielt egnet for ungdommer. Hvem bestemmer egentlig hva som er rart? Hva som er normalt? Når blir vi egentlig voksen? Inga har aldri passet inn i A4-formatet, og ble mobbet på skolen. Hun snakker om å tørre være seg selv, ha mot til å ta egne valg, det å ikke følge strømmen, men gjøre det som er riktig for deg. I en tid med sterkt fokus på perfeksjon forteller Inga at man lærer uendelig mye av å velge feil i ny og ne, - selv om det ikke føles godt der og da

Hvorfor er det så mye vanskeligere å snakke om underliv, livmor, eggstokker, menstruasjon og tarmfunksjon enn om pupper?

Inga har dypt infiltrert endometriose, det tok nesten 30 år før hun fikk diagnosen. Endometriose er en kronisk sykdom, som kan påvirke hele kroppen – ikke bare underlivet - og det finnes ingen behandling som kan fjerne sykdommen helt. I dette foredraget forteller Inga om sin opplevelse og veien mot en diagnose. Dette foredraget egner seg for kvinner i alle aldre. Kunnskap er som kjent makt. Inga tror at hvis flere hadde visst om endometriose så hadde vi allerede hatt en kur.

Kurs med Inga Dalsegg

Kunstterapi

Har du innestengte følelser og tanker du ikke greier å snakke om? Inga har selv malt ut sin sorg, depresjon, angst, redsel, og det meste annet. Hun har i tillegg 15 års erfaring som kunstlærer i en kulturskole. Det å tegne eller male ut følelser er en en befrielse, et bilde sier mer enn tusen ord! Om du kan å tegne eller ei, dette greier alle! Inga geleider alle trygt gjennom en prosess der farger, følelser, viktige begivenheter, drømmer og håp er i fokus

Inga Dalsegg har 8 vurderinger

Lisbet Sætervik

17. oktober 2022

Mental helse Sunndal

6

Inga kom til Sunndalsøra i forbindelse med markeringen av verdensdagen for Psykisk helse 10. okt. 2022. Vi i styret i Mental helse var spent på dette foredraget. Inga tok rommet umiddelbart med sin livshistorie, hvor hun fortalte om da tvillingsøsteren døde og omstendighetene rundt dette. Ingas formidlingsevne var fengslende og hun fikk frem mange følelser i oss som publikum. Hun fortalte om mørket hun befant seg i etter drapet på søsteren Elin og hvordan hun etterhvert fikk hjelp til å kunne leve videre med denne hendelsen. Noe som var særlig vanskelig var at hun nå var alene, hun var ikke endel av tvillingene lengre. Inga vekslet mellom det alvorlige og humor. Galgenhumor fortalte Inga hadde vært til stor hjelp for henne. Inga delte mye av seg selv denne kvelden, hvor vi fikk innblikk i hva bunnløs sorg kan føre til og hvordan det er å leve med kronisk sykdom. Mental helse er veldig fornøyd med Ingas foredrag som belyste viktige tema på akkurat denne dagen.

Stig Rune Andreassen

14. oktober 2022

Privat

6

Inga er virkelig flink til å fortelle om sine erfaringer. God formidlingsevne! Jeg stilte spørsmål om hvordan hun bruker «distraksjon» som en måte for å distansere seg fra vanskelige tanker og følelser, relatert til opplevelser fra fortiden, svarte hun veldig bra på dette.

Simon Ekren Gravvold

11. oktober 2022

Publikum på foredraget i regi av Mental Helse Sunndal

6

Inga startet foredraget med å komme inn i rommet med tvangstrøye på. Og kunne med latter fra salen fortelle hvor vanskelig det var å få festet mikrofonen med tvangstrøyen på, og ikke minst hvilke rare reklamer hun fikk opp på nettet i ettertid etter dette LITT merkelige kjøpet.Dette var noe som brøt isen på et tema som er veldig alvorlig, og som igjen viser hvilken formidlingsevne Inga har. Dette var et utrolig bra foredrag. Jeg hadde noen perioder der jeg opplevde at tårene flommet. Men Inga balanserte det fint ved å bruke humor og galgenhumor i det alvorlige. Hadde hun ikke gjort det hadde det nok strømmet tårer under hele foredraget…

Solveig Fosseide

24. november 2021

Rindal sanitetsforening

6

Inga Dalsegg var sammen med fastlege Kari Løvendahl Mogstad foredragsholdere om kvinnehelse i Rindal den 15.11.21.
Inga fortalte om egen erfaring med det å leve med endometriose. Hun holdt et personlig foredrag om sin livssituasjon og livskvalitet. Et åpent og ærlig foredrag som alle de 60-70 frammøtte lyttet til. Et aktuelt tema, sammen med flere andre kvinnesykdommer, som det fortsatt trengs mye forskning på.

Rigmor Dyrnes

30. august 2019

VÅRRES Regionalt brukerstyrt senter Avd Kristiansund

6

Under markeringen av verdensdagen for psykisk helse, 10 oktober 2018, var foredraget med Inga Dalsegg en av hovedforedragene. Markeringen foregikk ved Vårres Brukerstyrte senter, avdeling Kristiansund, en samarbeids arena for ulike organisasjoner innen psykisk helse. Inga sitt foredrag opplevdes som en reise, en unik formidlingsevne, et fyrverkeri av en dame som raust, helhjerta og intimt inviterer lytteren inn i sjela si. Følelsene , tårene, latteren, bølget som en tango blant publikum gjennom foredraget.Uredd og ærlig , men samtidig også med en menneskelig skjørhet, tar Inga oss gjennom sitt register av følelser, hendelser. Og innerste tanker. Foredraget åpnet opp for en bredere åpenhet om psykisk helse og ga tilhørerne et dypt samhold og takknemlighet.Inga Dalsegg anbefales på det varmeste .

Rigmor Dyrnes

30. august 2019

Vårres regionalt brukerstyrt senter avdeling Kristiansund

Under markeringen av verdensdagen for psykisk helse, 10 oktober 2018, var Foredraget med Inga Dalsegg en av hovedforedragene. Markeringen foregikk ved Vårres Brukerstyrte senter, avdeling Kristiansund, en samarbeids arena for ulike organisasjoner innen psykisk helse. Inga sitt foredrag opplevdes som en reise, en unik formidlingsevne, et fyrverkeri av en dame som raust, helhjerta og intimt inviterer lytteren inn i sjela si. Følelsene , tårene, latteren, bølget som en tango blandt publikum gjennom foredraget.
Uredd og ærlig , men samtidig også med en menneskelig sjørhet, tar Inga oss gjennom sitt register av følelser, hendelser. Og innerste tanker. Foredraget åpnet opp for en bredere åpenhet om psykisk helse og ga tilhørerne et dypt samhold og takknemlighet .
Inga Dalsegg anbefales på det varmeste .

Kari-Elin B.Løfaldli

29. august 2019

Avdelingsleder Rindal skimuseum

6

Inga lanserte sin bok på Rindal skimuseum i 2018. Her ble Inga sin historie knyttet tett sammen med hennes kunst og malerier. En sterk historie som viser at kunsten er terapi,i alle livets situasjoner. Inga er en dyktig formidler som byr på seg selv, og som når inn til de som er tilhørere.

Anne Skjølsvold

29. august 2019

Rindal skimuseum

5

I forbindelse med sin boklansering holdt Inga Dalsegg et foredrag ledsaget av egne bilder på skjerm. Foredraget hadde hun kalt ”En følelsesmessig reise gjennom sorgen, fortvilelsen og depresjonen – og kampen tilbake til livet.” Inga viste at hun ikke bare er en bildende kunstner, men også en kunstner med ord. Fordraget kan absolutt anbefales. Ærlig beskrev hun livet fra det ble et mareritt da tvillingsøstera Elin ble drept, tunge depresjoner og kampen tilbake til livet, der kunsten viste seg å være den beste terapi.

Etter utstillinger har hun opplevd at folk har henvendt seg til henne med sine historier og fått tilbakemelding om at hennes kunst også har hjulpet dem til å bearbeide sine følelser. – Det føles meningsfullt, sier hun, – da føler jeg at jeg har et formål her i livet.

Inga er ærlig om diagnosen posttraumatisk stressyndrom, som enda etter 20 år preger henne i perioder. Men det går bedre, og hun velger å se lyst på livet, det preger kunsten hennes også. – Livet er et koldtbord, sier hun, – plukk det du vil ha.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS