Jan Tore Gjøby


Elektrifisering og elektrisk mobiltet

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Jan Tore Gjøby


Jan Tore Gjøby er en av de mest kunnskapsrike personene i Norge innen elektrisk mobilitet.  Han er elektroingeniør og har arbeidet med elbiler og lading siden 2011 som rådgiver og kursholder. Han har blant annet deltatt i oppstarten av flere av de store ladeoperatørene i Norge og Europa, og holdt over 500 kurs og foredrag. I dag er han rådgiver for lade- og batteriteknologi i NAF.

Gjøby arbeider daglig med standardisering og regulering av ladeinfrastruktur og elektriske kjøretøy både i Norge og internasjonalt, og har derfor førstehånds kunnskap om hvilke krav som gjelder og hva som er på trappene.

Gjøby er kunnskapsrik og inspirerende, og krydrer sine foredrag og kurs med erfaringer fra sine spennende oppdrag og mange lange kjøreturer med elbil. Jan Tore er en erfaren elbilist med 500.000 kilometer bak rattet i elbiler de siste 10 årene.

Fagekspert
Hjemsted
Viken
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Jan Tore Gjøby


Ladeinfrastruktur for elektiske kjøretøy og maskiner

Som en av landes fremste eksperter på ladeinfrastruktur for elektriske kjøretøy kan Jan Tore både gi en innføring i løsninger, marked, dagsaktuelle temaer og hva vi kan forvente i fremtiden. Hvilke lover og krav gjelder egentlig? Hva med betalingsløsninger? Hvordan påvirkes batteriene? Foredraget tilpasses kundens ønsker og behov.

Når bilen blir en del av strømnettet

Moderne biler må lades, og ladestasjoner har blitt en selvfølge både hjemme og mange andre steder. Imidlertid brukes dagens ladepunkter kun til å hente energi fra strømnettet til bilene. Når antallet elbiler mangedobles i årene som kommer, har vi da nok strøm? Kan de eklektiske bilene til og med bli en nyttig resurs i et framtidig strømnett med mye fornybar og desentralisert strømproduksjon. V2G – Vehicle-to-grid – har blitt noe mange snakker om, men hva er det og hva må til? Og hva med batteriene? Jan Tore tar dere gjennom utviklingen vi må forvente i årene som kommer, hvilke løsninger som kommer i nær framtid og på noe lengre sikt. Han går også innom hvordan batteriene påvirkes. Vil elbilen bli en viktig brikke i morgendagens strømnett?

Strøm på tanken

Salget av ladbare biler bare øker og øker. Selv om det nå er helt normalt å vurdere elbil når vi skal bytte bil fortsetter elbilen å være et diskusjonstema rundt lunsjbordet. Dette foredraget gir svar på mange av de spørsmålene som reises. Hvordan skal de lades? Er de så miljøvennlige som det påstås? Hva kan vi forvente av biler av årene som kommer? Hvor lenge varer batteriene? Jan Tore deler av sin brede kunnskap om elbiler og lading og åpner gjerne for diskusjon og spørsmål. Foredraget kan spisses ved behov.

Hvordan gå elektrisk?

Det er lett å finne gode grunner til å gå elektrisk, begynne å benytte elektriske kjøretøy og maskiner i en bedrift. Grønn profil, myndighetskrav, bedre arbeidsmiljø og lavere kostnader for både til drivstoff og vedlikehold kan trekkes frem. Er det hold i dette og hva med ulempene. Klarer bedriften å gjennomføre oppgavene med elektriske kjøretøy og maskiner? Foredraget gir svar på hva overgangen til elektriske kjøretøy og maskiner innebærer og hva som eventuelt må til for å få en god overgang som skaper merverdi for bedriften.

Elbillading i borettslag og sameier

Lading av elbiler og plug-in hybrider er et tema som diskuteres mye i borettslag og sameier. Det er vanskelig å få klare svar på hva som er riktig og hva som er feil. I dette foredraget gis først en innføring i hva som driver elbilmarkedet og hva lovverket krever. Må boligselskapet legge til rette for lading, og hva betyr kravene for ladeklare bygg. Så forklares det hvordan et godt ladeanlegg for elbiler skal planlegges og bygges og hvorfor det er viktig å begynne med en god plan. Etter foredraget vil tilhørerne ha en god forståelse av hvordan gode ladeanlegg planlegges, bygges og driftes.

Kurs med Jan Tore Gjøby


Elbiler og lading

Kurset gir deltagerne den kunnskapen de trenger for å arbeide med elbiler og lading. Jeg har kurset akt fra styremedlemmer små sameier og sjåfører på bergingsbiler til Miljødirektoratet og ledere i bilbransjen. Ta kontakt for en uformell prat om ditt behov og dine ønsker og lager det beste kurset for deg.

Elbiler og lading for elektrobransjen

Kurset gir deltagerne den kunnskapen de trenger for å prosjektere og installere gode og trygge ladeanlegg for sine kunder. Kurset varer i to-tre timer og tilpasses kundens behov. Ta kontakt for en uformell prat

Elbiler og lading for bilbransjen

Helt nye kundegrupper ønsker nå å kjøpe elbil, kunder om ikke har den kunnskapen og motivasjonen som de første elbilkundene hadde. De nye kundene trenger først og fremst trygghet og kunnskap. Deltagerne på dette kurset får en grundig innføring i elbillading, både løsninger og regelverk. De får også et godt innblikk i hvordan de kan hjelpe kundene med å få et godt elbilhold. Fornøyde kunder er den beste reklamen, og fornøyde kunder får du når du gir de trygghet og kunnskapen de trenger.

2024 © Talerlisten AS