Jankeh Njie Jamanca

Jankeh Njie

Barn og oppvekst, mangfold og identitet

Fra kr 15.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jankeh Njie

Hvis du drar kjensel på etternavnet, så er det ingen tilfeldighet. Jankeh er lillesøsteren til TV-favoritten Haddy Njie og til barnas favorittforfatter Lisa Aisato Njie Solberg. Allerede i en alder av 18 etablerte hun sin første bedrift Jarga Design, et luksuriøst brand som produserer håndvesker i Afrika. Like etter startet hennes reise som foredragsholder rundt om i Norge og senere internasjonalt. Igjennom årene har Jankeh jobbet både som lærer og med innvandring og migrasjon. Under foredragene deler Jankeh hennes personlige historier og med hennes erfaring og engasjement har hun en evne til å fange publikums oppmerksomhet og vekke følelser hos både store og små.

Foredrag med Jankeh Njie

Min oppvekst, min styrke

Jankeh beskriver en god og trygg oppvekst frem til hun startet på videregående og fikk et sterkt møte med hvordan usikkerhet, gruppepress og diskriminering kan se ut. I dette foredraget tar Jankeh publikum tilbake til 1994, hvor hun deler hvordan hennes oppvekst og omgivelse har påvirket hvem hun er som person i dag.

Gründerdrømmen - Fra ide til virkelighet

I ung alder begynte Jankeh og kle på både seg selv og sin søster. Da handlet det om å "ta styring selv", men dette ble fort hennes måte å kommunisere til verden på. Hennes identitet som lenge var en byrde, har vært nøkkelen til hennes inngang til moteverden. Jankehs første bedrift, klesmerket Jarga Design, reflekterer hennes identitet hvor Afrika møter Europa. Dette foredraget handler om hvordan gjøre ide til virkelighet og hvordan å selge en historie

Et språk uten ord og tale

Når vi snakker om språk tenker vi som oftest på tale, hørsel og ord. Men det finnes også et annet språk som vi er omringet av hver dag uten å høre det. Et språk uten ord og tale. Et språk som handler om opplevelser, følelser og kultur. I dette foredraget gir Jankeh faglig påfyll om hvordan å møte barn og unge voksne med minoritetsbakgrunn på best mulig måte. Foredraget handler om å se alle ressursene på arbeidsplassen og hvordan man sammen kan bygge et trygt rom for både barn og foreldre.

Jankeh Njie har 3 vurderinger

Rakel Lund Heggelund

9. desember 2019

Nord-Troms VGS

6

Jankeh er en svært god formidler og foredragsholder. På en engasjerende, inspirerende og ikke minst personlig måte fortalte hun om egen oppvekst, sine erfaringer og hvordan hun fant styrken i det å skille seg ut og flerkulturell. Hun hadde et språk og en formidlingsevne som var lettforståelig for elevene med et annet morsmål enn norsk. Hennes ord traff mange av våre elever rett i hjertet og mange kjente seg godt igjen i hennes historie. Jeg vil anbefale henne til alle som ønsker å få innsikt i hvordan det er å være ung og hvordan man skal finne sin indre styrke!

Karen Koller

3. januar 2019

Stilyagi

6

Jankeh er en inspirerende og motiverende foredragsholder. Vi booket henne til en workshop i desember 2018. Hun holdte et foredrag om hvorfor hun har sats som grunder i tidlig alder. Veldig spennende å høre på!

Even Ottersland

3. januar 2019

Stovner videregående skole

6

Jankeh er en engasjerende og inspirerende foredragsholder og veileder. Hun har holdt foredrag og hjulpet elever og personale på min skole. Det er lett for elever å identifisere seg med hennes bakgrunn og livserfaringer. Samtidig setter hun fokus på entreprenørskap i flerkulturelle miljøer, og hun viser hvilke fantastiske muligheter som ligger i å være flerkulturell.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS