Jankeh Njie Jamanca

Jankeh Njie Jamanca

Storyteller, seriegründer og kultur brobygger

Fra 15.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jankeh Njie Jamanca

Hvem er jeg? Hvor vil jeg og hva er mine verdier? Dette er spørsmålene Jankeh Njie Jamanca stilte seg i ung alder da hun gikk på videregående og følte seg veldig liten i en stor verden. Ung jenta fra Kolbotn har i en alder av 24 rukket å lage seg et navn innenfor motebransjen, utvikle en kunst og entreprenørskap plattform og holde foredrag Norge rundt. Jankeh tar deg med til 1994 da hun ble født på Bærum sykehus og veien til livet som en inspirator og motivator. Hun er rå på kulturforståelse og en ekspert på kulturbrobygging. Med en grunnleggende forståelse for identitet, flerkultur og utdanning, snakker Jankeh om effekten oppvekst, omgivelse og visjon har på oss. Hennes foredrag er inspirerende, motiverende og taler til alle aldersgrupper, både for lærere, elever og ledelsen. Jankeh har siden 2015 holdt over 100 foredrag hos bla. Emax Innovasjon Norge, Akershus fylkeskommune, Kvinne dagen i Drammen, Gründermessen i Oslo og for både voksenopplærings elever og videregående skoler.

Foredrag

The Journey

Hvis du drar kjensel på etternavnet, så er det ingen tilfeldighet. Jankeh er lillesøsteren til TV favoritten Haddy N'jie og til barnas favoritt forfatter Lisa Aisato N'jie Solberg. Jankeh beskriver en god og trygg oppvekst frem til hun startet på videregående og fikk et sterkt møte med hvordan usikkerhet, gruppepress og diskriminering kan se ut. I dette foredraget tar Jankeh med publikum tilbake til 1994 og deler av in oppvekst og omgivelse.

Identitet og selvutvikling

Det å vokse opp med to kulturer i Norge kan lett skape en identitetskonflikt både for store og små. Å tenke på seg selv som 50 % norsk og 50% gambisk slet på selvtilliten og motivasjonen. Jankeh slet lenge med hennes identitet. Dette foredraget handler om reisen til selvtillit, selvsikkerhet og stolthet.

Mote og livsstil

I ung alder begynte Jankeh og kle på både seg selv og sin søster. Da handlet det nok om å "ta styring selv", men dette ble fort hennes måte å kommunisere til verden på. Hennes identitet som lenge var en byrde, har vært nøkkelen til hennes inngang til moteverden. Jankehs første bedrift, klesmerket Jarga Design, reflekterer hennes identitet hvor Afrika møter Europa. Å kunne snu en konflikt eller ide til noe innovativt, samt røttene til hennes gründer-historie er mye av fokuset i dette foredraget.

Entreprenørskap

Jankeh etablerte sin første bedrift i en alder av 18 år, og etter kort tid solgte hun ut sine to kolleksjoner. I etterkant har hun satt opp mote festivaler, forestillinger og produsert en rekke arrangement. Dette foredraget handler om hvordan å gjøre ide til virkelighet - og tjene penger på det.

Jankeh Njie Jamanca har 2 vurderinger

Karen Koller

3. januar 2019

Stilyagi

6

Jankeh er en inspirerende og motiverende foredragsholder. Vi booket henne til en workshop i desember 2018. Hun holdte et foredrag om hvorfor hun har sats som grunder i tidlig alder. Veldig spennende å høre på!

Even Ottersland

3. januar 2019

Stovner videregående skole

6

Jankeh er en engasjerende og inspirerende foredragsholder og veileder. Hun har holdt foredrag og hjulpet elever og personale på min skole. Det er lett for elever å identifisere seg med hennes bakgrunn og livserfaringer. Samtidig setter hun fokus på entreprenørskap i flerkulturelle miljøer, og hun viser hvilke fantastiske muligheter som ligger i å være flerkulturell.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS