Jankeh Njie Jamanca

Jankeh Njie Jamanca

Seriegründer

Fra 15.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel

Om Jankeh Njie Jamanca

Jankeh Njie Jamanca (23) er en ung seriegründer som står bak klesmerket Jarga Designs som kombinerer Afrikansk og Skandinavisk mote, og den store kunst og entreprenørplattformen Jarga Art and Fashion Weekend. Jankeh startet sin første bedrift i en alder av 18, og har siden tatt verden med storm. I etterkant av å ha startet sine bedrifter har hun reist Norge rundt som foredragsholder og mentor.

Foredrag

Flerkultur

Etter å ha etablert flere bedrifter oppdaget Jankeh fascineringen ved Sillicon Valley. Etter kort tid startet hun research-prosessen for å se skillet mellom den sørlige delen av San Fransisco og Norge. Etter å ha satt seg godt inn i statistikken som viser innvandrerprosenten i Sillicon Valley var det en knapp som slo seg på. Jankeh bruker denne statistikken og reiser rundt i Norge med mottoet om at det å være flerkulturell er en ressurs og et verktøy som må brukes til å bidra til noe positivt i det norske samfunnet.

Identitet og selvutvikling

Det å vokse opp med to kulturer i Norge kan lett skape en identitetskonflikt både for store og små. Å tenke på seg selv som 50 % norsk og 50% gambisk slet på selvtilliten og motivasjonen. Jankeh slet lenge med hennes identitet og møtte på en smell på videregående. Hennes historie deler personlige opplevelser og hennes identitetsreise.

Mote og livsstil

Fra 4års-alderen begynte Jankeh og kle på både seg selv og sin søster. Da handlet det nok om å "ta styring selv", men dette ble fort hennes måte å kommunisere til verden på. Hennes identitet som lenge var en byrde, har vært nøkkelen til hennes inngang til moteverden. Jankehs første bedrift, klesmerket Jarga Designs, reflekterer hennes identitet hvor Afrika møter Europa. Å kunne snu en konflikt eller ide til noe innovativt, samt røttene til hennes gründer-historie er mye av fokuset i dette foredraget.

Kunst og kultur

Å leve i et spenningsfelt mellom flere kulturer er en kilde til kreativitet, nye uttrykk og nye løsninger. Alt fra afrikansk til asiatisk kunst har vært gjenstand for mye forskning de siste tiårene. Noen har konsentrert seg om den antropologiske delen, noen har vært opptatt av det estetiske. Andre igjen har sett på teknikker og dekorasjon. Jankeh deler i dette foredraget hvordan hennes to kulturer og innganger til to helt forskjellige verdener har vært en viktig ressurs.

Entreprenørskap

Jankeh etablerte sin første bedrift i en alder av 18 år, og etter kort tid solgte hun ut sine to kolleksjoner. I etterkant har hun satt opp motefestivaler, forestillinger og produsert en rekke arrangement. Jankeh er en ung sterk flerkulturell kvinne som har flere produkter og tjenester som understreker hennes sterke kraft og kreative sinn.

Jankeh Njie Jamanca har ingen vurderinger

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2018 © Talerlisten AS