Jon Ramvi

Gründer, Utvikler, Mentor

Fra 35.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jon Ramvi

Jon Ramvi er gründer i Blockchangers et verdensledende blockchain-produksjonsstudio. Han ble kåret i Hegnar til Topp 40 under 40 som «Gudfaren» innen norsk blockchain. Ramvi har tidligere holdt foredrag på bl.a. Hegnar sin Blockchain-konferanse, NTNU, Integrasjonsdagene og på Visma Accounting Forward på Operaen. Han har jobbet med bl.a. OBOS, Statkraft, Datatilsynet, Altinn, Brønnøysundregisterne, Klaveness, Storebrand og Skatteetaten. Ved siden av jobb er han mentor for den anerkjente Katapult Acceleratoren. Ramvi har en teknisk bakgrunn fra informatikk ved UiO, og jobbet tidligere i DNB. Etter skolen grunnla han og utviklet EasyPeasy, en oppstart som utvikler et Linux-operativsystem for netbooks. Operativsystemet ble lastet ned over 2 millioner ganger globalt og ble finansiert av Innovasjon Norge og Sparebank1. For mer info, les 8-siders portrettintervju i Kapital: https://medium.com/blockchangers/jon-ramvi-satser-alt-pa-the-next-big-thing-gudfar-i-blockchain-b2bd4cad3dba

Foredrag

Introduksjon til blockchain

Hva er blockchain, hvordan vil det påvirke samfunnet og hvordan vil det påvirke din bransje. Ramvi gir en pragmatisk og behagelig introduksjon til emnet. Foredraget besvarer: En god forklaring til hva blockchain er og hva teknologien muligghjør. Hvordan kan blockchain brukes i ulike forretningsområder. Hva som skjer når mellommannen blir borte. Blockchain sin rolle i Web 3.0 og "den fjerde industrielle revolusjon". Hvordan er blockchain en muliggjørende teknologi? Foredraget tilpasset publikumet

Organisasjonsstruktur for innovasjon

Ramvi sluttet jobben sin som blockchain-spesialist i DNB for å starte Blockchangers. Selskapet er organisert rundt en pragmatisk tilnærming til LEAN og OKRs (Objective and key results) for autonomitet, med flat struktur og såkalte Spotify "squads". Foredraget gir en introduksjon til hvordan du kan rigge din avdeling til å bli en "Innovative power house"

Blockchain og AI er direkte konkurrenter

Foredraget handlet om hvorfor man bør fokusere innovasjonsbudsjettet på blockchain istedenfor AI. AI / kunstig intelligens bruker data og "maskinlæring" for å forstå virkeligheten og automatisere prosesser. Vi har værdata fra mange tiår tilbake, fra hele verden, og likevel klarer man ikke å forutsi været. – Din bedrift er ikke i fare for å bli 'distrupted' av AI så lenge værvarselet ikke er riktig hver dag. Blockchain skaper derimot en ny industriell revolusjon som man må være forberedt på.

Smart cities og blockchain

Foredraget handler om krysningen mellom Internet of Things og blockchain og besvarer følgende spørsmål: Hvordan kan man gjøre dumme bomringer smarte med blockchain? Hva er styrkene og svakhetene til blockchain i en Smart city-kontekst? Når bør man vurdere blockchain som en løsning, og enda viktigere – når bør man unngå blockchain?

Blockchain i offentlig sektor

I Norge står Staten og dens registere svært sentralt. Befolkningen har voldsom tillitt til landets institusjoner. Det er ikke blockchains "innebygde tillit" man er interessert i, i Norge. Brønnøysundregisterene sier: "Vi trenger et fundament som andre kan innovere på, og ser fordelen med et felles, oppdatert register på tvers av dagens og framtidens løsninger. En åpen plattform basert på smartkontrakter [les: blockchain], vil stimulere til næringsutvikling og innovasjon."

Jon Ramvi har 2 vurderinger

Eirik Faret Sakariassen

2. januar 2019

SV/Stavanger kommune

6

Jeg hørte Jon Ramvi snakke om blockchain på en konferanse på Universitetet i Stavanger. Det var et veldig lærerikt og godt oppbygget foredrag, og Ramvi er underholdende å lytte til; kvikke poenger, humor og solid kunnskap om temaet. Han imponerte meg og mange andre jeg snakket med etterpå. Jeg anbefaler Ramvi som foredragsholder!

Ranja Pedersen

7. september 2018

Communicate Norge AS

5

Vi benyttet Jon Ramvi til vår årlige konferanse, Integrasjonsdagene. I foredraget ga han en god introduksjon til hva blockchain egentlig dreier seg om og gikk inn på hva blockchain løser, som man ikke kan gjøre med dagens teknologier. Han hadde en trygg og behagelig fremføring av tema, som han har god kunnskap om og en praktisk tilnærming til. Han er en dyktig foredragsholder og en reflektert diskusjonspartner, som gir gode eksempler og analogier. Vi fikk det vi forventet og litt til.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS