Jon Ramvi

Gudfaren innen norsk blockchain

Fra kr 40.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jon Ramvi

Jon Ramvi jobbet tidligere som blockchain-spesialist i DNB. Han er nå gründer i Blockchangers, et verdensledende blockchain-produksjonsstudio, og er kåret til Topp 40 under 40 i Hegnar. Ramvi har tidligere holdt foredrag på bl.a. Hegnar sin Blockchain-konferanse, NTNU, Integrasjonsdagene, og Visma Accounting Forward på Operaen. Han har jobbet med bl.a. OBOS, Brønnøysundregisterne, Klaveness og Storebrand. Ved siden av jobb er han mentor for den anerkjente Katapult Acceleratoren. Ramvi har en teknisk bakgrunn fra informatikk ved UiO. Etter skolen grunnla han og utviklet EasyPeasy, en oppstart som utvikler et Linux-operativsystem for netbooks. Operativsystemet ble lastet ned over 2 millioner ganger globalt og ble finansiert av Innovasjon Norge og Sparebank1. For mer info, les 8-siders portrettintervju i Kapital: https://medium.com/blockchangers/jon-ramvi-satser-alt-pa-the-next-big-thing-gudfar-i-blockchain-b2bd4cad3dba

Foredrag med Jon Ramvi

Introduksjon til blockchain

Hva er blockchain, hvordan vil det påvirke samfunnet og hvordan vil det påvirke din bransje. Ramvi gir en pragmatisk og behagelig introduksjon til emnet. Foredraget besvarer: En god forklaring til hva blockchain er og hva teknologien muligghjør. Hvordan kan blockchain brukes i ulike forretningsområder. Hva som skjer når mellommannen blir borte. Blockchain sin rolle i Web 3.0 og "den fjerde industrielle revolusjon". Hvordan er blockchain en muliggjørende teknologi? Foredraget tilpasses publikumet

Introduksjon for forretningutviklere / bedriftsøkonomi (bedøk)

Det finnes det retninger innenfor blockchain. Foredraget starter med å forklare disse og deres ‘value propositions’. Ramvi fokuserer deretter på smartkontrakt-plattformer med utgangspunkt i Ethereum og Facebook sin Libra. Foredraget holdes som gjesteforeleser ved UiS og NTNU.

Blockchain og AI er direkte konkurrenter

Foredraget handlet om hvorfor man bør fokusere innovasjonsbudsjettet på blockchain istedenfor AI. AI / kunstig intelligens bruker data og "maskinlæring" for å forstå virkeligheten og automatisere prosesser. Vi har værdata fra mange tiår tilbake, fra hele verden, og likevel klarer man ikke å forutsi været. – Din bedrift er ikke i fare for å bli 'distrupted' av AI så lenge værvarselet ikke er riktig hver dag. Blockchain skaper derimot en ny industriell revolusjon som man må være forberedt på.

Smart cities og blockchain

Foredraget handler om krysningen mellom Internet of Things og blockchain og besvarer følgende spørsmål: Hvordan kan man gjøre dumme bomringer smarte med blockchain? Hva er styrkene og svakhetene til blockchain i en Smart city-kontekst? Når bør man vurdere blockchain som en løsning, og enda viktigere – når bør man unngå blockchain?

Blockchain i offentlig sektor

I Norge står Staten og dens registere svært sentralt. Befolkningen har voldsom tillitt til landets institusjoner. Det er ikke blockchains "innebygde tillit" man er interessert i, i Norge. Brønnøysundregisterene sier: "Vi trenger et fundament som andre kan innovere på, og ser fordelen med et felles, oppdatert register på tvers av dagens og framtidens løsninger. En åpen plattform basert på smartkontrakter [les: blockchain], vil stimulere til næringsutvikling og innovasjon."

Kurs med Jon Ramvi

Utvikling av blockchain-løsninger

Kurs i koding av Ethereum smartkontrakter i Solidity med tilhørende web frontend.

Anvendelse av blockchain

Ramvi har gjennomført forretningsutviklings-workshops med DNB, Bisnode, OBOS, Klaveness, Statkraft, Storebrand, Innovasjon Norge, Brønnøysundregistrene og Altinn, og han vil gjerne bidra med innspill på din idé eller se på hvordan blockchain kan brukes i deres bransje.

Jon Ramvi har 3 vurderinger

Jostein Sørbøen

22. oktober 2021

Sparebank 1 Hallingdal Valdres

6

Jon Ramvi holdt en presentasjon om blokkjeder, kryptovaluta, smartkontrakter og DeFi mm under vår strategikonferanse. God tilnærming til temas som for de fleste fremstår komplisert, innrettet mot kunnskapsnivået til publikum. Gode svar og refleksjoner rundt spørsmål fra tilhørerne, i en lett og humoristisk tone. Utstråler solid kunnskap og god formidlingsevne. Jeg hadde hørt Ramvi tidligere, og han innfridde så absolutt.

Eirik Faret Sakariassen

2. januar 2019

SV/Stavanger kommune

6

Jeg hørte Jon Ramvi snakke om blockchain på en konferanse på Universitetet i Stavanger. Det var et veldig lærerikt og godt oppbygget foredrag, og Ramvi er underholdende å lytte til; kvikke poenger, humor og solid kunnskap om temaet. Han imponerte meg og mange andre jeg snakket med etterpå. Jeg anbefaler Ramvi som foredragsholder!

Ranja Pedersen

7. september 2018

Communicate Norge AS

5

Vi benyttet Jon Ramvi til vår årlige konferanse, Integrasjonsdagene. I foredraget ga han en god introduksjon til hva blockchain egentlig dreier seg om og gikk inn på hva blockchain løser, som man ikke kan gjøre med dagens teknologier. Han hadde en trygg og behagelig fremføring av tema, som han har god kunnskap om og en praktisk tilnærming til. Han er en dyktig foredragsholder og en reflektert diskusjonspartner, som gir gode eksempler og analogier. Vi fikk det vi forventet og litt til.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS