Jon Ramvi

Gründer, Utvikler, Mentor, Gjesteforeleser

NOK 40.000,- per foredragCa. pris for 45 min. i foredragsholders hjem-region. Mva. kommer i tillegg.

Send forespørsel

Om Jon Ramvi

Jon Ramvi er grunnlegger og administrerende direktør i Blockchangers, blockchain produksjonsstudiet i Europa. Han ble kåret i Hegnar til Topp 40 under 40 som «gudfar» til det norske blockchain-samfunnet. Foruten jobben bidrar han som gjesteforeleser på NTNU og er mentor for den anerkjente «Katapult Accelerator». Ramvi har bakgrunn i informatikk. Etter skolen grunnla han og utviklet EasyPeasy, en oppstart som utvikler et Linux-operativsystem for netbooks. Operativsystemet ble lastet ned over 2 millioner ganger globalt og ble finansiert av Innovasjon Norge og Sparebank1. Jon Ramvi har tidligere holdt foredrag på bl.a. Hegnar Blockchain Conference, Betalingsformidlingskonferansen, Global Entrepreneurship Week Bergen, Oslo Blockchain Day, Integrasjonsdagene, The Digital Interoperability Conference (DICE) og på Visma Accounting Forward på Operaen.

Foredrag

Introduksjon til blockchain

Hva er blockchain og hvordan vil det påvirke samfunnet. Foredraget tilpasset publikumet og kan inneholde biter fra: - hvordan blockchain brukes i ulike forretningsområder - Hva skjer når mellommannen er borte? - Teknisk introduksjon til blockchain og Ethereum - blockchain, dens rolle i web 3.0 og den tredje industrielle revolusjon

Organisasjonsstruktur for innovasjon

Ramvi sluttet jobben sin som blockchain-spesialist i DNB for å starte Blockchangers. Startupen har idag 10 ansatte, omsetter for millioner og har kunder som OBOS, Statkraft, Datatilsynet, Bisnode, Klaveness, Storebrand og Skatteetaten. Selskapet er organisert med flat struktur og såkalte "squads".

Blockchain og AI er direkte konkurrenter

Foredraget handlet om hvorfor man bør fokusere innovasjonsbudsjettet på blockchain istedenfor AI. AI / kunstig intelligens bruker data og "maskinlæring" for å forstå virkeligheten og automatisere prosesser. Vi har værdata fra mange tiår tilbake, fra hele verden, og likevel klarer man ikke å forutsi været. – Din bedrift er ikke i fare for å bli 'distrupted' av AI så lenge værvarselet ikke er riktig hver dag. Blockchain skaper derimot en ny industriell revolusjon som man må være forberedt på.

Jon Ramvi har 1 vurdering

Ranja Pedersen

7. september 2018

Communicate Norge AS

5

Vi benyttet Jon Ramvi til vår årlige konferanse, Integrasjonsdagene. I foredraget ga han en god introduksjon til hva blockchain egentlig dreier seg om og gikk inn på hva blockchain løser, som man ikke kan gjøre med dagens teknologier. Han hadde en trygg og behagelig fremføring av tema, som han har god kunnskap om og en praktisk tilnærming til. Han er en dyktig foredragsholder og en reflektert diskusjonspartner, som gir gode eksempler og analogier. Vi fikk det vi forventet og litt til.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2018 © Talerlisten AS

Vi benytter cookies på talerlisten.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. OK, jeg forstår.