Jon Ramvi

Gudfaren innen norsk blockchain

Fra kr 40.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Jon Ramvi

Jon Ramvi jobbet tidligere som blockchain-spesialist i DNB. Han er nå gründer i Blockchangers, et verdensledende blockchain-produksjonsstudio, og er kåret til Topp 40 under 40 i Hegnar. Ramvi har tidligere holdt foredrag på bl.a. Hegnar sin Blockchain-konferanse, NTNU, Integrasjonsdagene, og Visma Accounting Forward på Operaen. Han har jobbet med bl.a. OBOS, Brønnøysundregisterne, Klaveness og Storebrand. Ved siden av jobb er han mentor for den anerkjente Katapult Acceleratoren. Ramvi har en teknisk bakgrunn fra informatikk ved UiO. Etter skolen grunnla han og utviklet EasyPeasy, en oppstart som utvikler et Linux-operativsystem for netbooks. Operativsystemet ble lastet ned over 2 millioner ganger globalt og ble finansiert av Innovasjon Norge og Sparebank1. For mer info, les 8-siders portrettintervju i Kapital: https://medium.com/blockchangers/jon-ramvi-satser-alt-pa-the-next-big-thing-gudfar-i-blockchain-b2bd4cad3dba

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Ja

Foredrag med Jon Ramvi

Introduksjon til blockchain

Hva er blockchain, hvordan vil det påvirke samfunnet og hvordan vil det påvirke din bransje. Ramvi gir en pragmatisk og behagelig introduksjon til emnet. Foredraget besvarer: En god forklaring til hva blockchain er og hva teknologien muligghjør. Hvordan kan blockchain brukes i ulike forretningsområder. Hva som skjer når mellommannen blir borte. Blockchain sin rolle i Web 3.0 og "den fjerde industrielle revolusjon". Hvordan er blockchain en muliggjørende teknologi? Foredraget tilpasses publikumet

Introduksjon for forretningutviklere / bedriftsøkonomi (bedøk)

Det finnes det retninger innenfor blockchain. Foredraget starter med å forklare disse og deres ‘value propositions’. Ramvi fokuserer deretter på smartkontrakt-plattformer med utgangspunkt i Ethereum og Facebook sin Libra. Foredraget holdes som gjesteforeleser ved UiS og NTNU.

Blockchain og AI er direkte konkurrenter

Foredraget handlet om hvorfor man bør fokusere innovasjonsbudsjettet på blockchain istedenfor AI. AI / kunstig intelligens bruker data og "maskinlæring" for å forstå virkeligheten og automatisere prosesser. Vi har værdata fra mange tiår tilbake, fra hele verden, og likevel klarer man ikke å forutsi været. – Din bedrift er ikke i fare for å bli 'distrupted' av AI så lenge værvarselet ikke er riktig hver dag. Blockchain skaper derimot en ny industriell revolusjon som man må være forberedt på.

Smart cities og blockchain

Foredraget handler om krysningen mellom Internet of Things og blockchain og besvarer følgende spørsmål: Hvordan kan man gjøre dumme bomringer smarte med blockchain? Hva er styrkene og svakhetene til blockchain i en Smart city-kontekst? Når bør man vurdere blockchain som en løsning, og enda viktigere – når bør man unngå blockchain?

Blockchain i offentlig sektor

I Norge står Staten og dens registere svært sentralt. Befolkningen har voldsom tillitt til landets institusjoner. Det er ikke blockchains "innebygde tillit" man er interessert i, i Norge. Brønnøysundregisterene sier: "Vi trenger et fundament som andre kan innovere på, og ser fordelen med et felles, oppdatert register på tvers av dagens og framtidens løsninger. En åpen plattform basert på smartkontrakter [les: blockchain], vil stimulere til næringsutvikling og innovasjon."

Kurs med Jon Ramvi

Utvikling av blockchain-løsninger

Kurs i koding av Ethereum smartkontrakter i Solidity med tilhørende web frontend.

Anvendelse av blockchain

Ramvi har gjennomført forretningsutviklings-workshops med DNB, Bisnode, OBOS, Klaveness, Statkraft, Storebrand, Innovasjon Norge, Brønnøysundregistrene og Altinn, og han vil gjerne bidra med innspill på din idé eller se på hvordan blockchain kan brukes i deres bransje.

2024 © Talerlisten AS