Mari Norman

Psykologspesialist, snakker om stressmestring

Fra kr 20.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Mari Norman

Mari Norman er psykologspesialist og gründer. Hun er spesialisert i stress, angst og arbeidspsykologi. Mari jobber med å hjelpe privatpersoner, ledere, bedrifter og idrettsutøvere til å nå sine mål og øke sine prestasjoner. Hun deler gjerne sine tips og verktøy med dere. Mari mener at noe av det viktigste for å prestere og også for å være en god medarbeider og leder handler om å holde fokus, håndtere stress og følelser. Gjennom dette kan man klare å ta strategisk kloke valg, nå våre mål og ikke minst fungere godt i relasjoner med våre kollegaer. Mari brenner for å formidle psykologisk kunnskap på en engasjerende, personlig og inspirerende måte og ønsker at lytteren skal sitte igjen med konkrete verktøy som både kan brukes på jobb og i privatlivet. Mari holder foredrag og kurs knyttet til ulike tema innen arbeidspsykologi, stress, ledelse og prestasjonspsykologi. Hun skreddersyr gjerne sine kurs og foredrag til dine behov.

Hjemsted
Oslo
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Mari Norman

Hvordan skape en arbeidskultur preget av åpenhet og trygghet?

Forskning viser at det å ha åpenhetskultur preget av psykologisk trygghet er den viktigste forebyggende faktoren for stress. Forskning viser at team som har høy grad av psykologisk trygghet er mer produktive, lærer bedre, er mer kreative, samarbeider bedre og er mer effektive. Å skape en åpenhetskultur er ikke noe quick fix, men heller ikke veldig avansert. Det krever arbeid og er en prosess, men er definitivt verdt det.

Hvordan håndtere stress?

Visste du at hvordan man tenker på stress påvirker hvordan kroppen responderer på stresset? Stressmestring er noe langt mer enn struktur og planlegging. Hvordan vi håndterer stress handler i stor grad om hvordan vi tenker og føler rundt ulike situasjoner og rundt det å være stresset i seg selv. Mari deg verktøyene og øvelsene du kan trene på for at både jobb og hverdag oppleves mer håndterbar, og ikke minst få en bedre "work-life balance".

Hvordan takle prestasjonsangst?

Visste du at prestasjonsangst faktisk kan få deg til å yte bedre? Det kommer kun an på hvordan du håndterer den. Det viktigste man gjør er å ikke gi oppmerksomhet til de negative tankene, godta angsten og trene på det man frykter. Umulig sier du? Absolutt ikke, det handler om å øve. Mari gir deg tipsene og øvelsene du trenger for å håndtere prestasjonsangsten og nervøsiteten din.

Hvordan ta prestasjonene dine et hakk lenger?

Et foredrag om prestasjonspsykologi og hvordan DU bedre kan nå dine mål. Når man jobber mot et mål, dukker det opp bevisste og ubevisste hindringer på veien. Det kan være at man mister fokus, begynner å tvile på seg selv eller mister motivasjonen. Mari har jobbet med ledere, idrettsutøvere og artister som ønsker å øke sin. I dette foredraget Mari deg teknikker og oppmerksomhetsøvelser du kan trene på for å øke fokus, nå dine mål og prestere bedre enten det er på jobb, i idrett eller i hverdagen.

Hvordan avsløre og takle bedragersyndromet (imposter syndrom)?

Bedragersyndromet handler om å føle seg mindre kompetent enn man føler man burde være; at man ikke presterer så godt som man føler andre forventer- og at man er redd for å bli avslørt som en type “bedrager”. Visste du at dette er veldig normalt å kjenne på? Jobber du i en "high achivement" bedrift, er ny i en jobb eller er nyutdannet er du ekstra utsatt. Heldigvis er denne type tanker noe man kan gjøre noe med. Mari gir dere her en oppskrift på hvordan.

Kurs med Mari Norman

Stressmestringskurs

Har arbeidsplassen din høyt arbeidspress eller høyt sykefravær? Da kan et kurs i stressmestring være noe for deg. Stress i seg selv er ikke farlig. Utfordringene blir når man ikke langer klarer å ta seg pauser fra stresset, eller man kjenner mye på negativt stress. På dette kurset lærer du hvordan du kan møte stress på en ny måte, hvordan du kan trene på å endre tanker og følelser knyttet til stress samt at du lærer konkrete stressreduserende teknikker.

Kunsten å tenke mindre.

Når å tenke forveksles med grubling og bekymring kan dette forårsake stress, negative følelser angst og depresjon. Bekymring, grubling og overtenkning har som felles at de ofte fremkaller katastrofetanker og at de følges av følelser som frykt, tristhet, fortvilelse eller skam. Heldigvis er det mulig å trene på at disse tankene ikke lenger skal få kontrollere sinnet ditt. På dette kurset lærer teknikker som gjør at du kan kontrollere hvilke tanker som skal få prege sinnet ditt.

Hvordan takle prestasjonsangst og ta ordet?

Alle mennesker kjenner på noe nervøsitet eller uro før de skal prestere. Dersom dette gjør at man unngår situasjoner eller at det preger jobbhverdagen eller privatlivet vårt er dette noe man bør ta tak i. Prestasjonsangst er nemlig noe det går an å jobbe seg ut av. På kurs i prestasjonsangst lærer konkrete teknikker du kan bruke for å håndtere og møte angstfølelser og angsttanker, enten det er i jobbsituasjoner, på en scene eller i privatlivet.

2024 © Talerlisten AS