Morten Goodwin

Professor i kunstig intelligens ved UiA

Fra kr 30.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Morten Goodwin

Morten Goodwin har utmerket seg som en av våre fremste eksperter på digitalisering og kunstig intelligens. Han er en aktiv forsker, samfunnsdebattant, formidler, og forfatter. Han har mer enn 15 års akademisk erfaring med en doktorgrad, en professortittel, mer enn hundre fagfellevurderte forskningsartikler, og kompetanse fra en rekke store forskningsprosjekter. Mortens fortellinger er ikke akademisk trøttende av den grunn. Han er en entusiastisk og meget dyktig historieforteller som er kjent for motiverende og inspirerende foredrag. Han fokuserer ofte på de enorme fremskrittene innen forskning og den praktiske nytten av digital teknologi generelt og kunstig intelligens spesielt. I de humorfyllte presentasjonene gir han en oversikt over den digitale forskningsfronten, hvor vi er på vei, og samtidig stikker han hull på fantasifulle og urealistiske forventninger. Der andre snakker om hype og hokus pokus, kommer Morten med faktaene. Du finner mange eksempler på foredragene hans på nettet.

Foredrag med Morten Goodwin

Sannheten om kunstig intelligens

Hypen om kunstig intelligens har gått over alle støvleskaft. Ofte fremstilles algoritmene som nærmest bevisste menneskelige vesener. Kunstig intelligens trenger ikke å bli hypet opp. Kunstig intelligens enormt kraftige verktøy, men ikke noe annet enn verktøy. Det er redskap som allerede gjennomsyrer din hverdag. Vil du vite sannheten om kunstig intelligens? Sannheten er mye mer fantastisk enn du kan forestille deg.

Hemmeligheten med å skille teknologisk fremskritt fra tullete fiksjon

Når forskningsfremskrittene nærmest kommer på samlebånd, er det krevende å skille fantasier fra fakta, og det er fort gjort å blande historiene om virkelige oppfinnelser med de grenseløse overdrivelsene om hva teknologien snart kommer til å mestre. Selv når du har teknologien i din egen lomme er det langt fra trivielt å forstå tekniske vidundre. I foredraget forteller Morten hvordan vi skiller gode ideer fra hype og hokuspokus. Svaret er, stort sett, kunnskap.

Helvete i en app, og råd om teknologipessimisme

Med overvåkende mobil-apper som samler inn enorme mengder data om oss, og teknologigiganter som brukes AI til nøyaktig gjette hvordan vi kommer til å oppføre oss, går vi inn i en dystopisk digital fremtid – ser det ut til. Sannheten er en helt annen. Vi trenger ikke utelukkende kjærtegne teknologiens mørke sider. I en utopisk teknologihverdag fjernes alle hatefulle ytringer på sosiale medier automatisk, og bilen din bremser før du smadrer inn i bilen foran. Den hverdagen har vi allerede.

Nøkkelen til suksess med bærekraftige digitalisering

De «digitale innovasjonsfruktene» henger nå så lavt at vi nesten ikke trenger å strekke oss. Digitalisering er ikke ensbetydende med en bærekraftig fremtid: Å sende en epost forurenser like mye som å kjøre dieselbilen din en knapp meter, og hele Internett forurenser like mye som Brasil. Samtidig har algoritmestyrte firmaer nærmest ingen ansatte, og betaler nesten ikke skatt. Det er ingen hemmelighet hvordan få til bærekraftig digitalisering, det handler om kunnskap og mot til å satse.

Skreddersydd foredrag

Kunstig intelligens, maskinlæring, digitalisering, teknologi, algoritmer, forklarbare algoritmer, med mer.

Talerlisten mener

Morten Goodwin er en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens. Med engasjement og glimt i øyet, tar han publikum igjennom temaet på en innsiktsfull og pedagogisk måte. Morten er en dyktig formidler som er trygg på scenen. Han skreddersyr foredrag ut i fra publikums kompetanse, noe som gjør innholdet relevant, men også passe utfordrende. Trenger dere en foredragsholder som kan gi både teknisk og anvendt innsikt i et komplekst tema, har dere funnet riktig mann!

Morten Goodwin har 21 vurderinger

Arild Bjørn-Larsen

13. desember 2021

Forte Digital

6

Vi booket Morten Goodwin til å holde foredrag om kunstig intelligens på Forte Digitals konferanse Relevans 2021. Morten holdt et spennende og engasjerende foredrag, og han er en fin representant for akademia, som i tillegg viser at han forstår næringslivet godt. Morten fulgte godt opp i forberedelsene og var lett å forholde seg til. Vi kan absolutt anbefale ham som foredragsholder.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS