Morten Goodwin

Førsteamanuensis i kunstig intelligens ved UiA

Fra 35.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Morten Goodwin

Morten Goodwin har markert seg som en av våre fremste eksperter på kunstig intelligens. Han er en aktiv forsker, underviser, samfunnsdebattant og formidler. Han har 15 års akademisk erfaring med en doktorgrad og mer enn 70 fagfellevurderte artikler innen kunstig intelligens, samtidig som han holder en rekke populærvitenskapelige foredrag årlig. Hans foredrag har ofte fokus på de enorme fremskritt som skjer både i forskningen og den praktiske nytten av kunstig intelligens. Morten dukker jevnlig opp i media og du finner flere av foredragene hans på YouTube. Goodwin liker ikke hype. Kunstig intelligens trenger ikke hype. Han gir isteden en oversikt over forskningsfronten, algoritmer som brukes i praksis og hvor fremtiden vi er på vei inn i full av kunstig intelligens. Et foredrag fra Morten er fullt av humor og kan handle om alt fra dyp læring til deep fakes.

Foredrag med Morten Goodwin

Sannheten om kunstig intelligens

Hypen om kunstig intelligens har gått over alle støvleskaft. Ofte fremstilles algoritmene som nærmest bevisste menneskelige vesener. Kunstig intelligens trenger ikke å bli hypet opp. Kunstig intelligens er verktøy. Enormt kraftige verktøy, men ikke noe annet enn verktøy. Det er verktøy som allerede gjennomsyrer din hverdag. Vil du vite sannheten om kunstig intelligens? Sannheten er mye mer fantastisk enn du kan forestille deg.

De mykere sider av kunstig intelligens

“Roboter gjør ikke feil”, hevdes det. Roboter gjør ofte feil, men de gjør bare andre feil enn oss mennesker. Vi har sett rasistiske algoritmer både på Twitter og i det amerikanske rettsvesenet. Vi har sett dårlige algoritmer tape millioner av dollar i løpet av sekunder uten at noen vet hvorfor. Vi har sett algoritmer forslå barnevogn og bleier til 16 år gamle jenter. Skal vi bekymre oss når robotene gjør inntog i alt fra bilkjøring til banken. Hvordan får vi algoritmene til å oppfører seg?

Hemmeligheten bak kunstig intelligens

Kunstig intelligens er i ferd med å revolusjonere både vårt arbeid og vår fritid. I samspill med oss mennesker har vi et nytt enormt kraftig verktøy som lever av data. Mark Zuckerberg bygger enorme datasentre for å få til virkelig god kunstig intelligens. Cambridge Analytica var bare toppen av et enormt isfjell. Kina kategorisere hver eneste innbygger øyeblikkelig. Hemmeligheten bak kunstig intelligens er data — mye data.

Ups, der vant Kina

Da Sovjetunionen sendte opp Sputnik i 1957 fikk USA.. Det var startet på et teknologikappløp som sendte Niel Armstrong til månen 12 år senere. Da kunstig intelligens i 2016 vant i det elgamle kinesiske brettspillet Go, fikk kineserne fart på seg. Det var en Sputnik-hendelse og starten på algoritmekappløpet. Nå leder USA med de storte teknologibedriftene som Facebook, Google og Amazon, men Kina har sagt de skal dominere kunstig intelligens innen 2030. Alt tyder på at Kina kommer til å vinne.

Nøkkelen til suksess i algoritmenes tidsalder

Fremskrittene innen kunstig intelligens skjer så hurtig at det er vanskelig å spå om fremtiden. Se for deg en verden uten en datamaskin på kontoret eller Internett i lomma. Snart er det like rart å se tilbake på en hverdag uten kunstig intelligens. Algoritmestyrte firmaer som Snapchat, Uber, og Facebook har nærmest ingen ansatte. Regnskap- og HR-oppgavere forsvinner til algoritmer. Det er bare toppen av isfjellet. Nøkkelen er å forstå hvor algoritmene er overlegne og la de ta overta.

Talerlisten mener

Morten Goodwin er en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens. Med engasjement og glimt i øyet, tar han publikum igjennom temaet på en innsiktsfull og pedagogisk måte. Morten er en dyktig formidler som er trygg på scenen. Han skreddersyr foredrag ut i fra publikums kompetanse, noe som gjør innholdet relevant, men også passe utfordrende. Trenger dere en foredragsholder som kan gi både teknisk og anvendt innsikt i et komplekst tema, har dere funnet riktig mann!

Morten Goodwin har 14 vurderinger

Erik Røhn

15. mai 2019

Webcruiter AS

6

Morten ga oss rekrutteringsfolk et godt innblikk i hvor utviklingen er per i dag og hvordan AI vil påvirke rekruttering i fremtiden. Han er også en god performer og tilpasser nivå til publikum svært godt. Han var med på å gjøre Webcruiter Brukerkonferanse 2019 enda bedre 🙂

Otto Isaksen

3. april 2019

IKT klyngen Digin

6

Morten holdt et fantastisk foredrag på Digin sin Digitalkonferanse 26 mars 2019 på Hotel Caledonien i Kristiansand. Han trollbandt rekordstort publikum med høy faglig kompetanse, gode plansjer og innslag av humor som skapte stor stemning i salen

Gunnar Skeie

19. mars 2019

Kruse Smith

6

Vi hadde Morten som innleder for bolken om kunnstig intelligens på Kruse Smith Konferansen 2019. Morten løste dette på en utmerket måte, et komplisert tema ble formidlet på en interessant og humoristisk måte som kommuniserte godt med publikum. Et av konferansen desiderte høydepunkt!

Sara Nybø

19. mars 2019

Norsk Næringslivsutvalg ved CBS

6

Morten Goodwin holdt foredrag om kunstig intelligens for norske studenter ved CBS. Foredraget var godt tilpasset publikum, og studentene var svært fornøyde med innslaget. Vil anbefale Morten i aller høyeste grad, en fantastisk presentasjon!

Jan Gulbrandsen

31. januar 2019

Webstep AS

6

Benyttet Morten som foredragsholder til alle våre konsulenter. Han er morsom, engasjerende og meget faglig dyktig. Behersker hele spennet i faget og klarer å engasjere alle uansett bakgrunnskunnskap. Imponerende!

Alexandra Roos

26. november 2018

JCP Nordic

6

Morten Goodwin var med oss på en av Nordens største Tech-konferanser i flere byer gjennom høsten. Han får over 90% toppscore i gjennomsnitt av alle deltakere i alle byer, og vi har ikke fått annet enn strålende tilbakemeldinger gjennom turnéen. Kjempespennende foredrag som passer til alle! Anbefales 🙂

Arild Henrichsen

22. november 2018

Epinova

6

Vi i Epinova har brukt Morten som foredragsholder både på frokostseminar for kunder, og på fagsamling for interne hos oss. Begge gangene har vi invitert ham for å snakke om AI – fra hvordan det fungerer, til hvordan det påvirker samfunnet rundt oss. Morten har både teknisk innsikt, humor og formidlerevne, som gjør at han kan tilpasse budskapet til svært forskjellige målgrupper – og skreddersyr ved behov.

Cathy Hermstad Patanakarun

19. september 2018

NTE Holding AS

6

Fantastisk interessant og godt forklart foredrag! Anbefales!

Johnny Samdahl

18. september 2018

Triona AS

6

Et spennende tema presentert på en engasjerende måte!

Tommy Bø

22. oktober 2017

Visma Consulting

6

Morten Goodwin hadde foredrag om AI og maskinlæring for Visma Consulting, en gjeng med god teknisk forståelse og relativt grei forståelse for området AI. Vi syntes Morten hadde en veldig god formidlingsevne og hadde veldig god kontakt med publikum i tillegg at han var morsom. Det er tydelig at han er vant med å stå å prate foran en forsamling. Morten kan temaet kjempegodt og var i stand til å gi oss en mye bredere innsikt i maskinlæring. Vi hadde på forhånd diskutert innhold og hvilken teknisk bakgrunn publikum har og han tilpasset foredraget veldig bra til dette.

Ketill Fenne

21. oktober 2017

Visma Consulting

6

Meget bra og engasjert

John Oskar Baardsen

18. oktober 2017

Vest-Agder Fylkeskommune

6

En fantastisk presentasjon av et komplisert tema.

Jørn Torbergsen

22. august 2017

NAV

Forsamlingen satt som tente lys til et utrolig spennende tema fortalt på en svært pedagogisk måte.

Hans Bjørn Paulsrud

8. august 2017

VIKEN Teknologinettverk

6

Glitrende presentasjon av AI.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2019 © Talerlisten AS