Morten Goodwin

Førsteamanuensis i kunstig intelligens ved UiA

NOK 30.000,- per time

Send forespørsel

Om Morten Goodwin

Morten Goodwin holder populærvitenskaplige foredrag om kunstig intelligens. Han har en doktorgrad innen kunstig intelligens og er førsteamanuensis ved Universitetet i Agder. Han er en aktiv forsker med mer enn 60 fagfellevurderte artikler, og underviser til daglig om kunstig intelligens for bachelor-, master- og PhD-studenter i Agder. Morten er også en aktiv populærvitenskapelig formidler med opp mot 100 foredrag årlig, og har fokus på de enorme fremskritt som skjer både i forskningen og den praktiske nytten av kunstig intelligens. Goodwin liker ikke hype. Kunstig intelligens trenger ikke hype. Han gir isteden en oversikt over forskningsfronten, teknikker i produksjon samt hva kunstig intelligens forventes å bidra med i fremtiden. Kunstig intelligens gjør et inntog i alt fra bilkjøring til banknæringen, og har så mye potensial at det er vanskelig å forestille seg en fremtid uten. Se: mortengoodwin.net

Foredrag

Sannheten om kunstig intelligens

Hypen om kunstig intelligens har gått over alle støvleskaft. Ofte fremstilles algoritmene som nærmest bevisste menneskelige vesener. Kunstig intelligens trenger ikke å bli hypet opp. Kunstig intelligens er verktøy. Enormt kraftige verktøy, men ikke noe annet enn verktøy. Det er verktøy som allerede gjennomsyrer din hverdag. Vil du vite sannheten om kunstig intelligens? Sannheten er mye mer fantastisk enn du kan forestille deg. Eks: https://www.nrk.no/vestfold/teknologikonferansen-2018-1.14040745

De ufullendte algoritmer

“Roboter gjør ikke feil”, hevdes det. Roboter gjør ofte feil, men de gjør bare andre feil enn oss mennesker. Vi har sett rasistiske algoritmer både på Twitter og i det amerikanske rettsvesenet. Vi har sett dårlige algoritmer tape millioner av dollar i løpet av sekunder uten at noen vet hvorfor. Vi har sett algoritmer forslå barnevogn og bleier til 16 år gamle jenter. Skal vi bekymre oss når robotene gjør inntog i alt fra offentlig sektor til banken. Hvordan får vi algoritmene til å oppfører seg?

Hemmeligheten bak kunstig intelligens

Kunstig intelligens er i ferd med å revolusjonere både våre arbeid. Hvis du tror at ditt yrke er for unikt til å automatiseres er du blant de naive. I samspill med oss mennesker har vi et nytt enormt kraftig verktøy som lever av data. Mark Zuckerberg bygger enorme datasentre for å få til virkelig god kunstig intelligens. Cambridge Analytica var bare toppen av et enormt isfjell. Kina kategorisere hver eneste innbygger øyeblikkelig. Hemmeligheten bak kunstig intelligens er data — mye data.

Den hemmelige hypen

Stephen Hawkins advarte mot at kunstig intelligens kom til å bli menneskets siste oppfinnelse. Elon Musk snakker om at kunstig intelligens kan føre til evig liv. Vi allerede godt inne i algoritmenes tidsalder - mye kontrollert av de som har tilgang til dine data. Hvor mye er hype og hvor mye er virkelighet.

Nøkkelen til suksess i algoritmenes tidsalder

Fremskrittene innen kunstig intelligens skjer så hurtig at det er vanskelig å spå om fremtiden. Se for deg en verden uten en datamaskin på kontoret eller Internett i lomma. Snart er det like rart å se tilbake på en hverdag uten kunstig intelligens. Algoritmestyrte firmaer som Snapchat, Uber, og Facebook har nærmest ingen ansatte. Regnskap- og HR-oppgavere forsvinner til algoritmer. Det er bare toppen av isfjellet. Nøkkelen er å forstå hvor algoritmene er overlegne og la de ta overta.

Talerlisten mener

Morten Goodwin er en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens. Med engasjement og glimt i øyet, tar han publikum igjennom temaet på en innsiktsfull og pedagogisk måte. Morten er en dyktig formidler som er trygg på scenen. Han skreddersyr foredrag ut i fra publikums kompetanse, noe som gjør innholdet relevant, men også passe utfordrende. Trenger dere en foredragsholder som kan gi både teknisk og anvendt innsikt i et komplekst tema, har dere funnet riktig mann!

2018 © Talerlisten AS