Morten Goodwin

Professor i kunstig intelligens ved UiA

Fra 30.000,- per foredrag

Send forespørsel Bli kontaktet

Om Morten Goodwin

Morten Goodwin har utmerket seg som en av våre fremste eksperter på digitalisering og kunstig intelligens. Han er en aktiv forsker, samfunnsdebattant, formidler, og forfatter. Han har mer enn 15 års akademisk erfaring med en doktorgrad, en professortittel, mer enn hundre fagfellevurderte forskningsartikler, og kompetanse fra en rekke store forskningsprosjekter. Mortens fortellinger er ikke akademisk trøttende av den grunn. Han er en entusiastisk og meget dyktig historieforteller som er kjent for motiverende og inspirerende foredrag. Han fokuserer ofte på de enorme fremskrittene innen forskning og den praktiske nytten av digital teknologi generelt og kunstig intelligens spesielt. I de humorfyllte presentasjonene gir han en oversikt over den digitale forskningsfronten, hvor vi er på vei, og samtidig stikker han hull på fantasifulle og urealistiske forventninger. Der andre snakker om hype og hokus pokus, kommer Morten med faktaene. Du finner mange eksempler på foredragene hans på nettet.

Foredrag med Morten Goodwin

Sannheten om kunstig intelligens

Hypen om kunstig intelligens har gått over alle støvleskaft. Ofte fremstilles algoritmene som nærmest bevisste menneskelige vesener. Kunstig intelligens trenger ikke å bli hypet opp. Kunstig intelligens enormt kraftige verktøy, men ikke noe annet enn verktøy. Det er redskap som allerede gjennomsyrer din hverdag. Vil du vite sannheten om kunstig intelligens? Sannheten er mye mer fantastisk enn du kan forestille deg.

Hemmeligheten med å skille teknologisk fremskritt fra tullete fiksjon

Når forskningsfremskrittene nærmest kommer på samlebånd, er det krevende å skille fantasier fra fakta, og det er fort gjort å blande historiene om virkelige oppfinnelser med de grenseløse overdrivelsene om hva teknologien snart kommer til å mestre. Selv når du har teknologien i din egen lomme er det langt fra trivielt å forstå tekniske vidundre. I foredraget forteller Morten hvordan vi skiller gode ideer fra hype og hokuspokus. Svaret er, stort sett, kunnskap.

Helvete i en app, og råd om teknologipessimisme

Med overvåkende mobil-apper som samler inn enorme mengder data om oss, og teknologigiganter som brukes AI til nøyaktig gjette hvordan vi kommer til å oppføre oss, går vi inn i en dystopisk digital fremtid – ser det ut til. Sannheten er en helt annen. Vi trenger ikke utelukkende kjærtegne teknologiens mørke sider. I en utopisk teknologihverdag fjernes alle hatefulle ytringer på sosiale medier automatisk, og bilen din bremser før du smadrer inn i bilen foran. Den hverdagen har vi allerede.

Nøkkelen til suksess med bærekraftige digitalisering

De «digitale innovasjonsfruktene» henger nå så lavt at vi nesten ikke trenger å strekke oss. Digitalisering er ikke ensbetydende med en bærekraftig fremtid: Å sende en epost forurenser like mye som å kjøre dieselbilen din en knapp meter, og hele Internett forurenser like mye som Brasil. Samtidig har algoritmestyrte firmaer nærmest ingen ansatte, og betaler nesten ikke skatt. Det er ingen hemmelighet hvordan få til bærekraftig digitalisering, det handler om kunnskap og mot til å satse.

Skreddersydd foredrag

Kunstig intelligens, maskinlæring, digitalisering, teknologi, algoritmer, forklarbare algoritmer, med mer.

Talerlisten mener

Morten Goodwin er en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens. Med engasjement og glimt i øyet, tar han publikum igjennom temaet på en innsiktsfull og pedagogisk måte. Morten er en dyktig formidler som er trygg på scenen. Han skreddersyr foredrag ut i fra publikums kompetanse, noe som gjør innholdet relevant, men også passe utfordrende. Trenger dere en foredragsholder som kan gi både teknisk og anvendt innsikt i et komplekst tema, har dere funnet riktig mann!

Morten Goodwin har 20 vurderinger

Ingunn Ek

13. september 2021

Kulturoperatørene AS

6

En glitrende formidler, som klarer å formidle vanskelige ting på en forståelig måte. Morten forbereder seg utrolig godt og skreddersyr innholdet til kunden. I tillegg er han verdens hyggeligste fyr. Vi gleder oss allerede til neste anledning!

Stein Erik Bakken

13. november 2020

Kilden teater og konserthus

6

Morten har vært hos oss og holdt et glitrende foredrag om kunstig intelligens. Han leverer på både presentasjonsform og underholdningsverdi. Anbefales på det sterkeste!

Ingeline Kaldestad

10. mars 2020

Næringsforeningen Haugalandet

6

Folk som kan forklare vanskelige ting enkelt, vokser ikke på trær. Morten Goodwin er en slik!! I tillegg er han en særdeles engasjert foredragsholder, med en spesiell evne til å begeistre og fange sitt publikum.

Anbefales på det varmeste!

Hallvard Hoen

11. november 2019

KS

6

Goodwin holdt et meget godt innlegg under eKommunekonferansen 2019, som samlet over 700 deltakere fra kommunal sektor. Han formidlet et kompleks tema, som ofte er hypet opp, på en jordnær, morsom og kunnskapsrik måte. Anbefales på det sterkeste.

Asghar Ali

1. november 2019

EL og IT Forbundet

6

Morten Goodwin opptrer pedagogisk og tilpasser presentasjonen etter publikums kunnskapsnivå.
Goodwins presentasjoner er rikt illustrert og krydret med humoristiske innslag.Goodwin viser en uhyre sterk kunnskap om feltet og svarer på spørsmål fra salen med autoritet.

Bodil Sandøy Tveitan

21. oktober 2019

USUS AS

5

Morten holdt et veldig godt foredrag for oss på Norwegian Digital Travel Conference 2019 om «Sannheten om kunstig intelligens i reiselivet». Morten forklarer kompliserte ting på en enkel og fin måte, samtidig som vi som kan litt om det fra før også får med noen gode take-aways. Som arrangør var det også veldig greit å kommunisere med Morten både før, under og etter konferansen. Anbefales!

Erik Røhn

15. mai 2019

Webcruiter AS

6

Morten ga oss rekrutteringsfolk et godt innblikk i hvor utviklingen er per i dag og hvordan AI vil påvirke rekruttering i fremtiden. Han er også en god performer og tilpasser nivå til publikum svært godt. Han var med på å gjøre Webcruiter Brukerkonferanse 2019 enda bedre 🙂

Otto Isaksen

3. april 2019

IKT klyngen Digin

6

Morten holdt et fantastisk foredrag på Digin sin Digitalkonferanse 26 mars 2019 på Hotel Caledonien i Kristiansand. Han trollbandt rekordstort publikum med høy faglig kompetanse, gode plansjer og innslag av humor som skapte stor stemning i salen

Gunnar Skeie

19. mars 2019

Kruse Smith

6

Vi hadde Morten som innleder for bolken om kunnstig intelligens på Kruse Smith Konferansen 2019. Morten løste dette på en utmerket måte, et komplisert tema ble formidlet på en interessant og humoristisk måte som kommuniserte godt med publikum. Et av konferansen desiderte høydepunkt!

Sara Nybø

19. mars 2019

Norsk Næringslivsutvalg ved CBS

6

Morten Goodwin holdt foredrag om kunstig intelligens for norske studenter ved CBS. Foredraget var godt tilpasset publikum, og studentene var svært fornøyde med innslaget. Vil anbefale Morten i aller høyeste grad, en fantastisk presentasjon!

Jan Gulbrandsen

31. januar 2019

Webstep AS

6

Benyttet Morten som foredragsholder til alle våre konsulenter. Han er morsom, engasjerende og meget faglig dyktig. Behersker hele spennet i faget og klarer å engasjere alle uansett bakgrunnskunnskap. Imponerende!

Alexandra Roos

26. november 2018

JCP Nordic

6

Morten Goodwin var med oss på en av Nordens største Tech-konferanser i flere byer gjennom høsten. Han får over 90% toppscore i gjennomsnitt av alle deltakere i alle byer, og vi har ikke fått annet enn strålende tilbakemeldinger gjennom turnéen. Kjempespennende foredrag som passer til alle! Anbefales 🙂

Arild Henrichsen

22. november 2018

Epinova

6

Vi i Epinova har brukt Morten som foredragsholder både på frokostseminar for kunder, og på fagsamling for interne hos oss. Begge gangene har vi invitert ham for å snakke om AI – fra hvordan det fungerer, til hvordan det påvirker samfunnet rundt oss. Morten har både teknisk innsikt, humor og formidlerevne, som gjør at han kan tilpasse budskapet til svært forskjellige målgrupper – og skreddersyr ved behov.

Cathy Hermstad Patanakarun

19. september 2018

NTE Holding AS

6

Fantastisk interessant og godt forklart foredrag! Anbefales!

Johnny Samdahl

18. september 2018

Triona AS

6

Et spennende tema presentert på en engasjerende måte!

Tommy Bø

22. oktober 2017

Visma Consulting

6

Morten Goodwin hadde foredrag om AI og maskinlæring for Visma Consulting, en gjeng med god teknisk forståelse og relativt grei forståelse for området AI. Vi syntes Morten hadde en veldig god formidlingsevne og hadde veldig god kontakt med publikum i tillegg at han var morsom. Det er tydelig at han er vant med å stå å prate foran en forsamling. Morten kan temaet kjempegodt og var i stand til å gi oss en mye bredere innsikt i maskinlæring. Vi hadde på forhånd diskutert innhold og hvilken teknisk bakgrunn publikum har og han tilpasset foredraget veldig bra til dette.

Ketill Fenne

21. oktober 2017

Visma Consulting

6

Meget bra og engasjert

John Oskar Baardsen

18. oktober 2017

Vest-Agder Fylkeskommune

6

En fantastisk presentasjon av et komplisert tema.

Jørn Torbergsen

22. august 2017

NAV

Forsamlingen satt som tente lys til et utrolig spennende tema fortalt på en svært pedagogisk måte.

Hans Bjørn Paulsrud

8. august 2017

VIKEN Teknologinettverk

6

Glitrende presentasjon av AI.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2021 © Talerlisten AS