Paal Stavrum

Småbedriftshjelper

Fra kr 18.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel

Om Paal Stavrum

Gjennom den medlemsbaserte e-læringsplattformen Miniforetak.no hjelper Paal enkeltpersonforetak og de minste aksjeselskapene med kunnskap om drift og økonomi. Han har de siste 15 årene også holdt utallige kurs og foredrag for samme målgruppe. Han er medforfatter av boka «Fra gründeridé til suksess» (Fagbokforlaget) og har overtatt ansvaret for innhold i og publisering av Otto Risangers DrivBedre-pakke med e-bøker om skatt og økonomi. Paal har også bakgrunn som pedagog, næringslivsjournalist og artist – og i hans kurs og foredrag får du tørr teori og praktiske eksempler servert med lun humor og snert i replikken.

Hjemsted
Trøndelag
Foredrag på engelsk
Nei

Foredrag med Paal Stavrum

Slik overlever bedriften din de 5 første årene

Som gründer står du foran en vegg av informasjon, oppgaver og valg. Valg av selskapsform, informasjon om lover og regler, muligheter og prioriteringer. Paal forteller om sin egen gründerreise og om hvordan det står til med bedriftsetableringer og overlevelse. I foredraget har han også plukket og silt ut noe av det viktigste for deg som er fersk gründer eller drømmer om å bli det.

Få struktur på gründerhverdagen

Tida er den mest verdifulle ressursen i et samfunn som blir mer og mer digitalisert. Hvordan sjonglerer du dine gjøremål i bedriften din, og hvordan velger du hva som er det viktigste på din to-do-liste? Få gode tips til hvordan du gjør gründerhverdagen mer oversiktlig og overkommelig – og til hvordan du bruker tidsressursen enda bedre.

Kurs med Paal Stavrum

Slik bruker du tida bedre i den vesle bedriften

Driver du en liten bedrift er det ekstra viktig å være bevisst på hvordan du bruker den mest verdifulle ressursen – tida. Du har gjerne mange hatter på, og prioritering er superviktig. Hvordan sjonglerer du dine gjøremål, og hvordan velger du hva som er det viktigste på din to-do-liste? I dette kurset lærer du hvordan du prioriterer og bruker tidsressursen enda bedre i en liten bedrift med tusen gjøremål.

De viktigste reglene, mulighetene og fellene for enkeltpersonforetak

I dette intensive kurset går Paal gjennom sammenligning, fordeler og ulemper ved de viktigste selskapsformene. Andre temaer: krav til næringvirksomhet, skatteregler, fradragsmuligheter, økonomisk sikring og sosiale rettigheter, merverdiavgift, plikter til bokføring, bilagsbehandling, fordeling av inntekt i familien, regler for rapportering til myndighetene, skillet mellom næring og hobby mm. NB! Dette er IKKE et kurs i regnskapsføring.

De viktigste reglene, mulighetene og fellene for deg som driver et aksjeselskap alene

I dette intensive kurset går Paal gjennom sammenligning, fordeler og ulemper ved de viktigste selskapsformene. Andre temaer: Skatteregler, fradragsmuligheter, økonomisk sikring og sosiale rettigheter, merverdiavgift, plikter til bokføring, bilagsbehandling, AS-et og familien, regler for rapportering til myndighetene, finansieringsmuligheter mm. NB! Dette er IKKE et kurs i regnskapsføring.

2024 © Talerlisten AS