Anders Helliksen

Fra livskamp i Nordsjøen til Stortinget

Fra kr 20.000,-

For 45 min. oppdrag nær talers hjemsted. Reise, evt. overnatting og mva kommer i tillegg.
Send forespørsel Bli kontaktet

Om Anders Helliksen

Anders Helliksen overlevde som 20-åring Alexander L. Kielland-ulykken i 1980. Katastrofen, der hele 123 omkom, og 89 overlevde. Til idag Norges største arbeidsulykke. Hør Anders fortelle sin dramatiske, utrolige historie. Nå har Anders i flere år kjempet for ny gransking av årsakene til ulykken, gjennom styret i Kielland-nettverket. Han kan fortelle om den brokete veien, om hvordan de med bevisst strategi, lobbying og medie-håndtering til slutt lyktes i å nå målet: Stortinget gav sist sommer Riksrevisjonen i oppdrag å granske Kielland-ulykken på nytt. 27. mars 2020 markeres 40-års-dagen for ulykken, og Anders er sentral i gjennomføringen av disse nasjonale markeringene. Hør Anders her: https://podtail.com/no/podcast/pia-og-psyken/episode-76-anders-helliksen/

Foredrag med Anders Helliksen

Fra livskamp i Nordsjøen til Stortinget

-Da jeg kom opp fra vannet - var hele plattformen borte, ved Anders -Sjokket, sorgen og savnet av pappa, ved Merete -Den største sorgen - Å miste barnet sitt, ved Åse Pause -Krisepsykologien ble utformet etter Kielland-ulykken, ved Anders -Lenge skulle jeg passe på mamma, ved Merete -Jeg lovet min datter å bli glad igjen, ved Åse Musikkinnslag (sang og gitar) ved Merete og Hans Inge tilpasses i antall og tema. Seminaret kan skreddersys i varighet, vekting og pris til den enkelte oppdragsgiver.

Det hender ikke meg...

Fra å ha det mest levende barnet, til hun "gikk over den siste broen fra alt - og til ingenting" Åse Kringlebotn mistet sin eneste datter, operasangeren Ina Kringlebotn i kreft sommeren 2015. Ina (31) hadde født Vilja fire måneder tidligere, etter en traumatisk kamp. Hør Åses opplevelser om livet og døden, om møtet med det å komme tilbake i arbeidslivet, og om å finne nytt fotfeste og et meningsfylt liv. Nå ønsker hun å rekke ut en hånd til andre som opplever den største sorgen.

Anders Helliksen har 1 vurdering

Edvard Hambro

4. april 2019

NRK RadioP2

5

Jeg er nettopp ferdig med en radio dokumentar i tre deler om Alexander Kielland ulykken. Podkasten heter «Alxander Kielland – oljeplattformen som veltet»
Jeg var så heldig at jeg fikk med meg Anders Helliksen som en av fortellerne. Rent bortsett fra at hans egen historie er nærmest utrolig, så er Helliksen en meget god beretter. Han er muntlig, full av bilder og detaljer og snakker på en måte som gjør at du blir revet med i historien. Han er en fengslende historieforteller.

Legg igjen en vurdering

Jeg bekrefter at denne vurderingen er basert på min egen erfaring. Jeg får ikke betalt for å skrive den, og er ikke i slekt med, god venn med eller i en arbeidsrelasjon med personen jeg har vurdert. Jeg er innforstått med at talerlisten.no sletter vurderinger som ansees som uekte og kan utestenge personer som skriver falske vurderinger.

2022 © Talerlisten AS